HJÆLP... Hvor skal vi stikke af til?

Glade grise med krølle på halen – er det pengene værd at købe økokød?

INDLÆGGET ER SPONSORERET

2064206520671984 20521993 2003 2004064073084

I søndags pakkede vi drengene på bagsædet og kørte på Sofari.
Solen skinnede og drengene var ivrige efter at gå på opdagelse. Vi gik en lang tur ud over markerne og så de mange smågrise og søer dase, lege og bygge reder. Vi snakkede om deres krøller på halen og så helt små, nyfødte pattegrise, med nusersøde tryner, der lå hos deres mor og tog verden ind i små bidder. Drengene og jeg blev ret hurtigt enige om, at vi gerne ville have sådan én med hjem i lommen

A fortalte historier fra da han var barn og hjalp en landmand med at passe frilandsgrise. Drengene spurgte nysgerrigt ind til alt det de hørte og så og grinede af de små og store grise, der legede fangeleg, lavede bunke, gumlede på sten, legede gemmeleg i høet og tog mudderbad.

Om aftenen grillede jeg svinemørbrad svøbt i bacon. Og så fik vi en snak om alt det vi havde set. Snakkede om grisene, deres levevilkår og omgivelser. Om økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd og det der har betydning for vores allesammens jord.

William var glad for at se, at grisene gik udenfor og rodede i jorden og at de havde krølle på halen. Jeg bliver stolt, når han giver udtryk for at tænke over sådanne ting. Ikke fordi det skal fylde alting for ham eller gøre, at han bliver ‘sart’ i forhold til hvad han putter i munden. Men fordi jeg synes det er så vigtigt, at vide noget om det man spiser og derfra tage stilling.

For os voksne betyder det også noget, når vi står i supermarkedet og skal vælge imellem det billige eller det dyrere kød i køledisken. Det er nemmere at ‘lukke af’ og vælge det billige kød, hvis man ikke har set det med egne øjne; hvordan dyrene egentlig har det, inden de bliver slagtet og ender i plastikbakker.
Men jeg kan, ærlig talt, godt lide tanken om, at dyrene har haft det godt, inden jeg skal stikke gaflen i dem. At de har fået lov at være dyr for en stund. At de har været glade og er blevet behandlet med respekt. Også på vejen til slagteriet. At de ikke er blevet fragtet i mange timer og at de ikke er blevet proppet med medicin, mens de har skullet vokse sig til store flæstestege eller bøffer.
Blandt andet derfor køber jeg økologisk kød..

Arrangementet i søndags var en stor succes og dér hvor vi var på besøg, var der virkelig mange mennesker. Det synes jeg var skønt at se. Masser af glade børn, der tumlede i høet og pegede og grinede af og med grisene. Selvom mange af børnene måske ikke er eller var klar over hvad økologi er, så er jeg ret sikker på, at det er en god oplevelse at se dyr trives på den måde. Og mon ikke det sætter sig et eller andet sted i dem? Ligesom W, der havde den opfattelse inden besøget, at grise er sådan nogen, der tumler i mudder og grynter frejdigt dagen lang. Dét billede blev da heldigvis bekræftet i søndags.

Hvis du har lyst til at læse 10 gode grunde til økologi, kan du finde dem lige her

Var I mon også på sofari-tur? Ellers vil jeg anbefale jer at holde øje med datoen, når det skyder op igen næste år 🙂

God aften derude!

 

TIP! Hvis I mangler en aftensmadsidé med økogris, så kan jeg anbefale en god gang flæskesteg med sprød svær, opskriften er lige her

103

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJÆLP... Hvor skal vi stikke af til?