Made with love

Juleboller med appelsin og marcipan

1234

I weekenden skulle der lidt ekstra forkælelse til, så jeg kastede mig ud i et forsøg med boller der skulle smage af jul = juleboller 😉

De blev ret gode, drengene og jeg var begejstrede og de fuldendte juleeftermiddagshyggen.
Jeg synes de her juledage stryger af sted, så jeg forsøger at proppe så meget jul ind hver dag som overhoved muligt. For juleboller i januar er ikke helt det samme vel? 🙂

De smager allerbedst friskbagte, så portionen er ikke kæmpe stor og giver ca. 9 boller
Hvis du ikke er til rosiner eller noget af det andet ‘spice’, kan det selvfølgelig udelades. Men så bliver bollerne nok lidt mere som almindelige boller. Hvis du ikke har speltmel på lager kan hvedemel og grahamsmel også sagtens gå i stedet

Du skal bruge

25 gr gær
1 æg
3 spsk sukker
1 1/2 dl mælk
1/2 tsk kardemomme
1/2 dl rosiner
1/2 tsk kanel
1 tsk salt
40 gr marcipan
1/2 appelsin, revet skal herfra
75 gr grahamsspeltmel
275 gr. speltmel
25 gr smør

Perlesukker til drys
Æg til pensling

Sådan gør du

Lun mælken i en lille gryde. Det må endelig ikke blive for varmt, max 37 grader. Hæld det over i en skål – evt. den til din røremaskine, hvis du har sådan én.
Tilsæt æg, sukker, kardemomme, kanel, rosiner, salt, revet marcipan og appelsinskal.
Herefter røres grahamsspeltmelet i og så speltmelet lidt efter lidt. Der må endelig ikke komme for meget mel i dejen, så bliver bollerne tørre.
Ælt dejen godt, ca. 5 minutter, til dejen slipper skålens kanter. Tilsæt herefter smørret i små tern og ælt igen i ca. 6 minutter til dejen er luftig og blank.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, rul den til en pølse og skær den i 9 lige store stykker. Form stykkerne til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve mens ovnen varmer sig op til 200 grader varmluft.
Inden du sætter bollerne i ovnen pensles de med æg og drysses ovenpå med perlesukker.
Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden. Bollerne hæver en del under bagningen
Lad dem afkøle lidt på en rist inden du kaster dig over dem 😉

De smager virkelig godt med (tandsmør) eller måske lidt (hjemmelavet) marmelade.. Eller bare som de er, måske som en to go bolle midt i juletravlheden…

 

Glædelig 10. december til jer alle!

9 kommentarer

  • […] går eftermiddags hyggede vi med hjemmelavet varm chokolade med flødeskum og en omgang juleboller. Og så fik vi bagt både brunkager og pebernødder. It’s beginning to smell a lot like […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh der fik du lige sat gang i mit mundvand…..slllsp..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Det er da ikke det værste, trods alt 😉
      Tak for din søde kommentar

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Astrup

    De lyder virkelig lækre… De må prøves en af dagene, jeg har aldrig smagt juleboller før men med marcipan og kanel lyder de for godt til ikke at skulle prøves af.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tusind tak Katja. Håber I synes om dem. Jeg synes det er lidt hyggeligt med boller der smager af jul. Resten af året smager de jo mere eller mindre ens 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækkert og god idé med appelsin og marcipan, det har jeg ikke tidligere prøvet, så nu må det ske.
    Elsker dem også lune med smør.

    Jule hilsner og velbekomme fra Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Mange tak Maria. Håber du synes om det også 🙂
      Rigtig god december og jul til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder det lækkert, de må prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Håber du synes lige så godt om dem, som vi gør herhjemme 🙂
      God bagelyst

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Made with love