Nyt år - nye farver på væggene

En ufrivillig kold tyrker

En pladefuld focaccia minipizzaer – bagt kort før jeg blev tvunget til at tage en kold tyrker…

Apropos kold tyrker, så kom jeg til at undre mig over, hvorfor i alverden, det hedder det? Så vidt jeg kan finde frem til, er det en undersættelse af det engelske ord cold turkey, der henviser til, at (narkotika)afvænning (fra det ene øjeblik til det andet) blandt andet kan give gåsehud. Ret skørt… Men nå, det var egentlig lidt et sidespring, omend min kolde tyrker også gav gåsehud…

I mandags var det nemlig vaskeægte mandag herhjemme hos os – som nogen af jer nok allerede har luret på Instagram (@mormedmegetmere).
Da jeg tog fat i håndtaget på ovnen, for at åbne den, eksploderede den nærmest lige op i ansigtet på mig med et brag. Glasstumper sprøjtede til alle sider og det var først efter nogle sekunder, da jeg åbnede øjnene igen, at det gik op for mig, hvad der var sket. Hele ovnens forside lå nu i små splinter, både på gulvet foran mig, nede i mine hjemmesko, helt ovre i vasken og ja, sågar også i håret på mig.
A, der stod med det ene ben ude af døren for at køre W til badminton, kom mig til undsætning, og fik hjulpet mig væk fra bombekrateret.

Derefter blev jeg først helt lavpraktisk, for pludselig skulle der sadles om i forhold til aftensmaden, nu hvor ovnen var ude af drift. Dernæst blev jeg faktisk en anelse chokeret over det. Tanken om, at jeg kunne have fået det i øjnene, eller drengene kunne have stået lige i skudlinjen. Og så blev jeg både trist og en anelse rådvild. For hvad nu? Skal der en helt ny ovn til? Kan det laves? Hvad koster det? Hvordan kunne det overhoved ske?!

Da jeg spurgte til råds på Instagram, var der en del der skrev til mig, at de selv eller nogen de kendte, havde oplevet det samme og at ovnproducenten straks havde erstattet lågen, da den slags bare ikke må ske. Jeg tænkte derfor, at det måtte være første skridt i forhold til at finde en løsning.
Da A ringede til dem dagen efter, var de dog ikke til megen hjælp, og konstaterede blot at ‘sådan noget kan godt ske’.

I vores søgen efter en løsning, der ikke ville ruinere vores SU-økonomi de næste mange måneder, forsøgte vi at gennemskue vores forsikringer. Efter at have gennemlæst diverse policer uden helt at finde ud af, om der var hjælp at hente og altså dækning i sidste ende, ringede A til vores forsikringsselskab, der straks var til hjælp og kunne oplyse, at vores husforsikring dækkede skaden. Hurra for et effektivt forsikringsselskab – og for at man, trods alt, kan få lidt igen, når nu man betaler for dem i dyre domme. Vi havde egentlig frygtet, at vi skulle have en ekstra glas- og kummeforsikring, men det var heldigvis ikke tilfældet og vi kunne ånde lettet op – ihvertfald i forhold til økonomien i det.

Nu er den nye låge bestilt, og så er det bare at vente. Efter sigende kommer den første i midten af næste uge – og jeg kan næsten ikke holde ventetiden ud. Jeg har allerede krise (og abstinenser) over det. Pludselig kan min hjerne kun finde på middagsretter, der kan laves i ovnen, og når der mangler rugbrød kan jeg ikke bare sætte et par nye i sving, men må i stedet ud at køre efter det. Nej, det tog ikke lang tid for mig at blive klar over, hvor glad jeg egentlig er for min ovn. Og hvor meget jeg tager den for givet. Men helt ærligt – jeg havde heller ikke regnet med, at jeg pludselig skulle tvinges til at undvære den. Eller tænkt, at sådan noget overhoved kunne ske.

Jeg har da – helt ærligt – også haft tænkt, at jeg ikke håber, at det her er symptomatisk for året, der venter på at blive indtaget. Måske nok fordi mine skuldre stadig sidder oppe over mine ører, efter et 2018 der mildest talt flossede livsnerven.
Jeg vælger dog at satse på, at det i stedet var det, vi skulle opleve, af sprængfarlige sager i år… Tænk, om vi kunne være så heldige 😉

Og måske jeg så kommer til at bruge sikkerhedsbriller fremover, når der skal bages og kokkereres – når nu det ‘godt kan ske’…

God aften derude

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt år - nye farver på væggene