Der var en, der var to..

Små sprøde sommertærter

213010203041234

Sommeren er tilbage – sådan lidt ihvertfald. Men desværre en uge for sent, for nu er min ‘sommer’ferie slut.. Tak sol! Nå men jeg nyder den når muligheden byder sig. Og heldigvis kan sommeren stadig inviteres indenfor i køkkenet eller på kagebordet 🙂

Det er stadig muligt at opstøve danske bær i supermarkederne, og de gør sig virkelig godt i kombination med lidt fløde og en sprød bund!

Jeg serverede de små tærter for et par uger siden, da vi holdt kombineret house warming af 1. salen og ‘få tiden til at gå’ kageparty for mine forældre og bror.

De er ret lækre, også hvis man ikke er så meget til sukkersøde kager. De er friske og knap så søde og tunge i smagen som mange andre kager…  Bare sprøde og lækre 😉

Du skal bruge

Dej:

50 gr. sukker

100 gr. smør

150 gr. hvedemel

1 æg

Fyld:

1/4 l fløde

Nogle spsk. creme fraiche

1/2 tsk. vanillepulver

Bær eller anden lækker frugt efter sæson og lyst; hindbær, blåbær, brombær, jordbær, passionsfrugt, kiwi, blomme, fersken, nektarin, mango, banan osv.

Lidt hakket mørk chokolade eller nødder som drys ville heller ikke skade 😉

Små tærteforme, gerne med løs bund

Sådan gør du

Smuldr smør, sukker og hvedemel godt sammen. Tilsæt ægget og saml dejen med det. Hvis dejen er for våd kan du tilsætte en lille smule mere mel. Hvis den er for tør kan du tilsætte en lille smule vand.

Form dejen til en kugle, pak den ind i film og læg den på køl i ca. 30 minutter.

Når dejen er kølet lidt ned skæres den i 2 dele, så er dejen ikke så stor og uhandy at arbejde med. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær dejen i stykker der passer til dine små forme og put forsigtigt dejen ned i formene og langs kanterne. Rul kagerullen hen over kanten på formen og fjern overskydende dej.

Prik bundene med en gaffel et par steder. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Ca. 10-12 minutter afhængig af din ovn.

Lad bundene afkøle på en rist, i formene. Når de er afkølet kan de pyntes som du synes.

Jeg pisker flødeskum, vender vanillepulver og creme fraiche i til jeg synes det smager som det skal.

Fordeler skum i tærteformene. Skyller frugten og sørger for at tørre det godt og pynter så tærterne.

Bundene kan sagtens bages i forvejen og opbevares i en pose eller dåse. Men vent med at pynte med skum og bær/frugt til de skal serveres, ellers bliver bundene bløde.

Når det så er sagt, så smagte resterne nu helt godt dagen efter også 🙂

Bon appetit og glædelig efterårssommerdag

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der var en, der var to..