Når ungerne er ude....

Grøn lykke

78910111213141516171819

Hvis nogen havde sagt til mig for 10 år siden, at jeg en dag ville gå have-amok, ville jeg ikke have troet dem ét sekund.
Jeg er ikke vokset op i et hjem med kæmpe køkkenhave. Kun når vi var på feriebesøg hos min mormor og morfar fik vi serveret hjemmedyrkede kartofler og andet godt.

Derhjemme har vi nydt godt at havens stikkelsbær- og ribsbuske, haft krydderurter og lignende lige udenfor døren, men ellers ikke gjort det store i det med at dyrke grøntsager.

Da vi flyttede ind her i huset for et par år siden gik vi i gang med at ‘renovere’ haven og gøre os de første tanker omkring dét at dyrke noget selv. Græsplænen blev også udvidet og gjort jævn, for en fodboldbane er klart et must 🙂
Derefter byggede A de første højbede i lærketræ. De var straks en succes. Vi fandt ud af at vi faktisk godt kunne finde ud af at dyrke noget, det spirede og kunne spises. Og det hele gik ikke op i ukrudtlugning, som jeg nok altid har haft en idé om at havearbejde handlede om.
Senere udvidede vi højbedshjørnet, så der nu er 5 fine højbede, leveringsdygtige i blandt andet radiser, rabarber, kartofler, spinat, gulerødder, ærter, jordbær m.m.

Ved siden af har vi lavet et stort bærbed, med stikkelsbær, hindbær, brombær og ribs. Jeg drømmer om at det engang skal være én stor vild busk af bær, hvor drengene kan stå og få farvede fingre og fyldte maver. Sikke et skønt barndomsminde det må være 🙂
Jeg kan stadig huske hvordan min lillebror, mine veninder og jeg stod og tømte stikkelsbærbusken ude på stien, mens vi lavede trutmund over de sure, sprøde, friske, umodne bær 🙂

I haven er vi så heldige at der står 2 ældre æbletræer, der leverer mange kilo sprøde, saftige æbler hvert år. Og der er såmænd også et pæretræ der virkelig bugner af små, spæde pærer.
Det er nu altså fedt at kunne gå ud hver dag og plukke sin egen frugt til madpakker, juice og mellemmåltider.

Nu ser det endelig ud til at solen har tænkt sig at skinne lidt ned på os, så jeg er spændt på at se hvor meget haven vil forandre og udvikle sig det næste stykke tid.

Det kan godt være jeg ikke er født med grønne fingre, men det kan åbenbart vokse på én 🙂
Ren økolykke <3 Jeg er vild med det!

2 kommentarer

 • Sikke et dejligt indlæg! Det ligner det, jeg tog lidt billeder til i går – grøn lykke er nemlig noget af det bedste. Og så er det forresten dejligt, at se lidt af Jeres udendørsrum. God dag til dig og lille L.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Tusind tak for de fine ord! Dejligt du synes om et besøg i haven 🙂
   Rigtig god dag til dig også

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ungerne er ude....