Opskrift på (nemme) luksus romkugler

Okay indrømmet, jeg er kommet lidt let om ved det, med denne opskrift… For det er nærmest, mere eller mindre, opskriften på træstammer som jeg delte med jer i forrige uge.. 🙂
Da jeg lavede træstammerne forleden (igen, igen – de er altså vanedannende GODE! Så er I advaret) slog det mig, at der vel nok kunne tænkes at være en enkelt eller to derude, der ikke liiige er til det der marcipan (selvom det kan være svært at forstå for en marcipanelsker som mig), ikke kan tåle nødder eller ikke lige har det på lager..
Og så var det jeg kom til at tænke på, at der da hurtigt kunne komme trøfler / romkugler ud af det også – endnu en af ‘synde-tabu-kagerne’ der skriger til én bag bagerens glinsende glasmontre.
Opskriften er stadigvæk ret simpel – det eneste der er lidt tidskrævende er at vente på at dejen køler ned, men i det her tilfælde passer ordsproget ‘Alt godt kommer til dem der venter’ – omend jeg i mange andre sammenhænge er mere til ‘Alt godt kommer til dem der knokler r… ud af bukserne’ 😉
Nå men ihvertfald, here goes:
Til 6-8 romkugler, alt efter størrelse
Du skal bruge:
75 gr. god mørk chokolade
35 gr. smør
2 æg
75 gr. sukker
1 spsk. god hindbærsyltetøj (evt. hjemmelavet)
1 spsk. rom (eller 1/2 spsk. romessens)
Lidt flormelis til udrulning
Krymmel, kokosmel, finthakkede nødder eller lignende til at rulle dem i – eller dyp dem i smeltet chokolade, uhm altså!
Sådan gør du:
Først skal chokoladekagen laves og bages.
Hak chokolade i stykker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen. Rør sukker i.
Pisk de to æg let og hurtigt sammen i en skål, bare med en gaffel, og rør det i chokolademassen lidt efter lidt, mens du rører, til dejen er ensartet.
Tænd ovnen på 180 grader.
Klips bagepapir fast i bunden af en springform. Jeg bruger en med en diameter på 18 cm
Hæld dejen i formen og sæt den i midten af ovnen.
Bag den i ca. 20 minutter alt efter størrelse på formen, til den er gennembagt. Tjek med en kødnål i midten af kagen, den skal komme op uden dej på, så er kagen færdigbagt.
Lad bunden køle af i formen inden du fortsætter.
Når bunden er blevet kold, brækker du den i stykker i en skål. Tilsæt hindbærsyltetøj og rom og pisk med en håndmixer. Smag til
Sæt massen på køl og lad den blive helt kold. Det tager en times tid eller to i køleskab men hvis du ikke kan vente kan du give den 20 minutter i fryseren 😉
Når kagemassen er afkølet skal romkuglerne laves.
Hæld det ønskede krymmel på en tallerken, så det er klar
Tag lidt flormelis på hænderne og tag en skefuld af kagemassen i hænderne. Rul den forsigtigt til en rund kugle, dine hænders varme kan få massen til at smelte lidt, så du skal rulle hurtigt og ikke trykke imens
Læg den på krymmelen og rul den forsigtigt rundt, så den bliver dækket af krymmel.
Læg romkuglen på en tallerken eller et fad
Fortsæt til der ikke er mere kagemasse
Opbevar kagerne på køl til de skal nydes
God fornøjelse og glædelig lillefredag
P.S. Hvad mon I kalder dem? Kært barn har vist nok mange navne. Jeg kender dem som romkugler eller trøfler – mon de hedder noget helt tredje eller fjerde i jeres del af landet?
Hej
Tusind tak for en hyggelig og inspirerende blog, jeg nyder virkelig at følge med på sidelinjen,
Jeg har kigget længe på din opskrift på træstammer og romkugler, og i anledningen af kærestens fødselsdag vil jeg meget gerne forkæle ham med luksus studenterbrød.
Mit spørgsmål er derfor hvor mange portioner romkugle masse tror du jeg skal lave, hvis jeg skal lave studenterbrød til 8 personer?
Det vil være en stor hjælp hvis du vil komme med et bud på dette.
Venlig hilsen
En meget fast læser
Cecilie