Elefanthud eller eftertragtet? That's the question

Noget om mel og mine anbefalinger…

094 095

For et par uger siden fik jeg en sød mail fra en fast læser, der gerne ville høre mere om, hvilket mel jeg bruger når jeg bager. Og det tænkte jeg, var en god idé at skrive et indlæg om 🙂

Som mange af jer ved, bager jeg oftest med speltmel. Der sniger sig indimellem lidt andre meltyper ind i mit bagværk, men det er ikke så tit. Speltmelet i mine opskrifter kan dog sagtens erstattes med hvedemel og det grove med grahamsmel.

Når jeg bager pizza, efter denne opskrift, bruger jeg også fuldkornsdurummel og det er gerne den fra Il Fornaio. Mest fordi det er den de har, der er økologisk, der hvor jeg handler.

Det første jeg går efter, når jeg udvælger mel er, om det er økologisk. Skærtoft mølles mel er rigt repræsenteret i mit sortiment. Det er godt at bage med, god kvalitet og ja – økologisk. Jeg bruger både deres sigtede speltmel (som kan erstattes med hvedemel), fuldkorns speltmel (som kan erstattes med grahamsmel), maltmel, manitobahvedemel, ølandshvedemel, rugmel og hvedemel. Jeg kan også anbefale Urtekrams økologiske speltmel. I min lokale Føtex har de ikke grahamsspeltmel, men laver i stedet deres egen levevis speltmel. Det er også fint at bage med.

Rigtig mange spørger til mine morgenboller, hver gang jeg viser dem frem her eller på Instagram; det er denne opskrift jeg tager udgangspunkt i. De er altid et hit 😉

Hvis du gerne vil læse mere om, hvorfor jeg, for det meste, kun spiser speltmel, kan du læse dette indlæg og dette.

Har du spørgsmål eller ideer til emner, jeg skal tage op på bloggen, så skriv eller mail endelig. Det er altid rart at høre fra jer, hvad I gerne vil læse om!

Rigtig god eftermiddag derude (i snevejret)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elefanthud eller eftertragtet? That's the question