Fødselsdagsønsker (af den materielle slags) & et nødråb

Mit livs vildeste bedrift(er) – det er altså ikke en røverhistorie!

037 045

Som nævnt i min fødselsberetning, så skete der noget ret vildt, lige efter min 3. fødsel, som jeg lovede at vende tilbage til. Det fortjener på en måde sin egen plads og sine egne ord.

Når du læser det, vil du nok tænke, at det er noget af en røverhistorie, men den er altså god nok! 🙂

I 2008, da jeg var gravid med W, skød de ham til at veje ca. 3500 gr. Selv da jeg kom ind med veer, var de overbeviste om, at han ihvertfald vejede allerhøjst 3700 gr. De kunne dog godt se, da han kom ud, at han nok nærmere vejede over 4 kg.
Da han blev lagt på (digital)vægten viste den 4070 gr. En god basse, der blev født om natten, på terminsdagen

Erfaringerne siger, at man i mange tilfælde føder større børn for hver gang. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, men jeg var lidt spændt på hvordan det skulle gå 2. gang, når nu W vejede 4 kg. Der findes jo mange historier om betydningen af babystørrelse og om vægtforskellen mellem 3, 4 eller 5 kg kan eller ikke kan mærkes på smertetærsklen, når man ‘smutter’ dem. Hvad der er sandt eller falsk i den henseende kan jeg dog ikke udtale mig om… 😉

I 2011, da jeg var gravid med S, skød de ham til at veje ca. 3200 gr, da jeg kom ind med veer. Også med W’s vægt i baghovedet. Med det samme han var født, var de dog klar over, at han også var en 4 kg’s baby… De snakkede undrende om, hvor jeg mon gemte al det baby henne, at jeg måtte have plads til en del babykrop omme i ryggen 😉
Hva’ ved jeg, jeg slæber jo bare på dem 😉
Da S blev lagt på (digital)vægten standsede den (igen) på 4070 gr…. Endnu en god basse, der blev født om natten, nogle timer efter sin terminsdag… En tro kopi af sin storebror. Og med fuldstændig samme fødselsforløb som første gang.

I 2015, da jeg var gravid med L, skød jordemoderen ham til at veje 3700 gr en lille uge før termin. Hun synes han mærkedes mindre, men med tanke på de to andres vægt, lagde hun lidt til, da min historie efterhånden fortalte, at jeg er god til at ‘gemme’ dem.
Da L blev født var de klar over, at også han var godt i stand. Jeg husker, at jeg synes han var så lillebitte, da han blev lagt op på min mave <3
Da L blev lagt på (digital)vægten kiggede A nysgerrigt med over jordemoderens skulder. Da den stoppede på 4070 gr gik der et sug gennem lokalet. En euforisk glæde og undren spredte sig. De der overnaturlige kræfter, der allerede er til stede ved en fødsel, blevet forstærket.
L blev født om natten, to dage før termin.

Alle vores 3 drenge har altså vejet 4070 gr! Altså præcis det samme, på grammet. Ikke noget med små udsving til 4075 gr, 4080 gr.
4070 er vores lucky number!
At de så også har lignet hinanden på en prik som nyfødte, har kun gjort det hele mere syret! Hvordan kan det overhoved lade sig gøre?
Efter S’s fødsel jokede vi med, at det kunne være sjovt, hvis det skulle ende sådan 3. gang også. Men hvad er oddsne lige? 0 : 1.000.000.000?
Vi har ihvertfald ikke mødt nogen endnu, der har oplevet eller hørt om det før… Da vi blev indlagt efter L’s fødsel, blev vi hurtigt kendt som ‘dem med de 3 drenge, der vejede præcis det samme’
‘Hej, nåååå det er jer med de tre drenge!’

Selvom jeg stadig ikke helt forstå at det kan lade sig gøre, så synes jeg det er sådan en fin historie at starte livet med. Tænk at vi har skabt det? Opnået det sammen. Både A og mig og drengene og mig.
Drengene er da også meget bevidste om det særlige ved det (de 2 af dem ihvertfald 😉 ) og fortæller om det med stolthed i stemmen.
Det er sjovt at se, at selvom de starter med præcis samme udgangspunkt, både i udseende og vægt, så vokser de op og bliver helt deres egen. 3 vidt forskellige, skønne fyre <3

Nu tænker du måske, at det kunne være sjovt at se om det holder stik en 4. gang også…? 😀
For at se, om vi kunne ramme 4070 gr. en 4. gang. Det er vi ihvertfald allerede blevet opfordret til mange gange. Måske vi så skal overveje at odds’e på det inden…
For så må der være hold i min egen teori, at min krop går i gang med veerne, når de vejer 4 kg., og mens de er på vej ud, lige tager 70 gr. på, til madpakken 🙂
Om vi nogensinde finder ud af det, vil tiden vise….

Rigtig dejlig solskinsmandag derude og tak fordi du læste med!

14 kommentarer

 • Trine

  Hvor pudsigt at læse, vores 2 drenge vejede også præcis det samme da de blev født -3420 g. Troede det var en joke da jordemoderen sagde det. Men har det på samme måde som dig, lidt magisk og en god historie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor særligt. Og dejligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak, ja det synes jeg også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hov, resten af min kommentar blev væk:) Jeg har selv to piger og de målte og vejede præcis det samme ved fødslen, og ja, det føles altså ret magisk:) De er så også født med to års mellemrum hhv 7 og 8 oktober – ret sjovt!
   Tak for en god blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor sjovt, det har jeg heller aldrig hørt om før. Du må være et præcisionsmenneske

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Dorte, ja tænk om det er mit præcisionsgen der spiller ind og forsøger at give mig en smule kontrol i de ellers ret ukontrollerbare fødselssituationer… 🙂
   Rigtig god dag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er da helt utroligt. Jeg har da aldrig hørt noget lignede – du forstår da at ryge børn på en helt særlig måde. Mine børn har også alle tre været store: Nummer 1: 4780 kg (41+2) nummer 2 : 4600 kg (37+3) nummer 3: 4270 kg (37+5).
  Kh
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • du ryger selvfølgelig ikke dine børn. Jeg mente selvfølgelig ruge 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Haha jeg tænkte også, det var et udtryk jeg ikke kendte. Begyndte at tænke i retning af rygeovn osv 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Ja det må man sige. Vi bruger åbenbart samme skabelon, men hvorfor også lave om på noget der virker? 🙂
   Ja, du har da også fået store børn, men heller ikke større for hver gang. Heldigvis kan man måske sige, med den basse du startede ud med 🙂
   Rigtig god eftermiddag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja de er heldigvis ikke blevet større, men jeg er også blevet født 3 uger før termin med baby 2 + 3. De skønnede at baby 2 godt kunne nå de 5,5 -6 kilo hvis jeg gik tiden ud. Så det er selvfølgelig lidt misvisende at vægten er faldende. Men de har i hvert fald været “færdige” mine børn, når de kom ud 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Ja det må man sige, det er slet ikke så tosset 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det var dog en fantastisk historie i har med jer – så sejt at drengene har været helt klar til at komme verden når de har nået en vægt på 4 kg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Maja, ja jeg synes også det er helt fantastisk og en smule overnaturligt vildt! Der er måske mere mellem himmel og jord, selvom jeg ikke sådan ellers er tilbøjelig til at tænke det…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsønsker (af den materielle slags) & et nødråb