Opskrift på chokoladedrøm i flere lag

Det her er blevet en favorit når der skal fejringskage på bordet.
En drøm af en chokoladebombe, der er nem at lave, men smager som noget der har fået kærlighed i mange timer inden den bliver sat på bordet.
Hvis du har god tid kan du sagtens forberede den dagen i forvejen, bundene og cremen tager bestemt ikke skade af at trække natten over i køleskabet.
Da den helst skal proppes med friske, lækre bær er den klart bedst at lave i sommerhalvåret, hvor bærrene er i sæson.
Hvis laver du den om efteråret/vinteren, kan jeg anbefale at putte f.eks. bananer i i stedet. Det smager også skønt
Her kommer opskriften, hvis du skulle være blevet fristet 🙂
Du skal bruge:
Bunde:
75 gr. god mørk chokolade
35 gr. smør
2 æg
75 gr. sukker
Creme:
50 gr. god mørk chokolade
1 1/2 dl fløde
Bær
Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade over vandbad.
Rør sukker i når det hele er smeltet.
Pisk de to æg hurtigt sammen i en skål og rør det i chokolademassen til dejen er ensartet.
Tænd ovnen på 180 grader.
Klips bagepapir fast i bunden af to små springforme. Jeg bruger nogle med en diameter på 16 cm
Fordel dejen ligeligt i de to forme.
Bag dem i ca. 20-25 minutter alt efter størrelse på formene, til de er gennembagte.
Lad bundene køle af, gerne i køleskabet, og også gerne til næste dag hvis du kan vente så længe 😉
Smelt chokolade og fløde i en skål over vandbad ved svag varme. Når det hele er smeltet sammen sættes skålen på køl.
Når kagen skal samles piskes den kolde creme til skum med en elpisker. Pas på med at piske den for meget.
Smør creme på den ene bund, fordel bær udover og læg den anden bund ovenpå. Fordel endnu et lag creme på toppen og fyld på med bær
Og så er det tid til at nyde! Uhm!
Det her er endnu en af favoritterne herhjemme og den kan fint laves (dagen) i forvejen, hvilket gør den super egnet til gæster og fester 🙂
God fornøjelse og rigtig dejlig dag til jer alle!
Skal der ikke mel i bundene? Hvor meget? Tror du man kan lave en stor kage og skære i to frem for at bage separat? Har kun en springform.