Opskrift på kagemand af vandbakkelse

Herhjemme er det en tradition at spise lækker hjemmelavet lagkage proppet med bær, når nogen fylder år.
Jeg tror dog at kagemand / kagekone af vandbakkelse må tilføjes til fødselsdagstraditionslisten, for det smager jo bare virkelig godt og sender tanker tilbage til barndommens fødselsdagsfejringer 🙂
Til min fars 60 års fødselsdag bagte drengene og jeg denne kagemand af vandbakkelse og pyntede den med al hans yndlingsslik og et bånd rullet ud af marcipan og lidt tekst skrevet med chokoladeglasur.
Kagemanden var et hit, den forsvandt på nul komma dut. Det var som om han ikke kunne få lov at stå i fred et øjeblik. Alle gæsterne skulle have et lille stykke mere, og endnu et, og liiiiige et til 🙂
Faktisk er det helt nem at bage en vandbakkelseskagemand og min version kommer her. Portionen passer til en kagemand i almindelig bradepandestørrelse
Du skal bruge:
3 dl vand
80 gr. smør
150 gr. hvedemel
1 spsk sukker
3 store æg
Slik og evt. marcipan til et lille hurra-navne-bånd
Sådan gør du:
Bring vand og smør i kog i en gryde.
Bland mel og sukker i en skål og pisk det i vand/smørblandingen, når den koger. Pisk indtil dejen slipper grydens kanter og er ensartet. Den bliver sådan tapetklister agtig i konsistensen. Det kræver armkræfter 😉
Lad dejen køle af i gryden.
Pisk æggene sammen i en skål. Når dejen er kølet af til hånd-temperatur piskes æggemassen i lidt efter lidt. Det er ikke sikkert at al æggemassen skal i. Pisk dejen ensartet og smidig med æggene. Den må ikke blive for tynd, den skal kunne sprøjtes ud uden at flyde ud.
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
Put dejen op i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Du kan også bare smøre dejen ud på bagepapiret med en ske, men det er lettere at styre, hvis du bruger en sprøjtepose.
Tegn evt. omridset af kagemanden med blyant på bagepapiret. Vend blyantstregen nedad inden du sprøjter dejen ud i baner.
Jeg sprøjter først dejen rundt som omrids, derefter fylder jeg kagemanden ud med dej i baner. Da vandbakkelsesdejen hæver i ovnen skal den ikke sprøjtes ud alt for tæt.
Bag kagemanden i ovnen i 25-30 minutter til den er hævet op og er gylden. Det er meget vigtigt ikke at åbne ovnen de første 20 minutter, da dejen så vil falde sammen!
Afkøl kagemanden på pladen og pynt derefter som du synes. Med glasur, marcipan, slik eller andet sjov 🙂
Hvis den skal være lidt sundere, er jeg ret sikker på den også vil blive lækker med friske bær som pynt i stedet for slik 🙂
TIPS!
Vandbakkelsesdej er også perfekt til fastelavnsboller. Opskriften på dem er lige her
Kan man bage vandbakkelser med speltmel? Svaret findes lige her
Vil du gerne have flere tips til, hvordan vandbakkelsesdejen bliver en succes, så klik her og læs mere
Herunder er der inspiration til andre former på kage’manden’:
Hej!
Kan se der er mange spørgsmål på om man kan lave/bage kagen dagen før.
Til orientering (ikke din opskrift) men tror alle vandbakkelsesopskrifter kan bruges.
Jeg har prøvet at lave dejen flere dage i forvejen, forme kagemanden og fryse den ned. Taget den op på dagen og bagt den, og det var ok.
God dag.
Anette