Så har jeg også prøvet det..

Forpremiere på fastelavnsboller – opskrift

Indrømmet – jeg er ude i lidt god tid.. Jeg ved godt at det først er fastelavn d. 10. februar…

Men… Jeg har været heldig at få tilsendt nogle lækkerier fra Odense marcipan, og de skal da ikke ligge her og samle støv vel? :o)

Forleden viste jeg kokostoppe, som blev til af en pakke “kokosdrøm” – simpelthen så nemt at lave og de smagte skønt. (Jeg tror nu stadig at jeg foretrækker at lave mine ting “fra bunden”, men det er da en super løsning hvis man ikke er den store bager eller kun lige har 5 min og gerne vil servere friskbagte kager til kaffen :o))

I går stod fastelavnsbollerne så for tur. Min mand havde vagt, så hvorfor ikke forkæle ham og hans kollegaer lidt :o)

Jeg har ændret en smule i den oprindelige opskrift, nedenfor er min version af bollerne som også er dem der er på billederne – og som vel egentlig sagtens kan kaldes noget andet end fastelavnsboller og spises hele året rundt? :o)

________

24 fastelavnsboller
Du skal bruge: 
Til dejen
3,5 dl mælk (måske egentlig bedst med sødmælk, men jeg har som regel kun skummetmælk på lager og det fungerede fint)
100 gr smeltet smør
50 gr gær
1/2 tsk salt
75 gr sukker
ca. 600 gr hvedemel

Til fyld
1 pose Odense kransekagemasse
1 æg
2 spsk koldt vand

Til glasur
125 gr flormelis
Kogende vand (ca 3-4 spsk)
50 gr smeltet chokolade
Evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt det smeltede (ikke brandvarme) smør. Kom sukker og salt i dejen og til sidste hvedemel og rør/ælt til den er fast og elastisk.

Lad dejen hæve 30-45 minutter.
Del dejen i to, rul hver til en pølse og skær dem i hver 12 stykker som trilles til boller. Sæt bollerne på 2 bageplader. Lad dem hæve yderligere 1 time.

Tryk en fordybning i midten af hver bolle (jeg brugte en ske) og sprøjt kransekagemasse i hullerne. Pisk ægget med 2 spsk koldt vand og pensl bollerne. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 min.

Lad bollerne køle af på pladerne.
Derefter rører du glasur og smelter chokolade og rører det sammen. Jeg lavede glasuren rimelig tyk og lagde en ring om kransekagemassen. Derefter lavede jeg en lidt tyndere glasur som jeg sprøjtede over bollerne og dryssede til sidste med frysetørrede hindbær for at give dem lidt farve og sjov :o)
Jeg synes at det syrlige fra hindbærrene klæder det søde fra bollen og kransekagemassen vældig fint :o)

________

Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg skulle bage fastelavnsboller med kransekage i midten, men det var nu slet ikke dumt!
En af Anders’ kollegaer udbrød ligefrem “Nøj, de smager godt de her” da han tog en bid :o)

Selvom der stadig er nogle uger til fastelavn er det nu ikke helt dumt at have øvet sig lidt på forhånd..
Og hvem kan ikke spise en fastelavnsbolle selvom det er januar? :o)

9 kommentarer

 • Mmm, hvor ser de gode ud! Jeg har også fået en testkasse og er gået i gang med fastelavnsbolleproduktionen 🙂 For vi skal jo gerne nå at spise en heeeel masse inden fastelavn, ik? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser super lækre ud :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din timing er perfekt:-) De ser lækre ud. Kh K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh de ser dælme’ også gode & flotte ud, så kan godt forstå din mands kollaga – fastelavns boller til hver en tid 🙂 Det må jeg prøve efter en dag, måske man kan bruge både marcipan og creme i bollerne?

  Kh Ketty.
  Hav en god onsdag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det tror jeg helt sikkert – tænkte også på at tilføje nougat under marcipanmassen. Det må blive næste gang :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser gode ud, og jeg kan bestemt spise fastelavnsboller i januar. Jeg retter mig selv – jeg er NØDT til at spise fastelavnsboller i januar, for ellers når jeg ikke at blive “mættet” af dem inden fastelavn er ovre… 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha nej det er rigtigt. Det er så hurtigt ovre hvis ikke man gør det lidt udenfor sæsonen også :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så har jeg også prøvet det..