Hellere fejre end fortrænge...

Opskrift på brownie med skildpaddemousse

036026 027 029

Hvis du, ligesom mig, er megafan af skildpadder, så vil du elske de her browniekager med skildpaddemousse! Uhm altså!
Og nej, det har altså ikke noget med rigtige skildpadder at gøre, som min far var ved at tro, da jeg præsenterede fødselsdagsmenuen i fredags 🙂

Jeg sjussede mig frem til opskriften på dem, til min fødselsdagsmiddag i fredags, og de er allerede på genvalg, hurtigst muligt! Måske jeg skal lave dem i en påskeversion, med små æg ovenpå, så kan moussen udgøre reden…
Og det næstbedste, efter smagen; de kan laves i forvejen! Det bliver nærmest ikke bedre, vel? 🙂

Til 6-8 små kager ø6cm eller en stor ø16 eller 20 cm

Du skal bruge:

Til brownie:
55 gr. mørk chokolade
30 gr. (laktosefri) smør
1 æg
90 gr. sukker
15 gr. speltmel eller hvedemel
5 gr. kakaopulver
Et drys flage- eller havsalt

Til skildpaddemousse:
2 1/2 dl fløde
4 små eller 2 store skildpadder (dem fra Toms med romfyld)

Pynt til kagerne. Evt. frisk frugt, grofthakket chokolade eller andet sjov.

Sådan gør du: 

Start med at lave skildpaddemoussen. Smelt fløde og skildpadder sammen over vandbad, til det er en ensartet chokoladefarvet masse. Lad det køle en anelse af, læg husholdningsfilm direkte ovenpå moussen, så der ikke dannes kondens og sæt den på køl og lad den blive helt kold, inden du bruger den. Lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter..
OBS! Den kan ikke piskes til skum, hvis ikke den er gennemkold og max 5 grader – sæt den evt i fryseren, hvis det skal gå hurtigere!

Når den skal piskes tager det længere tid end almindeligt flødeskum. Hvis det ikke vil piskes til skum kan de hjælpe at sætte skålen i fryseren 5-10 minutter, til den er gennemkold igen.

Så skal browniebundene laves: Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen og vend chokoladeblandingen i med en gummidejskraber.
Bland og si mel og kakao sammen, så alle klumper kommer væk og vend det i dejen sammen med salt. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Stil de små metal cylinderforme ø6 cm på bagepapiret og fordel dejen i dem med en ske. Du kan også bage én stor kage og bruge en bagering eller springform ø16 eller 20 cm alt efter hvad du har i skabet. Hvis du bruger en springform skal du klipse bagepapiret fast i bunden af formen. (Højden på kagen afgøres af størrelsen på formen..)

Bag kagerne i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter. Lidt længere hvis du bager én stor kage. Tjek med en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Hvis den kommer op uden dej på, er kagerne færdige.
Lad kagerne afkøle. Løsn kagerne med en skarp kniv rundt langs kanten af formene og tag dem forsigtigt ud og sæt dem på et fad.

Pisk skildpaddemoussen med en elpisker ved svag hastighed til den er blevet til let skum. Put moussen i en sprøjtepose eller frysepose med en stjernetyl i og sprøjt moussen ud på toppen af kagerne. Pynt og sæt på køl til de skal nydes!

Velbekomme og rigtig god eftermiddag!

P.S. Som altid, bliver jeg rigtig glad for respons på mine opskrifter. Du er altid meget velkommen til at tagge mig på Instagram @mormedmegetmere, skrive en kommentar her eller på Facebook.
Jeg bruger virkelig lang tid på at udvikle opskrifter, finde på, afprøve, rette til og fotografere, så det er rart at vide at det kan bruges og virkelig sjovt at se det blive til virkelighed ude hos jer!
Samtidig vil jeg også lige sige tak til alle jer der allerede deler med mig, bliv endelig ved! 🙂

 

16 kommentarer

 • Mette KB

  Jeg har bagt den her et par gange efterhånden, og det er virkelig lækkert hver gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Kristensen

  Har nu pisket fløde og skildepadder i 10 min og den vil bare ikke sætte sig.. gæsterne kommer om lidt?? Hvad dælen gør jeg??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Trine
   Beklager, jeg ikke kunne svare dig med det samme. Er lige kommet hjem fra 12 dages ferie med meget sporadisk wifi-adgang.
   Fløden, der skal piskes, skal være helt gennemkold og max 5 grader, ellers kan den ikke sætte sig og blive pisket til skum. Håber, du fandt en løsning, så du kunne servere kagen for dine gæster

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for en masse skønne opskrifter!!!
  Jeg vil gerne lave denne lækre kage til min datters barnedåb, men jeg er lidt i tvivl om hvor stor en portion jeg skal bage. Vi bliver 20 voksne og 12 børn. Kagen vil være en del af et kagebord hvor der vil være kransekagetoppe, småkager og vandbakkelse.. Har du mon et bud på det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Mette
   Tak for de flotte ord, dejligt du kan bruge mine opskrifter 🙂
   Uh, det er altid lidt svært, men vil sige, at en portion af denne nok rækker til 6-8 personer – især når der også er andet kage. Alt efter alderen på børnene, er der nok også nogen af dem, der ikke vil synes om skildpaddemoussen og spise nogle af de andre kager i stedet. Tænker, du måske skal lave 3-5 stykker, hvis du vil være på den sikre side (jeg bager altid helst for meget – rester smager jo også godt 😀 )
   Rigtig god barnedåb, håber I får en skøn dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Tusind tak for svar! Jeg går med 5 stk. Det er nogle kage glade gæster der kommer😊 Har du er par ideer til frugt til kagen? Jeg tænker selv kiwi og mango. Det er jo ikke rigtig bær sæson..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  De ser så lækre ud, så var nød til at bage dem. Tænker vi skal have dem vores datters barnedåb! Jeg har nu forsøgt at bage en bund. Den blev desværre så tynd og klæg at den ikke kunne komme af papiret. Bagte dobbelt portion i en springform med ø26 cm i ca 15-17 min. Hvad mon er gået galt? Overvejer at købe en form med ø16 cm. Hvor lang tid skal den bage i sådan en form?
  Vh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Anja
   Øv, jeg er ked af at kagen ikke artede sig som den skulle. Jeg tror faktisk ‘bare’ den skulle have haft længere tid. Når du bruger en form på 26 cm og laver dobbeltportion vil jeg skyde på at du skal bage den ihvertfald 20-25 minutter, alt efter ovn osv. Når den er hævet op og ser bagt ud overalt på overfladen, ville jeg vove at tage den ud. Du kan også forsøge at stikke en tandstik ned i midten og se om den kommer op uden dej, men du risikerer at ‘punktere’ kagen, ved at stikke et hul…
   Håber næste forsøg går bedre!
   Rigtig god søndag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej. Kan den bages dagen før? Altså browniekagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte nielsen

  Nøj de ser lækre ud , stod lige og manglede kage til eftermiddags gæster søndag 🙂
  Syntes de er søde de små , men har desværre ikke de ringe
  Kan den bages og stikkes ud bagefter ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Lotte 🙂
   Ja, det tror jeg godt du kan, bare udstikkeren er rimelig skarp, så kagen ikke bliver “mast” når de skal stikkes ud 🙂
   God weekend og bagekagefornøjelse

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte nielsen

   Tak for hurtigt svar 🙂
   Det må jeg prøve …
   Også god weekend til dig ( jer )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser godt nok lækre ud – dem må jeg lave næste gang der kommer gæster.Mmm glæder mig allerede…
  Knus fra Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, de ser lækre ud. Jeg elsker brownie og skildpadder, så sammen lyder helt perfekt. Der skal ikke særlig meget mel i kan jeg se, tror du det ville gå at erstatte det med en glutenfri mel?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hellere fejre end fortrænge...