Fra 30 til 31

Når maven indbyder til snak…

34

Det er sjovt, alt det man skal lægge øre til, når man render rundt med en tyk mave 🙂 Mon ikke I er mange derude der kender til det?

På det sidste har jeg hørt fra virkelig mange (fremmede), at det må være ved at være oppe over… Det er det jo så altså ikke… Eller om jeg nu er sikker på, der kun er én? Det er jeg helt sikker på.. Nogen siger også, at det må være fordi det er 3. gang, at jeg er så stor allerede…
Der er mange der er kloge på ens vegne 🙂

Jeg tager det heldigvis ikke tungt, at folk hentyder til, jeg ligner én der snart kan springe 🙂 Jeg ved nemlig at min mave (symfyse-fundus-målet for at være helt korrekt) følger de standardmål der er på vandrejournalen og faktisk er mine mål magen til da jeg ventede S, så jeg er heller ikke større denne gang, selvom det er 3.
Og så er det nok også værd at huske, at der er virkelig stor forskel på gravidmaver. Der er vel nærmest ikke to der er ens?

Selvom jeg også selv synes jeg er ved at have meget at slæbe rundt på, kan jeg godt huske at det bliver meget værre. Jeg kan trods alt stadig se mine fødder hvis jeg læner mig lidt frem 🙂 I onsdags skød jordemoderen lillebror til at veje 1200 gr, så der er lang vej endnu op til de +4000 gr mine drenge ‘plejer’ at veje når de er færdigbagte 😉

På trods af tiltagende gener, nyder jeg stadig at bære rundt på det lille liv, der bobler i maven på mig. Han tager sig (lige lovlig) mange friheder, han sparker på alle de nerver han kan komme i nærheden af, drejer og vender sig og nyder den gode plads, men det er skønt at få lov at opleve det endnu en gang

I onsdags blev jeg 31 år. Samme uge som lillebror fylder 31. uger <3
Sjove, fine tilfældigheder

16 kommentarer

 • Camilla K. O.

  Hvorvidt maven er stor eller ej, hverken kan eller vil jeg udtale mig om. Men du ser simpelthen så smuk ud, og den mave er da helt perfekt! Jeg elsker at følge med på din blog. Jeg er vild med dit evige overskud og syn på livet – og jeg har ikke en gang selv børn. Fortsæt endelig. Og tillykke med de 31 (x2) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak mange gange Camilla, for din søde besked. Det er sådan én der gør det værd at bruge så mange timer på bloggen. Tak og rigtig god dag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simpelthen bare så fin en mave:)
  Åh ja, gravid mave betyder bare kommentarer og egentlig tror jeg bare at mange af de lidt dumme kommentarer er et lidt uheldigt forsøg på konverserer om den fine mave, der er lige der og selvfølgelig lige skal have en bemærkning med på vejen.
  Jeg har begge gange fået kommenterer om at min mave er så lille og jeg måtte nogle gange berolige mig selv med at læge og jordemoder jo nok vil sige det hvis jeg nu virkelig var for lille;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Line 🙂
   Ja jeg tror du har helt ret, det er for det meste bare en åbningsreplik fordi det bare må påtales når nogen kommer forbi med en stor mave 😉
   Åh ja, det med størrelsen er næsten det sværeste. Det kan give så mange bekymringer når nogen kommer til at kommentere på det på den ‘forkerte’ måde. Jeg får kommentarer om at den er kæææmpe og så bliver jeg indimellem lidt nervøs for om han nu vejer 6 kilo, men jeg ved alligevel et eller andet sted godt at maven er lige som den skal være og som jeg nu engang ‘laver’ dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Hvor ser du dejlig ud, Pernille! Nyd det – selvom jeg overhovedet ikke skal have flere end mine tre så kan jeg alligevel godt ønske mig tilbage til tiden med en stor mave og boblende fornemmelser. Det er så livsbekræftende! Sjovt at så mange har en mening om andre kvinders gravide maver – kan godt huske det 😉
  God weekend til dig og dine!
  Knus Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Karen!
   Ja jeg er også sikker på allerede nu, at jeg kommer til at savne maven når den er væk om et par måneder.
   Rigtig god dag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annitta Julstrøm

  Jeg forstår dig så udmærket. Det er som om, at når man er gravid så bliver ens mave, på en eller anden måde alle mands eje. Det er lige pludselig ok at gå hen at røre ved ens mave og de synes selv de er vittige når de kommer med alle disse kommentar. Hilsen en i samme situation 30+5

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Ja jeg regnede lidt med, I var mange derude der nok var i samme båd som mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med de 31 den anden dag 🙂
  Jeg kan godt tænke at mange har bemærkninger.
  Min mor fortalte også at hendes mave var mega stor da jeg lå i den og 3 mdr. før jeg kom ud troede alle det skulle være nu, og at jeg var en dreng, eller var to osv.
  Så kan godt tænke at du får mange spørgsmål og tanker med på vejen.
  Nyd din graviditetstid og husk jeg har en giveaway til Ditbarnsfoto som udløber i morgen.
  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Maria. Jeg forsøger at nyde nyde nyde så meget jeg overhoved kan 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Først og fremmest – meget smuk mave 🙂 Dine ord rammer helt og aldeles plet! Jeg er 33+0 i dag, og mit SF-mål har hele vejen igennem været 2 cm over gennemsnittet, hvilket har givet anledning til rigtig mange kommentar fra fremmede mennesker 😉
  Den anden dag på en shoppetur, hvor jeg ikke orkede at fortælle for 1000. gang, at der KUN er én og at det IKKE lige op over! Svarede jeg, nej det må jo være fordi jeg er utrolig tyk.. Manden havde ikke flere kommentar og den meget upassende hånd på min mave, blev også fjernet prompte 😉
  (er 1. gangs gravid, hvad sker der i øvrigt for, at ens mave, pludselig er en offentlig genstand?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Lene.
   Ja det er sjovt at det for mange er helt naturligt at kommentere og mærke på ens mave, men jeg tror de fleste gravide kan nikke genkendende til det. Det er nok bare vigtigt man kan sige fra, hvis det overskrider ens grænser.
   Det er sjovt med de mål og mavestørrelser. Jeg tror mange kommenterer på det uden at vide en dyt om hvor stor sådan en mave er eller skal være på det pågældende tidspunkt, så egentlig skal vi slet ikke lægge så meget i en kommentar om maven, selvom det kan være svært 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, at din mave er så fin og helt tilpas…Jeg kan huske, at jeg nogle gange havde lidt svært ved at finde en passende grimasse, da jeg ventede drengene, for min mave var virkelig enorm, og mange gik (uden at spørge) hen og mærkede på maven. I takt med hormonernes rasen blev jeg også mere og mere pirrelig om de “sjove” bemærkninger om mavens størrelse;-) Det bliver så spændende at se, hvad for en lille lækker fyr, der gemmer sig i hulen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Vibeke.
   Ja, jeg kan næsten ikke vente længere på at møde ham, men jeg nyder nu alligevel også maven hver dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du fin! Jeg har også altid grint af folks friheder når man er gravid. Det er som om, “Går du der og stritter med maven, så er det altså VORES mave og ikke bare din”! Jeg skulle også høre for en masse 3. gang, selv om jeg faktisk var større 2. gang. Håber de sidste 9 uger bliver fantastiske og at han ikke lader vente alt for længe på sig efter termin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak Camilla 🙂
   Åh ja, den termin dér. Nu kom de to andre på dagen, så jeg tror jeg bliver slemt skuffet hvis han lader vente på sig, men det må jeg vist hellere indstille mig på at han gør – så godt jeg nu kan 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra 30 til 31