Opskrift på brownie med chokolademousse og friske bær

Okay, det her er en lækkerhedsbombe! En syndig en af slagsen, men nøøøøøj den er god!
En spontan grillmiddag forleden sendte mig i køkkenet for at smække en hurtig dessert sammen. Det blev til denne laban… Et køkkeneksperiment der endte lykkeligt 😉
Lækker browniebund med saltkaramel-chokoladeskum og bær i massevis på toppen.
Temmelig hurtig at smække sammen og temmelig hurtigt væk igen… Og som bonus: den bliver kun bedre af at trække en nat i køleskabet – hvis altså den kan få lov at stå i fred 😉
Ja, beklager, der er ikke rigtig nogen undskyldninger for at lade være at gå i gang med den…
Men den er jo også spækket med lækre, sunde, vitaminrige bær, så det er da helt okay at snuppe et stykke eller to 😉
Til en kage/tærte ø ca. 25-28 cm
Du skal bruge:
Til browniebunden:
110 gr. mørk chokolade
60 gr. (laktosefri) smør
2 æg M/L
180 gr. sukker
30 gr. speltmel eller hvedemel
10 gr. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Et drys flage- eller havsalt
Til chokolademoussen:
2 1/2 dl fløde
25 gr. chokolade. Jeg brugte en fantastisk lækker, mørk chokolade med karamel og havsalt og moussen fik smag derefter. Du kan f.eks. også bruge 4 små el 2 store skildpadder fra Toms, helt ‘plain’ mørk chokolade eller noget helt fjerde, du synes er godt
Topping:
Frisk frugt i massevis, f.eks. hindbær, jordbær, brombær, solbær, blåbær, banan, kiwi, granatæblekerner, passionsfrugt
Evt. et drys hakket chokolade eller/og fine, spiselige blomster
Sådan gør du:
Start med at lave chokolademoussen, så den kan køle af.
Smelt fløde og chokolade sammen over vandbad, til det er en ensartet chokoladefarvet masse. Lad det køle en anelse af, læg husholdningsfilm direkte ovenpå moussen, så der ikke dannes kondens og sæt den på køl og lad den blive helt kold, inden du bruger den.
Så skal browniebunden laves: Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen i en skål med en elpisker og vend chokoladeblandingen i med en gummidejskraber.
Bland og si mel, bagepulver og kakao sammen, så alle klumper kommer væk, og vend det i dejen sammen med salt. Klips et stykke bagepapir fast i bunden af en springform ø ca. 25-28 cm, alt efter hvad du har i skabet. Smør siderne med lidt smør og drys sukker på.
Hæld dejen op i formen.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Hvis den kommer op uden dej på, er den færdig. Den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør, så tjek jævnligt, når den begynder at se færdigbagt ud.
Lad kagen afkøle i formen. Løsn kagen og tag den forsigtigt op, fjern bagepapiret underneden og sæt den på et fad.
Pisk chokolademoussen med en elpisker ved svag hastighed til den er blevet til let skum. Fordel moussen på toppen af kagen. Pynt med massevis af rengjorte, tørrede bær og evt. et drys hakket chokolade og sæt på køl til den skal nydes!
God fornøjelse med kagebagningen og rigtig god dag!
P.S. Som altid, bliver jeg rigtig glad for respons på mine opskrifter. Du er altid meget velkommen til at tagge mig på Instagram @mormedmegetmere, skrive en kommentar her eller på Facebook.
Jeg bruger virkelig lang tid på at udvikle opskrifter, finde på, afprøve, rette til og fotografere, så det er rart at vide, at det kan bruges og virkelig sjovt at se det blive til virkelighed ude hos jer!
Samtidig vil jeg også lige sige tak til alle jer der allerede deler med mig, bliv endelig ved! 🙂
Hejsa. Du skriver den den bliver bedre et døgn i køleskabet – er det kun bunden? Eller er det bund inkl. moussen oven på? Tak