Vind babyprodukter på IG

Opskrift på hjemmelavet pizza – med sprød bund

1212234567910110101

Der er efterhånden rigtig mange der har efterspurgt min opskrift på pizza og det er såmænd ikke fordi jeg ikke vil dele den, men pizza er vel nærmest en religion 🙂 Noget der kan laves på mange forskellige måder og hvor vi allesammen har hver vores favorit.

For mig er en god pizza en pizza med sprød bund, lidt men godt fyld og gerne frisk i smagen, ikke tung og fed.
Herhjemme er kartoffelpizza, en såkaldt pizza bianco, en favorit. Og så er det også altid et hit når jeg laver dem med salat og dressing på, lidt a la en kurdisk pizza.
Men altså, pizza, uanset hvordan jeg laver den, er klart drengenes førstevalg. Altid. 🙂

Nu får I min udgave her, så håber jeg den falder godt ud, ude hos jer også.
Jeg laver altid bunden med lidt groft mel også, det kan vi nemlig rigtig godt lide herhjemme 😉
Venligst bemærk at der selvfølgelig kan være forskel på ovne osv. men det her er min fremgangsmåde, når pizzaerne skal være sprøde og lækre, både når jeg laver små og når jeg laver bagepladestore pizzaer.

Pizzadej: 

25 gr. gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
100 gr. fuldkornsdurum (eller alm. durum)
150 gr. groft speltmel (eller fuldkornshvedemel)
200 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)

Sådan gør du: 

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Hvis du har en røremaskine er den fin at bruge 🙂
Tilsæt olivenolie, durummel og salt og rør godt rundt.
Tilsæt herefter det grove speltmel og rør det ud i dejen. Herefter tilsættes det sigtede speltmel lidt efter lidt. Det kan være der skal bruges mere eller mindre end de 200 gr. Det afhænger af meltypen. Når dejen er æltet fast og luftig (efter et par minutter) er den færdig. Hvis du bruger røremaskine er dejen færdig når den samler sig om krogen og slipper siderne. Den skal endelig ikke være tung og mættet af mel!
Stil den med et viskestykke over imens du forbereder fyldet. Den behøver ikke hæve længe.

Mine tips til sprød bund og rund pizza:
Når dejen er lavet og har hævet ganske kort, skærer jeg den ud i de stykker jeg skal bruge. F.eks. i 12-15 små stykker, hvis jeg skal lave små pizzaer, ellers i 3 større stykker.
Jeg triller hvert stykke til en kugle (ligesom når man former boller), så er det meget lettere at rulle dem rundt og flot ud.
Ovnen tændes på 250 grader varmluft med pladerne i. Det er meget vigtigt at lade pladerne blive varme i ovnen, hvis du gerne vil have en sprød bund!

Når pladerne og ovnen er varm og fyldet klar, begynder jeg at rulle bundene ud. Brug gerne godt med mel på bordet, så dejen ikke hænger fast i bordpladen.
Jeg placerer bundene på bagepapir, så de er klar til at arbejde videre med.
Herefter putter jeg fyld på. Når pizzaerne på ét stykke bagepapir er klar, tager jeg pladen ud, hiver bagepapiret over på pladen og sætter den i ovnen igen.
Herefter tænder jeg yderligere for undervarmen på ovnen. Efter ca. 10 minutter er pizzaerne spiseklar – sprøde og dampende varme 🙂
Imens første hold pizzaer er i ovnen, går jeg videre med næste portion og smækker dem i ovnen så snart de er klar til det.
Jeg kan derfor godt have to plader med pizza der ‘overlapper’ hinanden i ovnen, men de bliver stadigvæk fint sprøde selvom jeg bager to plader på én gang.

Så snart pizzaerne er klar og færdigbagt sætter jeg dem på en rist, så bundene ikke bliver bløde igen. Hvis der skal salat på lader jeg dem afkøle en lille smule inden, så salaten ikke bliver helt slatten

Her kommer vores forslag til yndlingsfyld:

Pizzafyld:

Der er jo ikke grænser for hvad man kan putte på sin pizza. Jeg bruger altid tomatsovs forneden (med mindre jeg laver en pizza bianco) – hjemmelavet hvis du har god tid, men for det meste bruger jeg bare en dåse hakkede tomater, det fungerer helt fint.

Jeg starter med at fordele tomatsovs på bunden(e), derefter fyld og til sidst ost.
Jeg bruger altid mozzarella revet i små klumper og (rigtig) ost som jeg selv river. Jeg synes det smager så meget bedre end revet ost på pakke, der indeholder mange andre sjove ting end ‘bare’ ost… Men det er selvfølgelig en smagssag hvad man vil bruge 🙂

Her er nogle forslag til fyld – vores yndlings:
(God skinke), ost, peberfrugt, artiskok
Pølse, oliven, peberfrugt, ost
Ost, parmaskinke, artiskok – når den er bagt puttes rucola og parmesan på
Ost, skinke, peberfrugt – når den er bagt puttes salat, agurk, tomat og yoghurtdressing på
Pepperoni, tomatbåde, oliven, bacon, ost
Ost, peberfrugt – når den er bagt puttes salat, avocado, agurk, røget laks og yoghurtdressing på

Pizza Bianco: Ost forneden, kartoffel skåret i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern), rosmarin, peber og et lille dryp olivenolie

Yoghurtdressing – cremefraichedressing i  fedtfattig udgave: 1 dl yoghurt naturel, 2 spsk mayonnaise, salt og peber

 

Hvad er dit yndlingspizzafyld?

 

Sig endelig til hvis der er noget jeg har glemt eller noget er uklart 🙂

Bon appetit og rigtig god weekend – og som altid: jeg vil meget gerne høre fra jer eller se jeres versioner hvis I bruger en af mine opskrifter, det gør mig så glad. ‘Tag’ mig gerne på @mormedmegetmere på Instagram eller skriv en kommentar her 🙂

25 kommentarer

  • Miré

    Kan dy hjælpe med hvilken ost du bruger?
    Synes også sådan en købe pose revet ost, smager af intet. Men har ingen idé om hvilken jeg selv kan købe? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Jeg bruger en økologisk skæreost, f.eks. den fra Riberhus. Og så river jeg selv osten, inden jeg går i gang med at lave pizzaerne 🙂 Det er nok en smagssag hvilken ost man har lyst til at bruge, men jeg kan ihvertfald anbefale at købe et ‘ordentlig’/rigtigt stykke ost og selv rive det 🙂
      God fornøjelse med pizzabagningen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hej. Jeg har lige et spørgsmål. I stedet for det grove speltmel, kan jeg så godt bruge grahamsmel? Det er lige det jeg har i huset. Har planer om at lave en portion med pizzasovs og mozzarella på. Og så noget frisk rucola når de kommer ud af ovnen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Karina
      Ja, du kan godt bruge grahamsmel i stedet 🙂
      God fornøjelse med bagningen og god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina mariendal

    Hejsa
    Er lidt i tvivl, hvor mange pizzaer er der til og er de store eller små
    Står og skal lave til en klasse på ca 18 børn
    Og de skal gerne være store pizzaer 😊
    På forhånd tak 👍🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Karina
      Størrelsen er helt op til dig. Jeg laver dem oftest små, det kan mine drenge godt lidt, men skal det gå hurtigere, laver jeg dem store 😉
      Der er til ca. 4 store pizzaer, alt efter hvor tyk du gerne vil have bunden skal være
      God fornøjelse med bagningen og god søndag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frempie

    Den pizzadej er genial, den er sprød og smager virkelig godt. Har aldrig før haft succes med en fuldkorns pizzadej, men det her var en succes og er blevet skrevet ned som en fast opskrift. Tusind tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Det er jeg sørme glad for at høre. Vi er også store fans af den herhjemme 🙂
      Rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Larsson

    Hej Pernille
    Hvilken ost, udover mozzarellaen, bruger du?
    Og tak for skøn inspiration og læsning på din blog☺️
    Hilsner fra Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak for de flotte ord, dejligt du har lyst til at læse med 🙂
      Jeg bruger økologisk Riberhus som jeg selv river. Jeg er ikke så glad for færdigrevet ost på pose 😉
      Kh. Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

    Tusind tak – ja, det er skønt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

    Så fik jeg afprøvet opskriften, har haft den gemt lidt tid. Og den var et hit, rigtig lækkert! Så tak for (endnu en) god opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rutsje

    Hejsa mmmm endelig 🙂 Mange tak for opskriften ! Har lige et spørgsmål, bruger du frisk artiskok ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Velbekomme 🙂 Håber du vil synes om den.
      Nej jeg bruger bare artiskok på glas – dem i olie 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Kofod

    Det ser så lækkert ud!
    Jeg har lige to små spørgsmål:
    1. Steger du bacon sprød, inden den kommer på?
    2. Hvilken pølse bruger du på pølsepizzaen?
    Mvh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tusind tak Mette.
      Her får du mine svar 🙂
      1. Nej det gør jeg ikke. Jeg lægger den øverst på pizzaen og sætter grill på for oven, så bliver baconen sprød 🙂
      2. Jeg bruger som regel (øko) pølser fra hanegal
      Pøj pøj med pizzabagningen

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Kofod

      Super – tusind tak for svar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder himmelsk, jeg elsker gode hjemmelavede pizza.
    Min mor får dem sprøde ved at rulle dem ud, prikke med en gaffel og smøre et tyndt lag olivenolie på før fyldet på og så bage dem på en stenplade. Det er en Maltesisk fremgangsmåde.
    Men jeg vil prøve din måde om de så også bliver lækre sprøde.
    Det er et hit, at du har brugt speltmel 🙂
    God søndag !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Her er yndlingspizzaen: tomatsovs, bøffelmozzerella, squash, chorizo og frisk basilikum efter bagning (lært af en italiener :o)) eller grillede grøntsager, lidt god bacon og efter bagning yoghurtdressing med hvidløg og revet citronskal. MUMS!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Schmidt

    Hej Pernille
    Jeg fristes til at sige “tak for dejlig mad” ihvertfald …tak for en lækker opskrift, den faldt i god smag hele vejen rundt om bordet.
    Go weekend til dig 🙂
    Bedste hilsner fra Bettina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Ej hvor skønt at høre, tusind tak for feedback Bettina – og rigtig god weekend til jer også 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    De ser lækre ud ☺
    Du har tidligere nævnt mandolinjern og jeg har før spurgt til om du kan anbefale et bestemt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tak Lene.
      Ja jeg kom faktisk til at tænke på det, da jeg skrev mandolinjern, at jeg ikke har fået svaret på det.
      Jeg bruger ikke noget fancy mandolinjern, jeg har sådan et nemt ét jeg købte på tilbud engang i Imerco. Jeg tænker jeg skal ønske mig et ordentligt ét engang, men indtil videre fungerer det helt fint til det jeg skal bruge det til 🙂 Så altså, jeg kan desværre ikke anbefale et bestemt – endnu 😉
      Rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lil

    Mums hvor lyder og ser det bare lækkert ud! Det skal helt klart afprøves. Tak for opskrift og appetitvækkende billeder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tusind tak 🙂 Håber du vil synes om dem – rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind babyprodukter på IG