Opskrift: (Laktosefri) Chocolate chip cookies med spelt

Uhm, den der perfekte chocolate chip cookie, der er sprød i kanten og chewy indeni! Sådan én er bare altid en god idé, ik? 🙂
Herhjemme er drengene ellevilde med dem og det er vi voksne såmænd også.
Og et ekstra plus er det, at de sagtens kan bages dagen i forvejen, og derfor er en oplagt kage at bage til sine kollegaer eller andre, der skal forkæles lidt ekstra 🙂
Opskriften ramte faktisk bloggen første gang for flere år siden, men er med tiden blevet fintunet og nu laver jeg dem kun med speltmel.
Opskriften kommer her og giver ca. 15 stk – alt efter størrelse
Du skal bruge:
200 gr. blødt (laktosefrit, øko) smør
200 gr. brun farin
100 gr. sukker
2 (øko) æg
2 tsk vanillepulver
150 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)
50 gr. groft speltmel (eller fuldkornshvedemel)
1 tsk bagepulver
1 tsk groft havsalt
150 gr. havregryn
100 gr. (god, mørk) chokolade
evt. et drys kokosmel eller en lille håndfuld hakkede mandler eller hasselnødder
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader
Pisk smør, brun farin og sukker sammen til en ensartet masse.
Pisk æggene i, et ad gangen, og rør godt. Tilsæt vanille.
Bland mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Til sidst røres havregryn og grofthakket chokolade i dejen (og evt. kokos eller nødder)
Brug to skeer til at sætte små klumper på en bageplade. Husk god afstand mellem klatterne, da de flyder ud.
Bag dem i ca. 15-17 minutter, til de er let gyldne i kanten. Hold øje med dem, da bagetiden afhænger af størrelsen, du laver dem i :o)
Lad dem køle af de første 5 minutter på bagepladen, og derefter på en rist
De smager allerbedst nybagte eller indenfor de første par dage – opbevar dem i en tætsluttende kagedåse
Hvis du vil læse mere om, hvorfor jeg er så glad for at bage med speltmel, kan du kigge her
Rigtig god weekend derude!
Ingen kommentarer endnu