En minderig søndag - langt væk hjemmefra

Nyt år – nye farver på væggene

Annonce for Beckers

 Kasser til opbevaring – der også sætter lidt kulør på tilværelsen 😉 Jeg har købt dem her Urtepotten i betonlook har jeg købt lige her  Vagthunden <3 Kasserne, der er brugt som skoopbevaring, er str Midi og dem ved siden af er str Mini   Den blå stol fra Please wait to be seated er købt lige her Vores uundværlige tavle på væggen kan man se mere til i dette indlæg Vores uundværlige dimsesamler – kan købes lige her Billedet på væggen forærede jeg mig selv i 1. semester gave, hedder ‘Svanemor’ og er af Henry Heerup 

Som lovet i dette indlæg fra sidste år, hvor jeg afslørede nogle af de nye farver på væggene herhjemme, ville jeg vise bryggerset frem, når jeg var helt færdig med at male (og vejret ville holde op med at være så gråt, så jeg kunne tage ordentlige billeder).
Det med vejret ser ikke ud til at blive bedre foreløbig (ihvertfald ikke på tidspunkter, hvor jeg er hjemme til det) så nu har jeg vovet mig ud i at knipse nogle billeder alligevel.
Og sørme om ikke også det lykkedes mig at få malet væggen i køkkenet, inden det nye år skulle skydes ind. Det fik jeg lige dokumenteret samtidig 🙂

Væggen i køkkenet er gået fra sart lyserød til dyb grøn, og jeg er fuldstændig, helt og aldeles vild med det! Det giver en fantastisk dybde til rummet og har tilført endnu mere hygge, varme og rarhed.
Det var W, der valgte farven, og mens jeg malede, stod han og heppede, og vi var hurtige til at blive enige om, at det var den helt rigtige farve.
Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg, så er den nye Mood maling fra Beckers super dækkende og hurtigtørrende, så jeg nåede faktisk at forvandle køkkenet på en enkelt dag. Jeg malede om morgenen og igen om aftenen, så da A kom hjem igen efter døgnvagt, var det til et helt andet køkken, end det han havde forladt dagen forinden 🙂

Nu hvor både køkkenvæggen og bryggerset er blevet forvandlet, kan den samlede effekt også nydes, for det giver et (når jeg selv skal sige det) fint kig fra køkkenet og ud i bryggerset. De to farver, der begge er neddæmpede og ‘rare’ for øjenene, klæder hinanden.

Skabene i bryggerset er gamle – ja, vel nok de oprindelige fra 70’erne, og da vi flyttede ind, pakkede jeg dem ind bag noget sort folie. Den løsning har fungeret fint siden da, men efter 6 år, var det på tide med forandring. Ja, jeg har faktisk haft lyst til at gøre noget ved det længe. Der skulle derfor ikke meget overvejelse til, før jeg kastede mig over maling og rulle.
Jeg har valgt at male både skabe og væg i samme farve, så det ‘hænger sammen’. Og så har jeg købt nye messinggreb til lågerne, som jeg synes står vildt godt til den rosa farve.
Egentlig gad jeg godt indrette bryggerset med de samme skabe, som dem vi har i køkkenet, men med SU som den ene af indtægterne herhjemme, er det ikke lige en løsning der ligger lige for, så lidt maling blev den perfekte løsning. Det føles nemlig som et helt nyt rum – og kostede en 100-del af det, nye skabe ville koste 🙂

På bordet står nogle kasser til ekstra opbevaring af sko. De kan nemt klappes sammen, hvis pladsen skal bruges til noget andet. Og så kan kasserne selvfølgelig også bruges til 1000 andre ting. De er tilmed godkendt til fødevarebrug 🙂 Oven på fryseren står også en af kasserne, der dér gemmer på ekstra køkkenrulle og andre ting, der er rare at have indenfor rækkevidde.

Garderoben, der måske mest af alt sender tankerne hen på en børnehavegarderobe, byggede A for nogle år siden.
Bryggerset er lidt svært at indrette. Det er egentlig et stort (nok) rum, men der er rør, to døre og en større radiator, der skal tages hensyn til. Det har dog været en super god løsning for os at få bygget reolen, hvor vi har hver vores rum. Den hjælper drengene med at have overblik og de ved, hvor de skal hænge jakker og ligge vanter, cykelhjelm, nøgle m.m.

Vores bryggers er altid fuld af liv – og rod. For vi bor her – lever her. Og indimellem drømmer jeg om en minimalistisk entre, med kun en bænk og en enkel knagerække med 1 jakke hængende, men det er slet ikke realistisk i vores børnefamilie med 3 aktive drenge, legekammerater, hund osv. Måske det kan lade sig gøre engang, når drengene er flyttet hjemmefra, og indtil da forsøger jeg at finde på løsninger, der er til at holde ud at se på (og leve med).
Med det sagt, er jeg også bevidst om, at bryggerset er det første, man kommer til, når man kommer her hjem, så jeg vil også gerne, at der er styr på sagerne, ryddet op og ordentligt 😉

Lidt maling hjalp til at få rummet genopfrisket og jeg nyder det hver dag. Jeg synes egentlig det er lidt vildt så meget et par liter maling kan gøre. Og når det er så nemt at arbejde med, ved jeg også, at jeg hurtigt kan lave det om, hvis jeg en dag får lyst til forandring (igen). En nem (og billigere) måde at få et nyt rum på 🙂

Indlægget om vores hjemmebyggede garderobe kan i øvrigt læses lige her.
Og hvis du har lyst til at se køkkenet med den lyserøde væg, kan den ses i dette indlæg

Rigtig god aften

 

Farvekoder og maling er som følger:
Den grønne i køkkenet hedder Lycka 860 og den rosa i bryggerset hedder Anemon 656
Vægmalingen er Mood Lasting finish og træmalingen til lågerne er Mood Professional Finish

2 kommentarer

  • Louise

    Det hele ser virkeligt godt ud. Men jeg er især imponeret over lågerne. Hvor meget forarbejde har du gjort for at få så flot et resultat? Og grebene – hvor er de fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak 🙂
      Jeg har blot slebet lågerne let med sandpapir og vasket dem af – og så rullet malingen på. Jeg er virkelig imponeret over malingen og hvor pænt den tørrer op – og er at arbejde med.
      Grebene købte jeg hos beslagsbutikken.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En minderig søndag - langt væk hjemmefra