Jeg har sagt op!...

Opskrift: Sprøde minitærter til tapas eller brunch

143137158

Det er som om alting lige bliver en tand mere lækkert, når det kommer i en miniudgave, ik? 🙂

Herhjemme elsker vi at sidde ved bordet og nippe til en masse forskellige små retter. Sådan lidt tapas agtigt – både morgen, middag og aften, hvis vi kan slippe af sted med det…
Det er så hyggeligt at sætte sig ved et bord, hvor der er dækket op med små skåle og fade med masser af kærlighedsbidder og forkælelseshapsere.

Forleden, da vi afsluttede weekenden med solskinstapas, bagte jeg små tærtebunde, som jeg fyldte med ostecreme og røget laks. Fadet var hurtigt tømt – og det er jo altid et tegn på succes!

Tidligere på året lavede jeg også masser af små tærtehapsere med forskelligt fyld, som indledning til en aften med Disney on Ice. Indlægget med tapasideer til små og store kan ses her

Opskriften på små sprøde tærtebunde kommer her, som inspiration til en lækker ret til tapasbordet, brunch eller måske som aperitif inden middagen 🙂

Hvad ville du fylde i de små sprøde, grove bunde?

Til ca. 24 minitærtebunde

Du skal bruge: 

Mørdej:
65 gr. sigtet speltmel
65 gr. groft speltmel
65. gr. koldt (laktosefrit) smør
1 tsk havsalt
1 lille (øko) æg
1 spsk koldt vand

Ideer til fyld:

3 spsk (laktosefri) neutral smøreost rørt sammen med 3 spsk (laktosefri) yoghurt naturel og paprika, salt, peber eller andre smagsgivere, du godt kan lide
Røget laks eller rejer
Små bidder avocado eller agurk på toppen

eller

6 spsk (laktosefri) creme fraiche
Røget makrel
Rød peberfrugt i små tern

2 silikoneforme til minitærter – jeg har købt mine i Imerco, de er fra Cook og Baker

Sådan gør du: 

Hæld mel, salt, koldt smør i tern, æg og vand op i skålen. Bland det sammen med hænderne eller brug en k-spade på røremaskinen.
Saml dejen med hænderne, pak dejen i vitawrap og læg den på køl i ca. 30 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en lang pølse på et meldrysset bord.
Skær lige store stykker og tryk dem flade, så de passer i de små huller i formene. Tryk dejen ned i formen.

Tænd ovnen på 190 grader (ikke varmluft)
Bag bundene 12-15 minutter, til de er sprøde

Lad dem afkøle i formen.

Sæt bundene på et fad eller en tallerken og fyld dem med det, du godt kan lide 🙂

TIP!
Lav dem helst kort før servering, hvis du gerne vil bibeholde bundenes sprødhed. Opbevar overskydende bunde i en kagedåse, så holder de sig sprøde til du skal bruge dem.

Hvis du vil læse mere om, hvorfor jeg bager med speltmel, kan du kigge her

024 034 033 032 030

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har sagt op!...