Vuggestue - update

Opskrift på speltsnurrer med marcipan

speltsnurrer002 012spelt snurre marcipan

Der er efterhånden rigtig mange der har efterspurgt min opskrift på speltsnurrer, når jeg har vist dem frem både her og på Instagram (@mormedmegetmere)
Opskriften er aldrig kommet på bloggen. Måske nok mest fordi jeg for det meste laver dem på slump.

Men nu er opskriften klar til at dele, for deles skal den. De er fuldstændig fantastiske og altid et hit, når jeg bager dem. Både som morgenbrød og til eftermiddagshyggen.

De kan både koldthæve i køleskabet natten over eller du kan lave dem lige når du synes.

Jeg bager dem gerne med marcipan som ekstra fornøjelse, men hvis du ikke har marcipan på lager eller ikke kan lide det, smager de også fantastisk uden.

Opskriften er til 10-14 snurrer, alt efter hvor store du laver dem

Du skal bruge: 

Dej:
20 gr. gær
2 dl mælk (evt. laktosefri)
1 dl vand
1 tsk salt
1/2 tsk kardemomme (kan udelades)
45 gr. sukker
150 gr. grahamsspeltmel (eller fuldkornshvedemel)
250 gr. speltmel (eller hvedemel) + det løse, til du har den rette konsistens på dejen
45 gr. smør i tern (evt. laktosefri)

Fyld / Remonce:
60 gr. smør (evt. laktosefri)
2 tsk. kanel
5 spsk brun farin
60 gr. marcipan (kan udelades – tilsæt evt. lidt ekstra brun farin i stedet)

1 æg til pensling
Evt. et lille drys perlesukker på toppen

Sådan gør du:

Opløs gæren i mælk og vand i en skål. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og rør rundt. Hæld grahamsspeltmelet i og rør godt rundt igen. Herefter tilsættes speltmelet lidt efter lidt. Der må endelig ikke komme for meget i, så dejen bliver tør. Den skal være luftig, glat og smidig. Jeg bruger ca. 225 gr. i alt, men det afhænger meget af meltypen. Når dejen er tæsket godt igennem og slipper siderne tilsættes smørret i små tern. Dejen skal nu æltes godt. Jeg lader den køre på maskinen i ca. 7 minutter.

Derefter puttes dejen i en skål med lidt mel drysset i bunden, dækkes til og sættes i køleskabet til morgenen efter. Hvis du ikke har tid til det, kan du lade dejen hæve på køkkenbordet i en time.
Vej de 60 gr. smør til remoncen af og put det i en lille skål. Dæk den til og lad den stå på køkkenbordet, så det kan blive blødt.
Om morgenen eller efter en times hævning æltes dejen hurtigt igennem på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et stort rektangel. Rør smør og et par spsk af farinen sammen i skålen og smør det ud på hele dejen. Drys kanel og brun farin ud over dejen og riv marcipanen over bagefter.

Læg dejen sammen; tage fat i den lange side, der vender væk fra dig og træk/fold den ned mod dig, så den er foldet en enkelt gang. Skær herefter 10-14 lige store stykker, lodret, så det bliver til strimler.
Fold hver enkelt strimmel; pres dejen en smule sammen, så fyldet bliver ‘låst’ lidt fast til dejen. Hold i hver ende af strimlen og sno hver sin vej rundt. Når du har snoet strimlen 5-6 gange binder du en knude på strimlen og trækker enderne rundt. Øvelse gør mester 🙂

Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pisk et æg sammen med en gaffel i en lille skål, pensl snurrerne og drys evt. lidt perlesukker på toppen. Lad dem hæve på køkkenbordet en halv times tid, mens ovnen varmer op til 210 grader varmluft.
Bag snurrerne i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og hævet op. Lidt af remoncen kan løbe ud undervejs, det bliver til sprød karamel under bunden på dem – uhm!

Lad dem køle lidt af på en rist, inden i kaster jer over dem 🙂

 

TIP!

Hvis du vil servere friskbagte snurrer på et splitsekund, kan du faktisk også fryse dem ned og så bage dem, når køkkenet trænger til at dufte lifligt eller lækkersulten opstår. Det kan selvfølgelig være farligt at have sådan nogen på lager, men indimellem skal man leve lidt farligt ik? 🙂
Hvis du fryser dem ned, skal du blot sætte dem på et stykke bagepapir, evt med et plastikskærebræt eller et stykke pap under, lade dem hæve lidt på køkkenbordet. Lægge vitawrap forsigtigt over dem og sætte dem i fryseren. Når du så vil bage dem, tænder du ovnen på 210 grader varmluft. Sætter dem ind på en bageplade når ovnen er varm (selvfølgelig uden skærebræt, pap og vitawrap 😀 ) og bager dem i ca. 10-15 minutter, til de er gennembagt, gyldne og lækre
Smart ik? 🙂

Rigtig god weekend

 

   

2 kommentarer

  • Mine bønner er blevet hørt. Du er en skat Pernille. Tusind tak fordi du deler!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Wow de er virkelig gode! Og det er en dejlig nem opskrift at følge 👍🏼
    Tak for den 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vuggestue - update