Opskrift på (laktosefri) påske hindbærsnitter med spelt

Indeholder reklamelink
Jeg skulle lige teste de nye påskekageforme – de virkede helt fint 😉
Der kom en lækker portion hindbærsnitter ud af det, som hurtigt forsvandt igen.
Hindbærsnitter er altid et hit herhjemme og bliver lavet ofte, både til hverdagsforkælelse og fødselsdagsfejringer. De er så nemme at have med at gøre, hurtige at smække sammen, når først bundene er bagt (evt. på forhånd), børnene kan være med til både bagning og pyntning og så er det sådan en kage, de fleste kan li’.
Her er min opskrift på hindbærsnitter med speltmel – du kan selvfølgelig også bruge hvedemel, hvis du hellere vil det 😉
Derudover er de lavet med laktosefri smør, da W ikke kan tåle laktose, men det er selvfølgelig ikke et must. Almindeligt smør kan selvfølgelig også sagtens bruges 😉
Til ca. 10-20 hindbærsnitter, alt efter størrelse på udstikkerne
Du skal bruge
70 gr. flormelis
1 tsk. vanillepulver (ikke vanillesukker)
150 gr. (laktosefri) smør
250 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand (eller et æg – så bliver de ekstra sprøde)
Glasur af flormelis og kogt vand
God hindbærsyltetøj (hjemmelavet eller hjemmebragt)
Evt. lidt krymmel og/eller smeltet chokolade til pynt
Sådan gør du
Smuldr smørret sammen med flormelis, vanille, bagepulver og speltmel. Saml dejen hurtigt med vandet. Pak den ind i film og sæt den i køleskabet 1/2 time
Tænd ovnen på 190 grader.
Drys lidt mel eller flormelis ud på bordet. Rul dejen ud i passende tykkelse, ca. 1/2 cm. Stik dejen ud i sjove faconer, former eller figurer
Læg figurerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-12 minutter alt efter størrelse. De skal være lysebrune, men må gerne virke lidt ‘halvbagte’ – hvis de får for meget, bliver de (for) sprøde…
Lad kagerne afkøle en smule.
Rør glasur sammen af flormelis og kogt, varmt vand. Den skal ikke være alt for flydende.
Smør glasuren ud på halvdelen af kagerne og drys evt. med krymmel. Smelt evt. lidt chokolade og tegn med det.
Smør hindbærsyltetøj på den anden halvdel af kagerne og saml dem.
Så er kagerne klar til at blive nydt – meget gerne i en forårssolstråle 😉
Rigtig god eftermiddag derude!
TIP! Der er masser af fine udstikkere derude, til alle lejligheder og temaer, fx lige her
Ingen kommentarer endnu