Give Away - Vind bogen 'Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet'

Luksus kiksekage med chokolade og nougat

kiks1kiks2kiks3kiks4kiks5

Et af mine mange gode barndomsminder er kiksekage. Ikke fordi vi fik det særlig tit, men det er en kage der har efterladt et aftryk på en eller anden måde. Måske fordi den er lidt ‘sin egen’…Når jeg ser den hos bageren får jeg altid lyst til at køre direkte hjem og kaste mig ud i at lave en selv. Jeg har bare aldrig gjort det… før nu….

Jeg er dog ikke særlig meget til at lave den med palmin, men det er heldigvis heller ikke nødvendigt for at lave en virkelig god kiksekage!
Min version er lavet med nougat og mørk chokolade i stedet for kakao. Uhm siger jeg bare! Den smager helt konfektagtigt og vil sikkert også gøre sig rigtig godt på et juledessertbord…
Drengene slubrede hver et stykke i sig, til Disney Sjov i går, med stor fornøjelse

Jeg har tilføjet lidt revet appelsinskal, da jeg synes det giver et lækkert, friskt, syrligt pift til den – let’s face it – rimelig tunge kage.. Men hvis du ikke er til orangesmag, kan du selvfølgelig bare holde snitterne fra appelsinerne 🙂

Jeg bager selv vanillekiksene efter denne opskrift, så jeg kan lave dem laktosefri, men hvis du skal have kage på bordet – og i maven – lidt hurtigere, kan du også købe nogen gode af slagsen 🙂
Og det her er jo en af få kager, der så slet ikke kræver en ovn – en tur i køleskabet er alt den skal, før den er klar til nydning. Og hvis du gerne vil være i god tid, kan den sagtens laves en dag eller tre i forvejen, det bliver den slet ikke dårligere af 😉

Det skal du bruge:

200 gr. smør (evt. laktosefri)
200 gr. god mørk chokolade
200 gr. nougat
75 gr. flormelis
4 past. æggeblommer
ca. 30 vanillekiks alt efter størrelse

Evt. revet skal fra en vasket økoappelsin

En ‘rugbrødsform’ der måler ca. 25×10

Sådan gør du:

Hak chokoladen og kom det i en stor skål. Skær nougat i små stykker og put i en anden stor skål.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, det må endelig ikke brænde på!
Hæld halvdelen over chokoladen og den anden halvdel over nougaten og rør rundt i skålene til chokolade og nougat er smeltet helt.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en skål. Rør halvdelen i chokolademassen og resten i nougatmassen. Rør i begge skåle til massen er ensartet og glat.

Beklæd formen med et stort stykke film, så det dækker både bund og sider.
Hæld lidt af chokolademassen i bunden og læg første lag kiks ovenpå. Hæld et lag nougatcreme ovenpå kiksene, det skal bare lige dække kiksene. Læg endnu et lag kigs, hæld chokoladecremen ovenpå, læg endnu et lag kiks og fortsæt sådan, skiftevis med nougatcreme og chokoladecreme, til der er 5 lag kiks. Fordel det sidste nougat- og chokoladecreme øverst og glat overfladen så den bliver jævn. Det bliver bunden, når kiksekagen er afkølet.

Sæt formen i køleskabet, ihvertfald et par timer, gerne til næste dag. Den skal være gennemkold før den tages ud af formen – og så smager den også bedst!

Vend formen på et fad, så det øverste af kiksekagen nu bliver bunden. På den måde får den en flot glat overflade. Pynt evt. med appelsiner eller andet festligt.
Servér direkte fra køleskabet, iskold, gerne med en kop kaffe eller the on the side.

God fornøjelse og rigtig god weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Give Away - Vind bogen 'Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet'