Vinterferie-ikke-ferie-glimt

Opskrift: Nemme rugbrødsvafler – til brunch, frokost eller madpakke

095078 086 089097

Det er ved at være (alt for) længe siden jeg sidst har delt en opskrift med jer, men det vil jeg lave om på i dag – og de næste par uger. For jeg har egentlig masser af opskrifter klar i min lille bog, og nu må jeg simpelthen finde tiden til at få dem herind i min virtuelle opskriftbog også (så I – forhåbentlig – også kan få glæde af dem).

I går havde jeg studiedag, og mens L og A var i svømmehallen, fik jeg både læst om nervesystemet og forsøgt mig med to nye slags vafler, der i dagens anledning blev tryllet om til vaffel’hotdogs’.
Selvom studiet trækker tænder ud og virkelig kræver meget opmærksomhed, så forsøger jeg også at få det bedste ud af det. Nyde, at jeg har mulighed for at lave en anderledes (og mere lækker) frokost end de sædvanlige rugbrødsklappere, når jeg har studiedag. Og i går kom det også to af mine drenge til gode <3

Jeg forsøgte mig med både rugbrødsvafler og glutenfri gulerodsvafler og de blev begge et hit. Derudover lavede jeg rødbedepølser og det var egentlig også et helt vellykket forsøg – omend de ikke snød drengene. De kunne godt smage, at det ikke var rigtige pølser – hvilket jeg egentlig også havde forventet (så ved jeg også, at deres smagsløg virker) 😉 Men som en slags sund substitut, kan de godt få lov at indgå i vores madrepertoire fremover.
Der var faktisk vafler til overs, så i dag har W og S begge en vaffel med i madpakken, foldet med lidt salat, ærtemos og en rødbedepølse.

I dag vil jeg dele opskriften på nemme rugbrødsvafler med jer. Lækre vafler, der bliver sprøde, som mætter godt og giver en masse gode fibre til maven.
Snarest muligt kommer opskrifterne på gulerodsvafler og rødbedepølser (der også kan laves til bøffer) også – så hold godt øje her eller på Instagram (@mormedmegetmere) hvor jeg nok skal tippe om det også.

Til 4-5 vafler

Du skal bruge: 

125 gr rugbrød (uden alt for mange store kerner)
2 dl koldt vand
2 æg
Salt og peber
1 dl havregryn

Evt. lidt fedtstof til vaffeljernet

Vaffeljern
Stavblender

Lækkert fyld – her er det kun fantasien, der sætter grænser 😉

Sådan gør du: 

Bræk rugbrødet i mindre stykker/krummer og læg det i en skål sammen med vandet. Lad det hvile på køkkenbordet ca 10 minutter til brødet er blødt.
Tilsæt derefter æg, salt, peber og havregryn og blend massen med en stavblender til en ensartet masse.
Tænd vaffeljernet og lad det blive godt varmt. Smør det evt med lidt fedtstof; smør, kokosolie eller olivenolie.

Fordel en portion dej på vaffeljernet og ‘smør’ det ud, så det fordeler sig godt. Bag vaflen nogle minutter, til den er gennembagt og slipper, så vaffeljernet kan åbnes.

Lad vaflerne hvile på en rist, hvis de skal forblive sprøde. Hvis du gerne vil kunne folde/forme dem, fx til hotdogs, kan du lægge dem på en tallerken eller stable dem i takt med at de bliver færdige.

Dernæst er der ‘kun’ tilbage at fylde dem med det, du godt kan lide. Fx æggesalat, røget laks, tun, kylling og salat af forskellig slags. Haps!

TIP! Jeg tænker, de også vil smage vildt lækkert som en slags sundere ‘dessert’ – med lidt hasselnøddecreme eller chokolade ovenpå <3

 

P.S. Hvis du har lyst til at se flere af mine mange opskrifter, kan du finde en oversigt over dem alle lige her

4 kommentarer

  • Ditte

    Har nu lavet det her vafler flere gange efterhånden – de er simpelthen så lækre. Også perfekt måde at få brugt noget rugbrød, der er blevet lidt tørt og kedeligt. Tusind tak for en god blog med nogle altid utroligt lækre opskrifter og ikke mindst tankevækkende perspektiver på livet – stort som småt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Kære Ditte
      Tusind tak for de flotte ord. Dejligt du har lyst til at læse med, og kan bruge mine opskrifter.
      Du har helt ret – de her er perfekte, når man har gammelt rugbrød liggende. De er også en favorit herhjemme.
      Rigtig dejlig dag til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vicky

    Tak for lige at gøre vafler lækre og sunde, de skal også med i madpakkerne her 😀
    Så dem på instra igår !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Super, det er jeg glad for at høre!
      Rigtig god dag

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie-ikke-ferie-glimt