Banana Chocolate Chip Cookies

Indimellem, når hverdagen behøver en smule forsødelse og der kan findes tid til det midt i al travlheden, kan jeg finde på at sætte en lille lækkerhed i ovnen som bonus til eftermiddagshyggen.
I går var en af de dage. Jeg har forsøgt mig med at gøre den klassiske og helt fantastiske chocolate chip cookie en smule sundere og dermed også lidt mere hverdagsaccepteret.
Jeg har reduceret lidt på smørmængden, skiftet noget af sukkeret ud med en banan og erstattet melet med boghvedemel.
Da jeg bagte dem første gang for et par uger siden var de hurtigt væk. Da drengene kom hjem i går fik de hurtigt store øjne da de så hvad der ventede dem på bordet :o)
Spørger jeg det kritiske dommerpanel er de godkendt med tommelen vendt helt i vejret og jeg vover mig derfor ud i at dele opskriften med Jer :o)
De bliver dejlige sprøde i kanten, svampede og chewy indeni.
Boghvedemelet gør at de er glutenfri, hvis altså du også sørger for at bruge glutenfri havregryn og bagepulver.
Til 9 cookies skal du bruge:
75 gr. smør
75 gr. brun farin
50 gr. sukker
1 æg
1 tsk vanillepulver
110 gr. boghvedemel
1 tsk. bagepulver (evt. glutenfri)
1 tsk. salt
75 gr havregryn (evt. glutenfri)
50 gr. mørk chokolade
1 (moden) banan
Evt. 2 spsk kokosmel
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Rør smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse (jeg bruger min røremaskine). Tilsæt ægget og sørg for at det bliver rørt godt ud i massen. Bland mel, bagepulver, salt og vanillepulver i en lille skål og hæld det derefter i smørmassen. Rør godt rundt. Mos bananen med en gaffel, rør den i sammen med havregryn og grofthakket chokolade. Tilsæt kokos hvis du synes
Fordel dejen i 9 lige store klumper på en bageplade med bagepapir. Flad klumperne ud til cookies
Bag kagerne i ca. 20 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle 5 minutter på bagepladen og læg dem derefter over på en rist og lad dem afkøle helt.
Nydes gerne med et glas mælk, en kop kaffe eller en smoothie :o)
Kan du en god opskrift på glutenfri brunsviger? Har ledt med lys og lygte efter en, men kan ikke ramme den rigtige konsistens og smag.
Tak for en FANTASTISK blog