Opdateret børneværelse - til små pilfingre og andet godtfolk

Opskrift på blinis med frisk stenbiderrogn

129 130 131 132 138

Til min fødselsdagsbrunch i lørdags, serverede jeg, blandt meget andet, små blinis med skyr, ørred og stenbiderrogn.

Sæsonen for stenbiderrogn er netop skudt i gang og det er værd at benytte sig af, i stedet for at købe dem på glas i supermarkedet, hvis du spørger mig. Og så er det faktisk slet ikke bøvlet af rengøre rognene selv!

Små blinis med lidt godt på toppen er en ret lækker lille ret, der også fungerer super godt på frokostbordet eller som forret.
De er også lækre med f.eks. creme fraiche, røget laks, finthakket rødløg og lidt dild. Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan putte på 🙂

Hvis du ikke har en blinispande, kan du sagtens stege dem i små flade ‘klumper’ på en pande.

Til ca. 12 stk – du kan sagtens fordoble opskriften, hvis I er mere end et par stykker omkring bordet, de skal nok forsvinde hurtigt 😉

Du skal bruge: 

65 gr boghvedemel
35 gr sigtet speltmel (eller hvedemel)
Et drys salt
1/4 tsk
1/2 tsk sukker
3/4 dl yoghurt naturel (evt. laktosefri)
1/2 dl kogt vand, afkølet til stuetemperatur
1 æg
Lidt smør til stegning

Sådan gør du: 

Bland boghvedemel, salt, sukker og speltmel i en skål og sigt bagepulver i.
Tilsæt yoghurt og vand og pisk dejen sammen.
Del ægget i blomme og hvide og sæt æggehviden i køleskabet. Put æggeblommen i dejen og pisk den ud i dejen.

Lad dejen hvile på køkkenbordet en times tid.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen med en gummidejskraber.

Varm blinispanden op og smelt en lille smule smør i hvert hul. Steg dem et par minutter på hver side, til de har taget farve og er blevet sprøde og lækre.
Servér gerne lune og lad gæsterne putte ‘fyld’ på selv eller dekorér dem inden servering.

De kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet og lunes lidt i ovnen inden servering.

 

Rensning af stenbiderrogn: 

Hvis du køber rognene urensede hos fiskemanden, må du lige have gang i piskeriset, for at gøre dem klar til servering. De hinder, som rognene sidder i, skal væk og det gør du, nemt og hurtigt, sådan her:
Hæld godt med koldt vand i en stor skål. Put rognene ned i skålen og pisk lystigt med et piskeris. Vandet vil skumme og efterhånden vil alle hinderne sætte sig fast i piskeriset. Fjern evt. hinder fra piskeriset undervejs. Når alle hinder er væk kan du tage lidt af skummet og evt. andre urenheder væk fra overfladen med en hånd. Lad rognene bundfælde sig i skålen og hæld herefter forsigtigt det meste af vandet fra. Hæld rognene over i en si og lad dem dryppe af inden du kommer dem i en skål og giver dem et drys salt.
Så er de klar til servering 😉

 

Rigtig dejlig aften til jer alle!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdateret børneværelse - til små pilfingre og andet godtfolk