Opskrift på brownie med skildpaddemousse

Hvis du, ligesom mig, er megafan af skildpadder, så vil du elske de her browniekager med skildpaddemousse! Uhm altså!
Og nej, det har altså ikke noget med rigtige skildpadder at gøre, som min far var ved at tro, da jeg præsenterede fødselsdagsmenuen i fredags 🙂
Jeg sjussede mig frem til opskriften på dem, til min fødselsdagsmiddag i fredags, og de er allerede på genvalg, hurtigst muligt! Måske jeg skal lave dem i en påskeversion, med små æg ovenpå, så kan moussen udgøre reden…
Og det næstbedste, efter smagen; de kan laves i forvejen! Det bliver nærmest ikke bedre, vel? 🙂
Til 6-8 små kager ø6cm eller en stor ø16 eller 20 cm
Du skal bruge:
Til brownie:
55 gr. mørk chokolade
30 gr. (laktosefri) smør
1 æg
90 gr. sukker
15 gr. speltmel eller hvedemel
5 gr. kakaopulver
Et drys flage- eller havsalt
Til skildpaddemousse:
2 1/2 dl fløde
4 små eller 2 store skildpadder (dem fra Toms med romfyld)
Pynt til kagerne. Evt. frisk frugt, grofthakket chokolade eller andet sjov.
Sådan gør du:
Start med at lave skildpaddemoussen. Smelt fløde og skildpadder sammen over vandbad, til det er en ensartet chokoladefarvet masse. Lad det køle en anelse af, læg husholdningsfilm direkte ovenpå moussen, så der ikke dannes kondens og sæt den på køl og lad den blive helt kold, inden du bruger den. Lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter..
OBS! Den kan ikke piskes til skum, hvis ikke den er gennemkold og max 5 grader – sæt den evt i fryseren, hvis det skal gå hurtigere!
Når den skal piskes tager det længere tid end almindeligt flødeskum. Hvis det ikke vil piskes til skum kan de hjælpe at sætte skålen i fryseren 5-10 minutter, til den er gennemkold igen.
Så skal browniebundene laves: Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen og vend chokoladeblandingen i med en gummidejskraber.
Bland og si mel og kakao sammen, så alle klumper kommer væk og vend det i dejen sammen med salt. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Stil de små metal cylinderforme ø6 cm på bagepapiret og fordel dejen i dem med en ske. Du kan også bage én stor kage og bruge en bagering eller springform ø16 eller 20 cm alt efter hvad du har i skabet. Hvis du bruger en springform skal du klipse bagepapiret fast i bunden af formen. (Højden på kagen afgøres af størrelsen på formen..)
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter. Lidt længere hvis du bager én stor kage. Tjek med en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Hvis den kommer op uden dej på, er kagerne færdige.
Lad kagerne afkøle. Løsn kagerne med en skarp kniv rundt langs kanten af formene og tag dem forsigtigt ud og sæt dem på et fad.
Pisk skildpaddemoussen med en elpisker ved svag hastighed til den er blevet til let skum. Put moussen i en sprøjtepose eller frysepose med en stjernetyl i og sprøjt moussen ud på toppen af kagerne. Pynt og sæt på køl til de skal nydes!
Velbekomme og rigtig god eftermiddag!
P.S. Som altid, bliver jeg rigtig glad for respons på mine opskrifter. Du er altid meget velkommen til at tagge mig på Instagram @mormedmegetmere, skrive en kommentar her eller på Facebook.
Jeg bruger virkelig lang tid på at udvikle opskrifter, finde på, afprøve, rette til og fotografere, så det er rart at vide at det kan bruges og virkelig sjovt at se det blive til virkelighed ude hos jer!
Samtidig vil jeg også lige sige tak til alle jer der allerede deler med mig, bliv endelig ved! 🙂
Jeg har bagt den her et par gange efterhånden, og det er virkelig lækkert hver gang!