It's a...

Hurtige fastelavnsboller af vandbakkelser

172 168 191Ja ja, jeg ved godt det først er fastelavn i februar, men fastelavnsbollesæsonen er jo så kort, at jeg simpelthen er nødt til at forlænge den lidt. Specielt nu når baby har skreget på fastelavnsboller de sidste dage. Man skal jo lytte til sin krop ikke? 😉

Jeg har dog ikke alverdens tid om eftermiddagen til at bage kager, når arbejde, aftensmad, fritidsaktiviteter og praktiske gøremål også skal passes.
Så kunne jeg selvfølgelig have shoppet et par stykker hos bageren, men jeg har en eller anden teknisk fejl.. Jeg kan bare godt lide at vide hvad det er jeg propper i munden.
Så efter at have forsøgt at forkaste fastelavnsbolletanken flere gange, måtte jeg til sidst overgive mig, da jeg kom i tanke om, at jeg måske kunne forsøge mig med en vandbakkelsesudgave, der ikke skal æltes, hæve, formes osv.

And so it happened.. Og de var GODE.. Og jeg kom til at spise mere end én…

Lækre, luftige og søde, men ikke for søde. Det sørger de lækre vandbakkelser for. Og så er de tilmed hurtige og nemme at lave og indeholder ikke overdrevne mængder sukker, mel og andet ‘skidteras’.

Opskriften kommer her, og den kan jo selvfølgelig gemmes lidt, hvis ikke du er helt i fastelavnsbollemode endnu 🙂
Alt efter hvor store du laver vandbakkelserne bliver der ca. 7-8 stykker. De smager allerbedst friskbagte, derfor er portionen ikke så forfærdeligt stor

Det skal du bruge:
Vandbakkelser:

1 dl vand
50 gr. smør
1 tsk sukker
5 spsk hvedemel
2 sammenpiskede æg

Fyld:
1/4 l fløde
1-2 spsk flormelis

Lidt god syltetøj, evt. hjemmelavet

Flormelis og kogt vand til glasur
Evt. lidt drys af frysetørrede hindbær eller andet pynt

Sådan gør du:
Vandbakkelser:
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
Bring vand og smør i kog i en gryde. Bland mel og sukker i en skål og kom det i gryden med vand/smørblandingen og pisk med et piskeris til dejen er ensartet og slipper kanterne af gryden.
Lad dejen køle lidt af. Pisk imens de to æg sammen i en skål. Rør æggene i lidt efter lidt. Pisk godt imellem. Det er ikke sikkert at al æggemassen skal i. Dejen skal være så fast at den kan sprøjtes ud eller sættes på en plade med to skeer.
Når dejen er pisket ensartet og glat sættes vandbakkelser på en bageplade med bagepapir, enten med to skeer eller du kan vælge at fylde dejen i en sprøjtepose og sætte små toppe med den. Der er dej til 7-8 stykker. Husk at de hæver godt i ovnen, så de skal ikke stå for tæt.
Sæt pladen midt i den varme ovn og bag dem til de er gyldne. Det tager ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen på dem. Det er vigtigt IKKE at åbne ovndøren de første 15-20 minutter, så falder vandbakkelserne sammen.
Lad dem køle af på en rist inden du går videre (det tager heldigvis ikke så lang tid :))

Pisk fløde til en god, fast skum men ikke for meget, så den bliver grynet. Vend lidt flormelis i, smag til hvor sød du gerne vil have den. Hæld flødeskum op i en sprøjtepose med tyl.
Skær vandbakkelserne næsten helt igennem, smør et tyndt lag syltetøj på den nederste. Sprøjt en god klat flødeskum ovenpå syltetøjet og put vandbakkelseslåget ovenpå.
Lav glasur af flormelis og lidt kogt vand. Den skal ikke være for tyk, den må gerne dryppe lidt ned over vandbakkelserne.
Fordel glasur og evt. pynt ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra flormelis gennem en sigte.

Servér og nyd 🙂
Gerne med en kop kaffe on the side (til de voksne forstås), jeg synes mokkasmagen passer super godt til vandbakkelser 🙂

Happy fastelavn!

35241

13 kommentarer

  • Cecilie

    Jeg har lige lavet disse, og de blev simpelthen så lækre! Jeg har aldrig før lavet vandbakkelser, så var ellers sikker på, det ikke blev til noget, da jeg tænkte dejen så helt forkert ud😉
    Jeg bruger dine opskrifter rigtig meget, da de altid fungerer og bliver lækre! Mon du engang får en Pinterest knap, så alle de gode opskrifter ikke går i glemmebogen😊 Jeg er hverken it eller blog-klog, så ved slet ikke om det er muligt, blot en tanke😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Cecilie
      Ih, hvor blev jeg glad for din kommentar! Dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter!
      Og tak for dit ønske – jeg har aktiveret Pinterest knappen, så den vises på billederne nu – så er det nemt at gemme via Pinterest.
      Rigtig god uge til dig
      Kh Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie

      Tusind tak! Jeg gemmer dem med det samme:) Jeg tænker, at de allerede må laves igen i weekenden🙈

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Det er mit indtryk, at du laver de fleste ting med speltmel – kan disse mon ikke også sagtens det? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Ja, det har du ret i 🙂 Jeg har ikke forsøgt, for jeg tænker at hvedemelets (ekstra) hæveevne er vigtig til dem her, men jeg har mange gange overvejet at skulle forsøge det.. Må på min to do liste 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mille

      Tak for svaret 🙂 Tror at jeg giver det et skud næste gang der skal laves fastelavnsboller 😀

      God dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Vi elsker bare de fastelavnsboller 🙂
    Jeg er netop ved at producere en ordentlig omgang til aftenens fastelavnsfest.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Det er jeg sørme glad for at høre, de er også en favorit herhjemme 🙂
      Håber I havde en god fastelavnsfest

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] – Lave fastelavnskostumer til drengene – Se Suits på Netflix – Bage (og spise) fastelavnsboller – Holde endnu en fødselsdagseftermiddag for S – Købe en buket friske blomster – […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm…. hvor ser det bare lækkert ud 🙂 Dem må jeg helt klart prøve at lave til fastelavn 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uuuuuuuh de ser gode ud :-p

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • God weekend og tak for opskriften 🙂
    vandbakkelser smager herligt og er gode som fastelavnsboller og det er jo snart fastelavn, så nu kan jeg nå at få dem bagt 🙂

    velkommen forbi min blog, har også lagt en ny giveaway op med håndarbejde præmier.

    Hilsner fra Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, det er simpelthen tarveligt sådan at dele den opskrift! Nu er jeg jo nødt til at bage nogle – umme numme num! Og det er den perfekte overspringshandling fra specialeskriveriet..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

It's a...