Lykkeglimt

Opskrift på brownie med chokolademousse og friske bær

brownie opskrift med bær lækker brownie opskrift med friske bær opskrift brownie med chokoladecreme og bær

Okay, det her er en lækkerhedsbombe! En syndig en af slagsen, men nøøøøøj den er god!

En spontan grillmiddag forleden sendte mig i køkkenet for at smække en hurtig dessert sammen. Det blev til denne laban… Et køkkeneksperiment der endte lykkeligt 😉
Lækker browniebund med saltkaramel-chokoladeskum og bær i massevis på toppen.

Temmelig hurtig at smække sammen og temmelig hurtigt væk igen… Og som bonus: den bliver kun bedre af at trække en nat i køleskabet – hvis altså den kan få lov at stå i fred 😉

Ja, beklager, der er ikke rigtig nogen undskyldninger for at lade være at gå i gang med den…
Men den er jo også spækket med lækre, sunde, vitaminrige bær, så det er da helt okay at snuppe et stykke eller to 😉

Til en kage/tærte ø ca. 25-28 cm

Du skal bruge: 

Til browniebunden:
110 gr. mørk chokolade
60 gr. (laktosefri) smør
2 æg M/L
180 gr. sukker
30 gr. speltmel eller hvedemel
10 gr. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Et drys flage- eller havsalt

Til chokolademoussen:
2 1/2 dl fløde
25 gr. chokolade. Jeg brugte en fantastisk lækker, mørk chokolade med karamel og havsalt og moussen fik smag derefter. Du kan f.eks. også bruge 4 skildpadder fra Toms, helt ‘plain’ mørk chokolade eller noget helt fjerde, du synes er godt

Topping:
Frisk frugt i massevis, f.eks. hindbær, jordbær, brombær, solbær, blåbær, banan, kiwi, granatæblekerner, passionsfrugt
Evt. et drys hakket chokolade eller/og fine, spiselige blomster

Sådan gør du: 

Start med at lave chokolademoussen, så den kan køle af.
Smelt fløde og chokolade sammen over vandbad, til det er en ensartet chokoladefarvet masse. Lad det køle en anelse af, læg husholdningsfilm direkte ovenpå moussen, så der ikke dannes kondens og sæt den på køl og lad den blive helt kold, inden du bruger den.

Så skal browniebunden laves: Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen i en skål med en elpisker og vend chokoladeblandingen i med en gummidejskraber.
Bland og si mel, bagepulver og kakao sammen, så alle klumper kommer væk, og vend det i dejen sammen med salt. Klips et stykke bagepapir fast i bunden af en springform ø ca. 25-28 cm, alt efter hvad du har i skabet. Smør siderne med lidt smør og drys sukker på.
Hæld dejen op i formen.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Hvis den kommer op uden dej på, er den færdig. Den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør, så tjek jævnligt, når den begynder at se færdigbagt ud.
Lad kagen afkøle i formen. Løsn kagen og tag den forsigtigt op, fjern bagepapiret underneden og sæt den på et fad.

Pisk chokolademoussen med en elpisker ved svag hastighed til den er blevet til let skum. Fordel moussen på toppen af kagen. Pynt med massevis af rengjorte, tørrede bær og evt. et drys hakket chokolade og sæt på køl til den skal nydes!

 

God fornøjelse med kagebagningen og rigtig god dag!

 

P.S. Som altid, bliver jeg rigtig glad for respons på mine opskrifter. Du er altid meget velkommen til at tagge mig på Instagram @mormedmegetmere, skrive en kommentar her eller på Facebook.
Jeg bruger virkelig lang tid på at udvikle opskrifter, finde på, afprøve, rette til og fotografere, så det er rart at vide, at det kan bruges og virkelig sjovt at se det blive til virkelighed ude hos jer!
Samtidig vil jeg også lige sige tak til alle jer der allerede deler med mig, bliv endelig ved! 🙂

   

20 kommentarer

  • Maria

    Hej Pernille
    Tak for alle dine skønne opskrifter! Jeg har besluttet mig for at lave denne kage til min kærestes fødselsdag og har den forbindelse et spørgsmål: Når du skriver at kagen kun blive bedre af at stå natten over i køleskabet er det jo sød musik i mine ører (dejligt når noget kan gøres klar dagen før) Men altså: smører du moussen på kagen og sætter den i køleskabet, eller mener du blot at bunden og moussen laves hver for sig dagen før og sættes i køleskabet? Hvad vil du anbefale?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Maria
      tak for de søde ord.
      Jeg håber, du/I synes om kagen.
      Du kan faktisk gøre begge dele, men hvis du først samler kagen dagen efter, kan du lade bunden stå tildækket på køkkenbordet. Men du kan også samle den dagen før. Jeg ville dog vente med at pynte med bær til den dag den skal serveres, så du ikke risikere at de eller moussen ’splatter ud’
      God fornøjelse med kagebagningen og rigtig god fødselsdagsfejring

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg er ved at lave denne lækre kage. Kagen er bagt og moussen har været på køl, men altså. Nu vil den ikke stivne…. Jeg har pisket længe, men der sker intet?! Hvad kan jeg mon have gjort galt?
    Tak for en masse dejlige opskrifter!
    Kh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Mette
      Det er vigtigt at fløden er fuldstændig gennemkold, sæt den evt i fryseren i 30 min tid og prøv igen 🙂
      Håber det vil lykkes. Rigtig god aften

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Jeg har lavet en ny portion og lader den stå i køleskabet natten over! Tak for svar:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thilda

    Har netop lavet den her skønne kage til min søns fødselsdag. Den smagte helt fantastisk og den forsvandt sporløst. Tak for at du delte opskriften med os ❤️.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Ej, det er jeg bare rigtig glad for at høre. Tusind tak for feedback.
      Rigtig god dag og ny uge til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Pernille.
    Har lige forsøgt mig med opskriften, og browniebunden blev en kæmpe succes! Men moussen lykkedes desværre slet ikke for mig – forsøgte med skildpadder i, men den blev grynet og ville ikke blive stiv. Kan det være chokoladetypen eller dét at jeg ikke kom film på da den kølede? Ellers tak for denne (og de mange andre) lækre opskrifter!
    Mvh Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Nu har jeg kigget på det her indlæg flere gange, og det her må simpelthen være kagen, der skal serveres til vores piges første fødselsdag, når hun fylder et år i næste uge. Den kage ser så skøn og sommer-agtig ud 🙂 Nu er jeg ikke den store konditor, men skulle der være noget i vejen for at lave en dobbelt portion i en bradepande i stedet for? Og hvor meget længere skal den mon ha’ i ovnen? Vil nemlig servere den efterfølgende på et stort fad 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Camilla
      Undskyld mit sene svar, din kommentar var blevet slugt i mit spamfilter, det beklager jeg meget.
      Du kan sagtens bage den dobbelt, men en bradepande er nok lige stor nok, så bliver den ihvertfald ikke så høj 🙂 Kommer selvfølgelig an på bradepandestørrelsen 😉
      Du kan tjekke kagen undervejs med en tandstik, der skal ikke sidde dej på den når du trækker den op igen, så skal den have lidt mere, men det er svært at sætte præcist tidspunkt på, for det afhænger af ovn og størrelse på bradepande
      Håber I havde en rigtig god fødselsdagsfejring
      Mvh. Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina Hansen

    Hej. Kan bunden fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Betina
      Det ved jeg desværre ikke, for jeg har ikke gjort forsøget… Men giv endelig lyd med resultatet, hvis du kaster dig ud i det 😉
      Rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hvor ser den lækker ud.
    Er det kun 25 g choko til moussen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tak. Ja, det er bare lige så flødeskummet får smag af chokolade, i stedet for ‘bare’ at smage af flødeskum 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Ej hvor ser den lækker ud!😍 Den skal helt klart prøves! Jeg har bare et enkelt spørgsmål: SKAL det være laktosefri smør, eller kan man også bruge almindelig smør?😊
    Mvh Cecilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tak 🙂
      Nej, du kan sagtens bruge almindeligt (øko) smør 😉
      God fornøjelse med bagningen. Håber du synes om den

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Slap af den ser lækker ud! Den er hermed pinnet!😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hej Pernille.

    Årh ja, okay, den ser VIRKELIG lækker ud!
    Jeg skal lige spørge om to ting:
    Hvilken chokolade er det du har brugt? Altså hvilket mærke? Den lyder kræs 😉
    Og skal der virkelig kun bruges 25 gram chokolade? Det lyder ikke af meget, men jeg har heller ikke megen erfaring med at lave mousse 🙂

    Venlig hilsen Sarah

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Sarah
      Åh ja, det var da egentlig meningen jeg lige ville have skrevet navnet på chokoladen ind i opskriften 🙂 Den er fra Lindt og hedder caramel with a touch of seasalt – og den er min nye favorit. Både i kager og heeelt alene, bare smelte smelte på tungen 😉
      Og ja, bare 25 gr. Det er bare for at få flødeskummet til at smage af chokolade, i stedet for ‘bare’ at bruge flødeskum ovenpå. Det er ikke sådan rigtig mousse, som hvis du skulle servere det alene, i glas 😉
      God fornøjelse med det hele. KH

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt