Bits & Pieces – og en opskrift på bananbrød uden mel og sukker

Dit & Dat fra den seneste tid
Mit patchworkprojekt til de mørke aftener ligger desværre lidt stille for tiden, det er nu ikke lysten der mangler // Fine minder fra Printic + lidt magnettape = pynt på den ellers ret så kedelige fryser i bryggerset // Hjemmelavede chips af søde kartofler – de fik hurtigt ben at gå på // Dagens smoothie blev tryllet om til is og skabte stor glæde // Yndlingssalat // Pausetreat // Frokost // Hjemmestrik fra mormor til Sigurd – perfekt timing lige til sneens komme // Flere fødselsdagsforberedelser // Bananbrød in the making // Kerneboller med tun og grønt mmm // Eftermiddagshygge med bananbrød og varm te
Bananbrødet eksperimenterede jeg mig frem til forleden da drengene og jeg var hjemme med hoste, men alligevel havde energi nok til at hygge igennem :o)
Jeg havde 4 små, temmelig modne bananer i frugtskålen og kastede mig ud i et forsøg uden mel og sukker.
Det blev egentlig ret vellykket og drengene var temmelig tilfredse, så efter opfordring på IG (@mormedmegetmere) kommer her opskriften:
Du skal bruge:
3 store eller 4 små, modne bananer
50 gr. smør
3 æg
100 gr. mandler
50 gr. kokosmel
100 gr. amarantmel
50 gr. havregryn
1,5 tsk. honning
1 1/2 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
50 gr. mørk chokolade
(Hvis du ønsker at lave et glutenfrit bananbrød skal du bruge glutenfri havregryn og bagepulver)
Sådan gør du:
Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af mens du gør de andre ting klar.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Kør mandler, kokosmel, amarantmel og havregryn til mel i en minihakker, foodprocessor, blender eller lignende. Hæld det over i en skål.
Kør derefter bananer, æg, honning, vanillepulver, bagepulver og smeltet smør godt sammen til en ensartet masse. Hæld det i “mel”-blandingen mens du rører godt undervejs
Hak chokoladen og vend det i dejen
(Jeg puttede 25 gr. chokolade i dejen og dryssede de sidste 25 gr. chokolade ud over brødet lige da det kom ud af ovnen for at pynte det lidt på toppen – det er helt op til dig om du vil putte det hele i dejen :o))
Hæld dejen op i en brødform foret med bagepapir
Bag brødet i ca. 35-40 minutter alt efter størrelsen på formen og hvor højt brødet bliver. Tjek med en strikkepind/tandstik om brødet er færdig. Hænger der dej ved når du tager den op skal den have lidt længere
Afkøl brødet på en rist og nyd det derefter – det skal lige have lidt tid til at sætte sig
Brødet er sådan lidt knasende mellem tænderne, fordi jeg har brugt amarantmel. Det smager syndigt og spreder den lækreste duft i hele hytten mens det bager i ovnen
Mine drenge kaldte det for banankage, så jeg er helt sikker på at de ikke opdagede at det var en knap så usund version ;o)
Rigtig god weekend til Jer alle. Har I mon nogle spændende planer?
Jeg elsker dine stemningsbilleder. Det føles så rart og hyggeligt at se de små fragmenter. 🙂
Det er sørme en lækker mormor-trøje! Hvor er Sigurd heldig. Det er i øvrigt en fin og ny måde du har lagt patchwork-stykkerne. Jeg har efterhånden en håndfuld patchworkstykker, som er næsten-færdige. Lidt skørt at jeg synes det er sjovere at starte op, for de er jo først til fornøjelse, når det er monteret. 🙂