Lykkeglimt

Opskrift på brownie med chokolademousse og friske bær

brownie opskrift med bær lækker brownie opskrift med friske bær opskrift brownie med chokoladecreme og bær

Okay, det her er en lækkerhedsbombe! En syndig en af slagsen, men nøøøøøj den er god!

En spontan grillmiddag forleden sendte mig i køkkenet for at smække en hurtig dessert sammen. Det blev til denne laban… Et køkkeneksperiment der endte lykkeligt 😉
Lækker browniebund med saltkaramel-chokoladeskum og bær i massevis på toppen.

Temmelig hurtig at smække sammen og temmelig hurtigt væk igen… Og som bonus: den bliver kun bedre af at trække en nat i køleskabet – hvis altså den kan få lov at stå i fred 😉

Ja, beklager, der er ikke rigtig nogen undskyldninger for at lade være at gå i gang med den…
Men den er jo også spækket med lækre, sunde, vitaminrige bær, så det er da helt okay at snuppe et stykke eller to 😉

Til en kage/tærte ø ca. 25-28 cm

Du skal bruge: 

Til browniebunden:
110 gr. mørk chokolade
60 gr. (laktosefri) smør
2 æg M/L
180 gr. sukker
30 gr. speltmel eller hvedemel
10 gr. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Et drys flage- eller havsalt

Til chokolademoussen:
2 1/2 dl fløde
25 gr. chokolade. Jeg brugte en fantastisk lækker, mørk chokolade med karamel og havsalt og moussen fik smag derefter. Du kan f.eks. også bruge 4 små el 2 store skildpadder fra Toms, helt ‘plain’ mørk chokolade eller noget helt fjerde, du synes er godt

Topping:
Frisk frugt i massevis, f.eks. hindbær, jordbær, brombær, solbær, blåbær, banan, kiwi, granatæblekerner, passionsfrugt
Evt. et drys hakket chokolade eller/og fine, spiselige blomster

Sådan gør du: 

Start med at lave chokolademoussen, så den kan køle af.
Smelt fløde og chokolade sammen over vandbad, til det er en ensartet chokoladefarvet masse. Lad det køle en anelse af, læg husholdningsfilm direkte ovenpå moussen, så der ikke dannes kondens og sæt den på køl og lad den blive helt kold, inden du bruger den.

Så skal browniebunden laves: Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen i en skål med en elpisker og vend chokoladeblandingen i med en gummidejskraber.
Bland og si mel, bagepulver og kakao sammen, så alle klumper kommer væk, og vend det i dejen sammen med salt. Klips et stykke bagepapir fast i bunden af en springform ø ca. 25-28 cm, alt efter hvad du har i skabet. Smør siderne med lidt smør og drys sukker på.
Hæld dejen op i formen.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Hvis den kommer op uden dej på, er den færdig. Den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør, så tjek jævnligt, når den begynder at se færdigbagt ud.
Lad kagen afkøle i formen. Løsn kagen og tag den forsigtigt op, fjern bagepapiret underneden og sæt den på et fad.

Pisk chokolademoussen med en elpisker ved svag hastighed til den er blevet til let skum. Fordel moussen på toppen af kagen. Pynt med massevis af rengjorte, tørrede bær og evt. et drys hakket chokolade og sæt på køl til den skal nydes!

 

God fornøjelse med kagebagningen og rigtig god dag!

 

P.S. Som altid, bliver jeg rigtig glad for respons på mine opskrifter. Du er altid meget velkommen til at tagge mig på Instagram @mormedmegetmere, skrive en kommentar her eller på Facebook.
Jeg bruger virkelig lang tid på at udvikle opskrifter, finde på, afprøve, rette til og fotografere, så det er rart at vide, at det kan bruges og virkelig sjovt at se det blive til virkelighed ude hos jer!
Samtidig vil jeg også lige sige tak til alle jer der allerede deler med mig, bliv endelig ved! 🙂

45 kommentarer

 • Anne-Louise

  Hejsa. Du skriver den den bliver bedre et døgn i køleskabet – er det kun bunden? Eller er det bund inkl. moussen oven på? Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej. Du kan godt lave hele kagen dagen før, men hvis det er muligt, synes jeg det er bedre at piske moussen på dagen og pynte kagen dér 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hvor mange personer den der ca. til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Afhænger selvfølgelig af hvor kagesulten man er, men jeg vil sige 6-10 personer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hvor mange personer den der ca. til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Jeg brugte 2 store skildpadder. Varmede fløden op til padderne var smeltet. Mit skum blev meget grynet da jeg piskede den op.
  Hvad mon jeg har gjort forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Kan det måske være fordi skildpadderne/chokoladen ikke er smeltet helt i fløden, så der har været bittesmå stykker chokolade? Eller måske at fløden blev pisket lidt for længe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Wolf

  Hej, du skriver 25 g chokolade til moussen…er det korrekt og nok?🤔 Mvh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Rikke
   Ja, det er korrekt 🙂
   Rigtig god søndag
   Mvh Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa
  Hvor får i spiselige blomster fra?
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej 😉
   Jeg dyrker dem selv i haven om sommeren, men ellers kan man være heldig at finde dem på planteskoler eller i større supermarkeder

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Raal

  Hejså. Den ser så lækker ud og skal prøves!
  Hvor mange personer er der ca til?
  Tænker at jeg vil lave bund og mousse dagen før og så piske poussen lige før kagen skal samles og serveres – lyder det som en ok plan?
  Med venlig hilsen Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Betina
   Ja, det er et godt spørgsmål, hvor mange der er til. Det kommer lidt an på, hvor (kage)sulten man er, og om der serveres andet til også. Men ihvertfald til 4-8 personer 🙂
   Det lyder helt fint at bage bund og lave mousse dagen i forvejen og så samle det inden servering. Du kan også sagtens piske moussen nogle timer i forvejen og komme den på kagen – det sker der ikke noget ved 🙂
   God fornøjelse med bagningen
   De bedste hilsner fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Fantastisk opskrift! Gjorde stor lykke sidst jeg lavede den. Jeg lavede dog en med laktosefri fløde da jeg er laktose intolerant, og jeg oplevede at fløden slet ikke kunne piskes selvom jeg havde haft den på køl hele natten. Jeg oplever i forvejen at laktosefri fløde tager længere tid at piske, så tænker at opvarmning måske skader det. Er det noget du har oplevet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak, Trine. Dejligt, du/I synes om opskriften.
   Ja, jeg oplever også at laktosefri fløde skal piskes længere, men det er ihvertfald ikke opvarmningen der gør, at den ikke kan piskes, for jeg laver den også altid med laktosefri fløde. Men jeg tænker, det kan hjælpe at sætte fløden i fryseren 15-30 minutters tid inden den skal piskes, så den er iskold 🙂 Håber, det kan hjælpe, så den kan piskes næste gang

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Wilhelmsen

  Hej igen,
  læste lige opskriften igennem igen og så at der er instruktion om at piske moussen 🙂 så glem bare min tidligere kommentar 😉 Vh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Wilhelmsen

  Hej,
  Jeg ville lave denne kage til på lørdag. Jeg har ikke den store erfaring med mousser og derfor undrer jeg mig over instruktionen til moussen. Skal den ikke piskes?

  Vh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabel kyrel

  Hej jeg skal lave din kage her på fredag og skal lige være sikker på når du bager bundene så komme du hele massen i springformen og efter endt bagetid skære du blot kagen igennem så man får 2 bunde ikk?
  Vh isabel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En rigtig sommerkage – den må helt klart prøves henover sommeren. Tak for at dele. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Pernille.
  Vil prøve at lave din kage til min fødselsdag på lørdag, men har lige nogle spørgsmål.
  Jeg får 17 gæster, så tænker at lave den i en bradepande – tror du man kan det? Og hvor mange gange skal jeg så gange med? Og tror du man kan lave skummen med bærsmag i stedet for chokolade?
  Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Julie
   Uh, det er godt nok svært at svare på ifht bradepande og mængde. Afhænger af størrelsen på bradepanden osv. Hvis det var mig, tror jeg, jeg ville bage flere bunde/kager i stedet. Har du evt. mulighed for det? Hvis det er eneste dessert, ville jeg nok bage 3-4 kager.
   Mht skum, tænker jeg, du evt kan koge nogle bær sammen med lidt sukker og vanille og lade det køle helt ned og så vende i flødeskummet – giver det mening?
   God fødselsdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Pernille.
  Vil prøve at lave din kage til min fødselsdag på lørdag, men har lige nogle spørgsmål.
  Jeg får 17 gæster, så tænker at lave den i en bradepande – tror du man kan det? Og hvor mange gange skal jeg så gange med? Og tror du man kan lave skummen med bærsmag i stedet for karamel?
  Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej Pernille,
  Vi er ved at lave kagerne til min datters dåb – 4 styks – og alle 4 er sunket fuldstændig sammen i midten. Så de kun er 1 cm tykke i stedet for 4-5 cm, som de startede med at hæve op til i ovnen.
  Hvad gør vi forkert???
  KH Lotte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Lotte
   Øv, det er jeg ked af at høre. Måske de skulle have haft lidt længere tid i ovnen?
   Jeg vil dog lige nævne, at de godt kan falde lidt sammen, når de kommer ud og køler af. Det gør ‘de fleste’ kager – især midt på.
   Det er også rigtig vigtigt at vende tingene sammen, som der står i opskriften. Så man ikke får banket luften ud af dejen. Håber det giver mening 🙂 Måske du allerede har helt styr på den del af opskriften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Pernille
  Tak for alle dine skønne opskrifter! Jeg har besluttet mig for at lave denne kage til min kærestes fødselsdag og har den forbindelse et spørgsmål: Når du skriver at kagen kun blive bedre af at stå natten over i køleskabet er det jo sød musik i mine ører (dejligt når noget kan gøres klar dagen før) Men altså: smører du moussen på kagen og sætter den i køleskabet, eller mener du blot at bunden og moussen laves hver for sig dagen før og sættes i køleskabet? Hvad vil du anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Maria
   tak for de søde ord.
   Jeg håber, du/I synes om kagen.
   Du kan faktisk gøre begge dele, men hvis du først samler kagen dagen efter, kan du lade bunden stå tildækket på køkkenbordet. Men du kan også samle den dagen før. Jeg ville dog vente med at pynte med bær til den dag den skal serveres, så du ikke risikere at de eller moussen ‘splatter ud’
   God fornøjelse med kagebagningen og rigtig god fødselsdagsfejring

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er ved at lave denne lækre kage. Kagen er bagt og moussen har været på køl, men altså. Nu vil den ikke stivne…. Jeg har pisket længe, men der sker intet?! Hvad kan jeg mon have gjort galt?
  Tak for en masse dejlige opskrifter!
  Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Mette
   Det er vigtigt at fløden er fuldstændig gennemkold, sæt den evt i fryseren i 30 min tid og prøv igen 🙂
   Håber det vil lykkes. Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg har lavet en ny portion og lader den stå i køleskabet natten over! Tak for svar:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thilda

  Har netop lavet den her skønne kage til min søns fødselsdag. Den smagte helt fantastisk og den forsvandt sporløst. Tak for at du delte opskriften med os ❤️.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Ej, det er jeg bare rigtig glad for at høre. Tusind tak for feedback.
   Rigtig god dag og ny uge til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Pernille.
  Har lige forsøgt mig med opskriften, og browniebunden blev en kæmpe succes! Men moussen lykkedes desværre slet ikke for mig – forsøgte med skildpadder i, men den blev grynet og ville ikke blive stiv. Kan det være chokoladetypen eller dét at jeg ikke kom film på da den kølede? Ellers tak for denne (og de mange andre) lækre opskrifter!
  Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Nu har jeg kigget på det her indlæg flere gange, og det her må simpelthen være kagen, der skal serveres til vores piges første fødselsdag, når hun fylder et år i næste uge. Den kage ser så skøn og sommer-agtig ud 🙂 Nu er jeg ikke den store konditor, men skulle der være noget i vejen for at lave en dobbelt portion i en bradepande i stedet for? Og hvor meget længere skal den mon ha’ i ovnen? Vil nemlig servere den efterfølgende på et stort fad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Camilla
   Undskyld mit sene svar, din kommentar var blevet slugt i mit spamfilter, det beklager jeg meget.
   Du kan sagtens bage den dobbelt, men en bradepande er nok lige stor nok, så bliver den ihvertfald ikke så høj 🙂 Kommer selvfølgelig an på bradepandestørrelsen 😉
   Du kan tjekke kagen undervejs med en tandstik, der skal ikke sidde dej på den når du trækker den op igen, så skal den have lidt mere, men det er svært at sætte præcist tidspunkt på, for det afhænger af ovn og størrelse på bradepande
   Håber I havde en rigtig god fødselsdagsfejring
   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Hansen

  Hej. Kan bunden fryses?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Betina
   Det ved jeg desværre ikke, for jeg har ikke gjort forsøget… Men giv endelig lyd med resultatet, hvis du kaster dig ud i det 😉
   Rigtig god weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hvor ser den lækker ud.
  Er det kun 25 g choko til moussen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak. Ja, det er bare lige så flødeskummet får smag af chokolade, i stedet for ‘bare’ at smage af flødeskum 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ej hvor ser den lækker ud!😍 Den skal helt klart prøves! Jeg har bare et enkelt spørgsmål: SKAL det være laktosefri smør, eller kan man også bruge almindelig smør?😊
  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak 🙂
   Nej, du kan sagtens bruge almindeligt (øko) smør 😉
   God fornøjelse med bagningen. Håber du synes om den

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Slap af den ser lækker ud! Den er hermed pinnet!😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Pernille.

  Årh ja, okay, den ser VIRKELIG lækker ud!
  Jeg skal lige spørge om to ting:
  Hvilken chokolade er det du har brugt? Altså hvilket mærke? Den lyder kræs 😉
  Og skal der virkelig kun bruges 25 gram chokolade? Det lyder ikke af meget, men jeg har heller ikke megen erfaring med at lave mousse 🙂

  Venlig hilsen Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Sarah
   Åh ja, det var da egentlig meningen jeg lige ville have skrevet navnet på chokoladen ind i opskriften 🙂 Den er fra Lindt og hedder caramel with a touch of seasalt – og den er min nye favorit. Både i kager og heeelt alene, bare smelte smelte på tungen 😉
   Og ja, bare 25 gr. Det er bare for at få flødeskummet til at smage af chokolade, i stedet for ‘bare’ at bruge flødeskum ovenpå. Det er ikke sådan rigtig mousse, som hvis du skulle servere det alene, i glas 😉
   God fornøjelse med det hele. KH

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt