Ideer til efterårsferiesjov

Opskrift på luksus træstammer

12345

Sådan en lækker, blød træstamme med sej (ægte) marcipan omkring, god mørk chokolade i enderne og med den bedste eftersmag af rom – dét er altså guf!
Og meget, som i ubeskriveligt meget, bedre end det du henter hjem fra bageren, der er lavet af en uvis mængde kagerester og andet ‘guf’…

Som lovet i går kommer her opskriften på hjemmelavede luksus træstammer – men de er altså vanedannende gode, så er du advaret 😉
Når først du har smagt de her, går du ikke ind og peger på sådan én hos bageren igen 😉

Og så er de slet ikke svære at lave! Og de kan også sagtens laves (dagene) i forvejen, så de er perfekte, hvis du gerne vil være i god tid.

Egentlig er en træstamme lidt en ‘affaldskage’ – og måske også lidt en udskældt kage af den grund.
Jeg laver dem dog ikke af kagerester, for det har vi sjovt nok ikke særlig tit herhjemme 🙂
De her er der kræset om, som med hvilken som helst anden kage. Jeg bruger også gerne rigtig rom, men hvis der er små kagehapsefingre iblandt kan romessens også bruges.

Opskriften tager udgangspunkt i denne chokoladekageopskrift og træstammerne er derfor helt uden gluten

Til 6-8 træstammer alt efter størrelse
Du skal bruge: 

75 gr. god mørk chokolade
35 gr. smør
2 æg
75 gr. sukker

1 spsk. god hindbærsyltetøj (evt. hjemmelavet)
1 spsk. rom (eller 1/2 spsk. romessens)

175 gr. marcipan
75 gr. Flormelis
1 spsk. glukosesirup (kan udelades, men så er marcipanen ikke helt så let og elastisk at rulle ud)
Lidt ekstra flormelis til udrulning

40 gr mørk chokolade til smeltning

Sådan gør du: 

Først skal chokoladekagen laves og bages.
Hak chokolade i stykker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen. Rør sukker i.
Pisk de to æg let sammen i en skål og rør det i chokolademassen lidt efter lidt, mens du rører, til dejen er ensartet.
Tænd ovnen på 180 grader.
Klips bagepapir fast i bunden af en springform. Jeg bruger en med en diameter på 18 cm
Hæld dejen i formen og sæt den i midten af ovnen.
Bag den i ca. 20 minutter alt efter størrelse på formen, til den er gennembagt. Tjek med en kødnål i midten af kagen, den skal komme op uden dej på, så er kagen færdigbagt.
Lad bunden køle af i formen inden du fortsætter.

Når bunden er blevet kold, brækker du den i stykker i en skål. Tilsæt hindbærsyltetøj og rom og pisk med en håndmixer. Smag til
Sæt massen på køl og lad den blive helt kold. Det tager en times tid eller to

Imens kan du ælte marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.

Når kagemassen er afkølet skal træstammerne laves.
Rul marcipanen ud i et rektangel på bordet. Den skal være 2-4 mm tyk. Sørg for hele tiden at have flormelis under, så den ikke klistrer til bordpladen.
Tag lidt flormelis på hænderne og rul derefter kagemassen ud til en lang pølse, samme længde som marcipanen.
Læg den midt på marcipanstykket, skær den ene lange kant på marcipanen til, så den bliver pæn. Træk den op over kagepølsen. Rul massen rundt med marcipanen så den bliver helt dækket. Skær overskydende marcipan af.
Læg træstammerne på en tallerken med samlingen nedad.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp enderne i chokoladen. Sæt dem evt. kort i fryseren så chokoladen stivner hurtigt.
Opbevar kagerne på køl til de skal nydes

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

P.S. Eneste grund til at træstammerne er grønne er fordi jeg havde en rest marcipan fra kajkagerne der skulle bruges. Normalt er de hvide når jeg laver dem 🙂

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til efterårsferiesjov