Noget af en udfordring for en sensitiv introvert...

Opskrift på focaccia minipizzaer – et hit i madpakken eller på farten!

I dag vil jeg gerne dele en af mine opskrifter med jer, på de lækreste focaccia minipizzaer, der er perfekte i madpakken, som eftermiddagshaps eller hvis man skal på tur.

Drengene er vilde med dem, og de smager godt både friskbagte og kolde i madpakken.
Herhjemme forsvinder de ret hurtigt, men hvis der (engang) skulle være nogen i overskud, kan de sagtens fryses ned til (andre) travle tider 🙂

Derudover er de nemme at bage, og ungerne kan også sagtens være med til det, hvis de har lyst.

Jeg har flere madpakkeopskrifter i ærmet, som jeg gerne vil dele med jer henover de næste par uger, så stay tuned, hvis du kan bruge den slags 🙂

Herunder er opskriften på focaccia minipizzaer – ca. 16 stk

Du skal bruge: 

25 gr gær
4 dl håndvarmt vand (bland koldt vand med kogt vand til det er håndvarmt – max 37 grader)
1 spsk havsalt
4 spsk olivenolie
300 gr fuldkornsdurummel
35o gr sigtet speltmel

Fyld:
Hjemmelavet ketchup uden sukker – opskriften er her. Eller en anden god ketchup – 1 tsk til hver minipizza
Revet ost
Evt. skinke eller andet, hvis du gerne vil have lidt kød på
Et drys peber
Halverede cherrytomater eller skiver af peberfrugt
Lidt olivenolie

Sådan gør du: 

Opløs gæren i det håndvarme vand. Tilsæt olivenolie og salt og dernæst fuldkornsdurummel og rør rundt. Ælt dejen med det sigtede speltmel og ælt den glat og smidig – gerne 4-6 minutters tid.
Lad dejen hæve 1 time
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, rul den til en lang pølse og del den i 16 lige store stykker.
Tril hver dejklump til en rund bolle og rul dem flade, til ca. 1. cms tykkelse, med en kagerulle. Fordel dem på to stykker bagepapir.
Kom ketchup og andet fyld på, og lad dem efterhæve ca. 20 minutter, mens ovnen bliver varm.
Sæt 2 bageplader i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Når ovnen er varm trækkes focacciaerne (på bagepapiret) over på bagepladen.
Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gennembagte og lyder hule, når man banker dem under bunden

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget af en udfordring for en sensitiv introvert...