Påskehygge med kager forklædt som kaniner og får og påskekyllinge-boller

Opskrift på sprød og frisk tærte med chokolade og bær

394 399 409 412 417 420 432 441 450

I dag deler jeg opskriften på en sprød og let tærte med friske bær og flødeskum. Den er hurtig at lave, og uden oceaner af sukker.

For et par uger siden havde vi et par dl fløde og nogle bær i overskud, der skulle bruges, så jeg forsøgte mig med en kakaotærte med friske bær. En version uden alt for meget sukker og med mindre smør end så mange andre kager.
Drengene elsker, når jeg sætter tærter på bordet. Både når det er til aftensmad, til eftermiddagshygge eller som dessert. Det er ret heldigt, for jeg er også vild med tærter i alle afskygninger 😉

Denne version er endda så nem, at den også kan laves af børn, hvis de har bare en smule køkkensnilde. Måske en idé til påskehyggen? Den vil helt sikkert også være lækker, hvis den blev pyntet med marcipanpåskeæg eller orangegrene (som fuglerede) og små farverige påskeæg. Den må vist på påske-bagelisten herhjemme en af dagene 🙂

Her kommer opskriften på 1 lækker, sprød tærte med flødeskum, friske bær og chokolade

Til en lille tærteform, ca Ø 16-20 eller en aflang tærteform, som den jeg har brugt på billederne – helst med løs bund

Du skal bruge: 

150 gr speltmel (eller hvedemel)
50 gr flormelis
2 spsk kakaopulver
75 gr (laktosefri) smør
1/2 dl vand

2 dl (laktosefri) piskefløde
1 tsk vanillepulver
Friske bær eller anden frugt
Banan, hvis du vil have det i bunden af tærten
Lidt chokolade, der kan smeltes og pyntes med

Sådan gør du: 

Smuldr mel, flormelis, kakao og smør sammen til ‘revet ost’. Tilsæt vandet og saml dejen hurtigt med det. Dejen skal endelig ikke æltes, men blot samles. Hvis dejen er meget våd, kan du tilsætte en smule mere mel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl 1/2 times tid.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på et meldrysset bord, så den er lidt mindre end formen. Løft forsigtigt dejen over i formen og brug fingrene til at trykke dejen ud, så den passer helt.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Når ovnen er varm, sættes bunden ind midt i ovnen, og bages ca. 15-20 minutter, til den er færdigbagt. Lad den afkøle på en rist, i formen.

Når bunden er afkølet, lægges tynde skiver af banan ned i. Pisk fløden til skum, vend vanillepulver i og fordel det oven på bananerne. Skyl bærrene, tør dem med lidt køkkenrulle og pynt kagen med dem. Smelt evt. lidt chokolade og dryp det over kagen som det sidste.

Opbevar den på køl, til den skal spises.

Hvis du har lyst til at se flere tærteopskrifter, så klik lige her 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskehygge med kager forklædt som kaniner og får og påskekyllinge-boller