Stormvejrshygge

Hvad skal barnet hedde?

hvad-skal-barnet-hedde

Den opmærksomme læser har nok bemærket, at der flytter en lillebror ind hos os til maj (forhåbentlig ikke før ;))

Selvom det er 3. gang jeg er gravid, forsøger jeg at nyde det og følge med uge for uge, for der er trods alt mange ting jeg godt kan klare at få genopfrisket. Det er alligevel snart 4 år siden jeg var i samme situation sidst 🙂

Da vi skød det nye år i gang var det som om, at endnu en milepæl blev nået. Nu er det i år
Forberedelserne er så småt i gang, jeg tænker en del over hvordan vi skal indrette os med pusleplads, vugge osv. Vi har ikke haft en lille baby i det her hus, så på det punkt er det 1. gang 🙂

Overvejelserne omkring hvad han skal hedde har været på tapetet længe. Vi snakker frem og tilbage, overvejer, smager på, genovervejer, afviser. Det er ikke en nem beslutning, det er trods alt, højst sandsynligt, et navn han skal bære gennem et langt liv..
Vi er vist nok ret enige efterhånden, drengene er også helt med på den, men vi overvejer stadig. Og derfor synes jeg det var oplagt at spørge jer om hjælp.. Det kunne være rart at høre andres bud på navne. Og sjovt at se, om nogen mon nævner det navn der står øverst på vores liste pt. 🙂

Da vi ventede William og Sigurd besluttede vi hvad de skulle hedde nogle måneder inden fødslen. Men vi meldte ikke noget ud før A og jeg var helt sikre på, at det var det de skulle hedde. Vi har aldrig haft det sådan, at vi skulle se dem først. Og vi har heller ikke diskuteret navne med andre end hinanden, for der er så mange forskellige holdninger og synsninger, at det vist mere forvirrer end gavner.

Det er egentlig noget sjovt noget med sådan et navn. Alle har en mening om det, nogle skjuler den bedre end andre når man fortæller det. Mange kender én der hedder det, og det kan være både godt og skidt. Nogle er til dobbeltnavne, lange navne, korte navne, svære navne, specielle navne, gamle navne, unikke navne, kendte navne…
Vi er ikke til dobbeltnavne og går også helst udenom navne der kan staves på 10 forskellige måder, men ellers ved jeg ikke lige hvad der gør, at et navn fanger os.

Vi har ligesom bare kunnet mærke at det var det rigtige med W og S, og når først det har været bestemt, så har de heddet det, også mens de stadig var i maven. Det savner jeg lidt med lillebror, jeg synes på en måde det føles mere som ‘ham’ når vi kan begynde at snakke om ham ved navn.

Så altså…. Har du nogle fine drengenavne du vil kaste på bordet? Måske der er nogen vi slet ikke har haft overvejet eller nogen vi bliver be- eller afkræftet i…
Jeg håber I vil byde ind 🙂

 

Navnene ovenfor er taget ud af hovedet og ikke nødvendigvis nogle vi har overvejet, men hold da helt op der er mange at vælge imellem, når først man går i gang 🙂

23 kommentarer

 • Går selv rundt med nr. 3 barn i maven og da de 2 første begge er drenge, er vi virkelig lost med det der drengenavn! 🙂

  Vi ved ikke kønnet endnu, men min mand mener jo han kun kan lave drenge, så kan vist ligeså godt forberede mig (faktisk derfor jeg kom forbi din blog ;-))

  Vores 2 drenge hedder Oskar og Anker. Oskar er opkaldt efter min farfar og Anker synes jeg bare er det sejeste navn og så er det et navn som folk kender, men der er ikke så mange der hedder det.

  Vores liste pt. til 3. barn er følgende:
  Vilhelm
  Johan
  Villads
  Sylvester
  William

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] noget tid siden skrev jeg det her indlæg om drengenavne og lidt om vores overvejelser også. Det har efterhånden været besluttet længe hvad Lillebror […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Uhh, det er svært. Har selv 3 drenge. Vi havde faktisk lettest ved at finde drengenavne, havde flere i spil hver gang men kun et pigenavn. Kan dog varmt anbefale Bjørn, Rasmus og Rune, som vores kom til at hedde. Det kan kun blive nogle gode gutter. Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har en Ejner, Viggo og Anker:) er også vild med Alfred eller Villy!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AL

  Jakob ( hedder min søn. 🙂
  Carl
  Christian
  Carl Emil
  August
  Pøj pøj med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Vi havde to navne som vi begge var vilde med, men en dag spurgte jeg min kæreste “hvis du skulle vælge et af navnene ligenu, hvilket et kommer du så først til at tænke på?” …der var ingen tvivl hos nogen af os – han var bare en lille Bertram ☺️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det er sjovt med navne. Vi har fire børn og aldrig kendt til kønnet før fødslen, dig har vi hver gang haft to navne parat. Den første hedder Christian, et flot drengenavn. Det kan jeg rigtig godt lide. Derefter fik vi tre piger (Laura, Caroline og Johanne) Havde der været en dreng i maven anden gang skulle han hedde Valdemar, som jeg synes er sødt. Det stod også øverst ved tredje graviditet, sammen med Jonathan, som er lidt glemt, men så fint. Her fjerde gang ville storebror gerne vælge navnet hvis det blev en lillebror og det var det William 🙂 Der er mange flotte navne og tænker at både Christian og Jonathan også kunne passe ind hos jer, eller Bertil, Alexander og Johan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte keiser

  ps Carl emil er nu også meget sødt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte keiser

  Anton, storm, sofus ville passe godt til William og Sigurd synes jeg. Spændende hvad jeres lille dreng kommer til at hedde :).
  God dag derude -:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  sidder vågen med min syge dreng Oskar så kan lige komme med et par ideer
  Konrad
  Linus
  Ludvig
  Hjalte
  Tristan
  Bertram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var sikker på at jeg skulle have en dreng – og han skulle hedde Sean. Vi fik så en pige så navnet gemmer vi, for elsker det. Og jeg kender en ved navn Sean der er den blødeste bamse mand der er gode mod alle så har kun mødt navnet som positivt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lovisen

  Albert er for kært…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Mine drenge hedder Frederik og Andreas – så de navne er jeg selvfølgelig ret vilde med 🙂 Vi har hver gang haft meget svært ved at finde det rigtige navn, og Andreas var i hvert 1 måned gammel før vi bestemte os….. Ellers kan jeg godt lide disse drengenavne: Kasper, Thomas, Emil, Mads, Karl, Albert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ….eller Buster, det er helt vildt sødt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikken herlig læsning :0)
  Det der med navne er virkelig en jungle. Jeg har selv 3 børn. Ved de to store havde vi fundet et drengenavn og et pigenavn og så fik de det navn som passede på kønnet, da de blev født. Vi behøvede ikke se dem først.
  Vi kunne så til gengæld ikke blive enige om drengenavnet til den sidste (så vi håbede det blev en pige). Det blev en dreng og de 9 dage på neonatal bruget jeg på at kalde ham først det ene og så det andet til, JEG vist hvad han skulle hedde.
  TV2 har en artikel på deres hjemmeside om nye trend navne. Sjov læsning ;0)
  http://go.tv2.dk/2015-01-13-bodeganavne-er-den-nye-navne-trend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Carlsen

  Hej Pernille
  Der er så mange fine drengenavne at vælge imellem, man kan jo blive helt rundtosset.
  Jeg stemmer for
  Ludvig
  Konrad
  Valdemar
  Vilhelm
  Anton
  Lasse
  Elias eller Cornelius.
  Kh
  Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard.

  Otto
  Marius( yndlingsnavnet over alle)
  Viggo
  Karl
  Kalle
  Markus
  Simon

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Det er så svært – og der er så mange navne at vælge imellem… Det er nemmere at finde alle dem, man ikke vil have – end lige præcis dét det skal være!
  Herhjemme er vi primært til gamle navne, og navne som ikke har for mange stavemåder. Min lille dreng hedder Ebbe 🙂
  Kh. Tanja.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Gustav

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Min dreng er en Alexander.
  Hvis jeg bestemte selv havde han været en Laurits eller en Christoffer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leila

  Jeg stemmer for Anton eller Viggo, det hedder mine drenge ❤️.
  Jeg har haft der præcis på samme måde da jeg ventede mine drenge, og jeg kunne også mærke på min store dreng at det blev endnu mere virkeligt da lillebror fik et navn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Christensen

  Vores lille dreng i maven kommer højest sandsynligt til at hedde Johan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Møller

  Jeg er vild med mine 2 drengebørnebørn:
  Alfred på 6 år og Max på 7 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stormvejrshygge