12|05|15 / 05.05

Opskrift på nemme speltflutes

1391415

Som en del af min fyld-fryseren mission inden babybarselsboblen tager over, bagte jeg blandt andet en omgang speltflutes.

Super lette at gå til og gode at have i fryseren, både til madpakker, nem aftensmad eller som grilltilbehør.

Som I måske ved, hvis I har læst med her noget tid, er jeg ret meget fan af speltmel, da det er noget af det mel min mave kan finde ud af at arbejde med. Derfor er de bagt med speltmel, men jeg tænker at hvedemel kan være en fin afløser hvis du hellere vil bruge det.

I er flere der har efterspurgt opskriften og den kommer derfor her 🙂

Du skal bruge: 
25 gr. gær
2,5 dl vand
2,5 dl yoghurt natural
1 spsk havsalt
30 gr. blødt smør i tern
250 gr. groft speltmel
400 gr. sigtet speltmel

Sådan gør du:
Lun vand og yoghurt i en lille gryde. Det må ikke blive varmere end 37 grader.
Put smørklumperne i væsken og lad dem smelte med. Smuldr gæren i en skål og hæld vandblandingen over. Rør saltet i. Tilsæt det grove speltmel og derefter det sigtede speltmel lidt af gangen. Det er ikke sikkert at det hele skal i.
Ælt dejen smidig og glat, den må endelig ikke blive for tør, men dejen skal være ensartet og slippe skålens kanter og samle sig om skeen eller dejkrogen.

Stil dejen til hævning med et viskestykke over i 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Skær i 3 lige store dele og form til flutes i længde med en bradeplade. Læg flutene på en bradeplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader. Rids flutene overfladisk med en skarp kniv og pensl dem med vand. Pas på ikke at trykke på dem så de mister deres luftighed.
Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter. Når de er gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden er de færdige.
Lad dem afkøle på en rist og nyd dem friskbagte eller frys dem ned 🙂

Hvis du fryser dem ned skal de blot tages direkte fra fryseren, duppes med lidt vand ovenpå, sættes i en kold ovn på en rist og så tænder du ovnen på 200 grader og giver dem ca. 10 minutter, til de er gennemvarme 🙂

Bon appetit og rigtig god dag

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12|05|15 / 05.05