For et år siden....

Opskrift på bagt blomkål – som ungerne også kan li’…

335 336 334 355330

Blomkål er vist en af de grøntsager man enten elsker eller hader… Eller som nogen ihvertfald skal lære at synes godt om 🙂 Eller er jeg helt galt på den?

Jeg synes helt ærligt også, at blomkål kan være lidt svær at indarbejde i en ret, men jeg kan egentlig godt lide smagen. Både rå og sprød og f.eks. som her, i en bagt udgave.

Det er såmænd gået hen og blevet en favorit herhjemme, som tilbehør til aftensmaden. Selv drengene spiser det – helt uden tvang 😉

Mit mantra, når jeg skal lave aftensmad (og lækkert tilbehør til aftensmaden) i hverdagen er, at det skal være nemt, sundt og lækkert. Hvis ikke det er nemt – og især hurtigt – så bliver det ikke gjort.

Jeg er selv ret pjattet med grøntsager, men med 3 drenge, der har hver deres sæt smagsløg og favoritter, skal der indimellem tænkes kreativt, for at få dem overbevist om, at grøntsager er vejen frem 😉

I stedet for at spise det samme igen og igen, kan jeg godt lide at eksperimentere lidt og finde på nye ting. Min erfaring er, at de er nemmere at ‘overtale’ til at prøve, når det ikke kan sige ‘det kunne jeg ikke lide sidste gang vi fik det’. Og hvis det tilmed ser lidt spændende, skørt, farverigt eller lækkert ud, så er chancerne endnu større 😉

Bagt blomkål er altså gået hen og blevet et hit herhjemme. Det tager 3 minutter at forberede og så passer det sig selv i ovnen i 10 minutter og så er der serveret 🙂 Det er sådan en sideret, der er til at overskue at lave, mens der er gang i en masse andre projekter i køkkenet 😉

Det skal du bruge:

1/2 – 1 (øko) blomkål
Et par spsk olivenolie
Salt & peber
1 tsk gurkemeje (det smager ikke af noget, men giver en fin gul farve og indeholder masser af sunde sager)
En humpel parmesanost (ca. 30-40 gr) eller anden ost, du lige har ved hånden. F.eks. en god (øko)skæreost

Sådan gør du: 

Rens/skyl blomkålshovedet og skær det i mundrette bidder.
Læg dem på en bageplade med bagepapir på. Drys olie udover og vend blomkålen lidt rundt i det. Drys salt, peber og gurkemeje over.
Riv til sidst osten ud over blomkålen med et fint rivejern.

Bag blomkålen i ovnen ved ca. 180-200 grader varmluft – hvis du har andet i ovnen samtidig, kan du sagtens sætte blomkålen ind sammen med det. Alt efter hvor store du har lavet stykkerne, skal blomkålen have ca. 10-12 minutter, så er den mør og lækker, men stadig med lidt bid

Et voilà – så er der serveret!

Bon appetit og rigtig god fredag til jer alle

 

P.S. En lille sidebemærkning til det med blomkål. Når vi spiser det, får vi altid en sjov ‘mindesnak’ om morfar. Han sagde nemlig blom – kål. Jeg kalder det blomkål – altså uden en kunstnerisk pause midt i ordet 😉
Det er et af de små hverdagsminder, der holder morfar tæt på hjertet <3

1 kommentar

  • Ha ha.. min morfar sagde også blom – kål. Men nu ikke noget jeg har gået og fortalt folk. Vil jeg til nu 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For et år siden....