26+6

Giv det videre…

12image (1)

For en del år tilbage så jeg en film, der hedder ‘Pay it forward’. En fantastisk film jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger, så hvis du ikke har set den, så gør det 🙂
Filmen går, kort fortalt, ud på, at man skal gøre en god gerning for 3 personer, der så skal give det videre og gøre en god ting for 3 andre, så det spreder sig som ringe i vandet. En fantastisk ‘udfordring’, der måske kan virke flyvsk og klichéagtig på papiret, men i virkeligheden er det jo en skøn og simpel tankegang, og det er jo fantastisk at gøre noget godt for andre, så hvorfor ikke huske sig selv på det?

Forleden så jeg denne søde film fra Anthon Berg, der har lavet et forsøg der viser, at man rent faktisk bliver gladere af at glæde andre.
Egentlig ikke et resultat der kommer bag på mig, for jeg mærker det selv nærmest hver eneste dag. F.eks. når jeg går i køkkenet og gør lidt ekstra ud af vores måltider og nyder at se mine drenge spise med stor appetit og smil på læben.

Jeg læste engang om en teori, der går ud på at vi har forskellige måder at vise kærlighed på. Nogen bruger berøring eller ord, andre giver gaver, blomster osv. Jeg viser blandt andet min kærlighed gennem mine handlinger. Når jeg laver god mad til dem jeg holder af, er det en (kæmpe) kærlighedserklæring. Og det ved de, heldigvis. For det er vigtigt at lægge mærke til, hvordan dem omkring én viser kærlighed. Det er måske ikke ved at sige ‘jeg elsker dig’ konstant. Kærlighed kan gemme sig bag mange andre handlinger også.
Er du god til at ‘opdage’ når nogen viser dig kærlighed på den knap så åbenlyse måde?

I dag er det Valentines Day. Ikke en af de mærkedage vi fejrer herhjemme… I går da jeg serverede rødvin og flødeboller for A i sofaen og sagde for sjov, at det var forskud på Valentines Day, var hans svar ‘Er det Valentins dag i morgen?’, så jeg kan godt regne ud, at han ikke har gaver og blomster på spring 🙂
Men det er helt okay, for han ved, jeg hellere vil overraskes på et hvilket som helst andet tidspunkt, end lige den dag, hvor han bliver mindet om at skulle gøre det 🙂

I stedet skal vi bruge i aften på at holde MGP fest. Jeg har simpelthen så store børn (gisp!) der virkelig glæder sig til MGP-aften. Og jeg vil selvfølgelig gerne glæde dem og arrangere en festlig aften, der skal have hele armen.
I går lavede vi stemmesedler og dessertglimmerpynt, planlagde menuen efter deres ønsker og sang med på sidste års sange. Så hyggeligt 🙂 Og endnu en kærlighedserklæring, lidt i det skjulte.

Andre måder at vise sin kærlighed på, kunne være ved at lade den anden sove lidt længere end til 6.30. Eller sørge for et rengjort og opryddet hus at komme hjem til. Bage en kage til kollegaerne, invitere på aftensmad, sende et godt gammeldags kort med posten, plukke en buket vejkantsblomster til sin mor eller eller…. Der skal i virkeligheden ikke så meget til vel?
Det kunne være hyggeligt hvis du ville dele, hvad du gør for at sprede kærlighed i hverdagen. Måske vi kunne inspirere hinanden?

Rigtig god lørdag til jer alle og glædelig Valentines Day 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

26+6