Hvad skal barnet hedde?

Lærerig julegave – er der mon en doktor i maven?

001002

Da William og jeg, tilbage i november, satte os for at skrive ønskeseddel, glædede jeg mig over, at han også kom med ønsker der rent faktisk gør noget godt for læring og viden 🙂

Siden han var et par år, har han været meget interesseret i at lære om kroppen, læse bøger der fortæller og viser hvordan vi fungerer indeni osv.
Da vi faldt over en torso, som man umiddelbart kun ser i biologilokaler eller på studier i kropsvidenskab, måtte den straks på ønskesedlen.

Da han fik den i julegave var den et hit med det samme. Også hos Sigurd, der vist har adopteret Williams nysgerrighed overfor anatomi.
Da vi pakkede torsoen ud af kassen, falde flere af organerne ud, og A og jeg kiggede forundret på hinanden, da William udbrød ‘Åh, der røg en lunge og leveren’
Vi anede simpelthen ikke at han, bare ved at kigge på delene, ville vide hvad der var hvad. Jeg synes egentlig det er ret sejt 😉

Nu ved jeg intet om, om det er en nysgerrighed alle børn har, jeg ved bare at mine drenge er meget optagede af det, og når vi spiser, snakker vi også tit om hvad der er sundt og usundt, hvad maven nu gør ved maden osv.
Udover A selv, er der mange i både min og A’s familie, der arbejder med mennesker og kroppen på den ene eller anden måde, så de har bestemt ikke interessen fra fremmede.
Det er ikke sikkert at nogen af dem ligefrem kommer til at lade interessen blive til deres erhverv engang, men jeg tænker at det altid er godt at kende til kroppen og dens funktioner.
William, der lige om lidt bliver 7, kan også snart få en mere konkret indføring i førstehjælp, så han også ved lidt om hvad han kan gøre, hvis han pludselig står i en svær situation.

Er der særlige interesser hos jeres børn, der bliver hængende? Som måske også giver anledning til sjove tanker, f.eks. om hvad de mon skal blive til, engang når de bliver store? 🙂

2 kommentarer

  • Christina

    Herhjemme bor en Falck redder og en sygeplejerske og øhmmm jeg tænker vores børn er lidt farvet heraf…. Interessen for krop og sygdom/sundhed, førstehjælp osv er ihvertfald også stor her hos mine drenge 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en fin gave og virkelig god idé. Og sejt at han har styr på organerne. Det er jeg ikke sikker på, at vores store dreng på 6 år har.

    Til gengæld havde en “blød” første hjælp det sidste år i børnehaven. Og det hænger stadig godt fast. Vi bliver ofte lagt i stabilt sideleje og så sent som i mandags talte vi igen om, hvad han skulle gøre, hvis der skete noget med fx far og jeg ikke var hjemme. Han ved, at han skal ringe 112, men vi fandt lige telefonerne frem (vi har kun mobiler) og gennemgik, hvordan man gør på en mobiltelefon. Først ringe til mig, hvis jeg ikke svarer ringe 112, åbne døren osv.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal barnet hedde?