Opskrift på Toscatærte

I søndags blev der hygget med friskbagte toscatærter herhjemme. Uhm altså. En kage der har været af programmet i (alt for) lang tid. Hvorfor ved jeg da slet ikke, for øj det er en favorit!
Kombinationen af den bløde bund og sprøde nøddekarameltop og så med et friskt twist af appelsin – kræs!
Og nej, det er ikke en sund omgang, men kagen mætter godt og et lille stykke er nok (for de fleste ;)) Og skal der syndes, så kan man lige så godt gøre det med stil ikke?
Den er tilmed ret let at lave, så alle kan være med. Som regel ville man nok bage den i en stor form, som man kender den fra bagerens udstillingsmontre, men jeg lavede i stedet 4 mindre tærter, så jeg kunne forære et par stykker af dem væk som små søndagsforkælelser.
Opskriften kommer her, hvis du skulle være blevet fristet 🙂
Jeg har brugt speltmel i min version, men det kan fint erstattes af hvedemel
Du skal bruge:
Kagebund:
2 æg
115 gr. flormelis
120 gr. smeltet smør
130 gr. speltmel (kan erstattes af 115 gr. hvedemel)
1 lille tsk. bagepulver
Fintrevet skal af 1 øko appelsin
Saft af 1/2 appelsin
2 spsk fløde
Nøddetopping:
100 gr. smør
75 gr. hasselnødder
75 gr. mandler
75 gr. rørsukker
1 1/2 spsk speltmel (eller hvedemel)
2 spsk fløde
Evt. lidt revet skal af 1 øko appelsin
Smør til formen og lidt (spelt)rasp
Smeltet, mørk chokolade til pynt, ca. 50 gram
1 stor tærteform med løs bund eller 4 små
Sådan gør du:
Start med at lave bunden. Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle mens du fortsætter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg og flormelis sammen med elpisker til en luftig masse. Bland mel og bagepulver i en skål og si det i æggemassen. Pisk det sammen. Riv appelsinskal i dejen, hæld appelsinsaft, fløde og smør i og pisk massen ensartet og luftig.
Smør formen med smør og drys lidt rasp over. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen til den er gennembagt og lysebrun på overfladen. Det tager ca. 15-20 minutter alt efter størrelsen og om du laver en stor eller flere små.
Imens bunden bager, laves toppingen. Hak nødderne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Smelt det langsomt sammen, det må endelig ikke koge.
Når bunden er bagt tager du den ud af ovnen og hælder nøddefyldet over. Skru ovnen op på 230 grader og sæt kagen tilbage i ovnen i 5-7 minutter til toppingen er bagt sprød, lækker og karamelagtig.
Lad kagen afkøle i formen. Smelt chokoladen over vandbad og pensl kanten med det. Dryp resten henover toppen. Sæt evt. kagen i fryseren et øjeblik for at chokke chokoladen.
Nyd! I godt selskab, gerne med en lækker kop kaffe eller te til, måske toppet med lidt solskin på terrassen 🙂
Rigtig god onsdag til jer alle
Hej. Kan kagen bages dagen før den skal bruges og stadig være lækker fugtig og sprød på toppen? Og ville du opbevare den i køleskab?