Opskrift på lækre, saftige og nemme bounty

Opskrift på julede specier med chokolade og orange

01020304

For mig handler jul først og fremmest om hygge, samvær og nærvær – og så selvfølgelig om traditioner.
Som nævnt en del gange før, så elsker jeg jul! Og en fast del af mit småkage repertoire er brunkager, vanillekranse og pebernødder.

Men indimellem skal der ske lidt nyt. Måske noget der udvikler sig til at blive vores helt egen tradition?
Vi er jo stadigvæk en forholdsvis ‘ny’ familie og de traditioner vi har lyst til at drengene skal vokse op med, er ved at blive skabt nu.

Så ligesom med de små, lækre bounty bidder jeg lavede til weekendens konfektskål, så har jeg også forsøgt mig med en ny, julet småkage; chokoladespecier med et juletwist af orange.
Og de er lækre. Orangesmagen giver et friskt pift og smagen er mere ‘mild’ og ikke så krydret som mange af julens andre småkager, som f.eks. brunkager og honningkager.

De er temmelig lette at lave. Du kan også lave dejen et godt stykke tid i forvejen og opbevare den på køl. Skære kagerne ud, bage dem i ovnen og vupti, på en halv time, have friskbagte kager til (u)ventede gæster 🙂

Du skal bruge:

150 gr. blødt smør (evt. laktosefri)
100 gr. flormelis
1/2 tsk vanillepulver (ikke sukker)
1 æg str. M/L
275 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)
Revet skal fra 1 øko appelsin
45 gr. god, mørk chokolade

Sådan gør du: 

Hak chokoladen fint og riv skallen af appelsinen. Pas på når du river den, du skal ikke rive det hvide med, det smager bittert.
Vej melet af i en skål.
Bland smør, flormelis, vanille og æg sammen med fingrene. Smuldr det godt sammen. Tilsæt mel, appelsinskal og chokolade og saml dejen hurtigt. Den skal endelig ikke æltes for meget.
Rul dejen til to lige tykke pølser og pak dem i husholdningsfilm. Læg rullerne på køl, mindst en times tid, så de bliver skærefaste.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær dejen i skiver med en skarp kniv og læg dem på bageplader med bagepapir. Læg dem ikke for tæt.
Bag dem i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Pas på, de kan hurtigt få for meget, så hold øje.
Lad dem afkøle på en rist og put dem derefter i en tætsluttende dåse.

De kan sagtens holde sig nogle uger – hvis altså du kan lade dem være i fred 😉

 

Hvilken julesmåkage er din favorit?

 

P.S. Har du husket at deltage i give away’en om to gavekort til lækkert børnetøj? Du kan være med lige her

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på lækre, saftige og nemme bounty