Gør tandbørstningen til en leg - tilsæt blinklys og tuttifrutti!

Efterårskager i en trist anledning

 

I onsdags bagte jeg kager hele aftenen. Og da jeg havde fri fra klinik kl 13 torsdag, skyndte jeg mig hjem for at pynte kagerne færdig, så de var klar til om eftermiddagen.

Torsdag var nemlig dagen, hvor vi skulle sætte urnen ned og bagefter samles hos A’s mor til kaffe og kage. En trist anledning, der skulle gøres så fin som muligt, trods alt. Og når hjertet gør ondt, må der forkælelse til…

Da jeg bagte kagerne tænkte jeg tilbage på dagen, for blot et par måneder siden, hvor jeg var travlt optaget af at bage kager til den store runde fødselsdag. Før livets manuskript pludselig blev ændret, og et (langt) kapitel forsvandt. Dengang vi levede i lykkelig uvidenhed.

I torsdags var vi 16 samlet for at mindes, så jeg havde bagt 3 kager; En Othellolagkage, en sandkage med æble og blåbær, pyntet med (endnu et forsøg på) glace og en chokoladelagkage med æble- og jordbærmousse og æblebomber gemt indeni og pyntet med blomster på toppen.

Jeg havde dekoreret kagerne med efterårsfarver og blade, for at skabe sammenhæng med kirkegårdens triste omend også smukke omgivelser.

D. 18. oktober 2018 – endnu en dato at mindes de næste mange år. En af dem, man helst var foruden. Jeg synes dog, vi fik gjort det til en fin eftermiddag, og mens vi mindedes ved gravstedet, løb de mindste af børnene grinende rundt omkring os og legede fangeleg. Livets kontraster, lige dér. Men helt i farfars ånd. Og efterårsvindens hvirvlen bar deres fine stemmer helt op til skyerne, op til ham <3

5 kommentarer

 • Katja Astrup

  Hvor er de smukke dine kager, jeg er sikker på A’s farfar har kunnet mærke kærligheden både fra de smukke tanker bag kagerne og fra jer alle 💙
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for knus og varme tanker, Katja <3 (Det er A's far, drengenes farfar, der pludseligt og alt for tidligt skulle herfra)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Astrup

   Det mente jeg selvfølgelig også….. børnenes farfar og A’s far 💙

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Mange, mange tanker til jer! Det lyder til, at I er gode til at være der for hinanden i jeres familie, hvilket jo bare er så afgørende for, at man kommer igennem dét, som er så svært. Det er på en måde nemmere, når man er flere til at holde stumperne af de hjerter, der er gået i stykker.. men det er godt nok ikke småting, I må gå igennem.
  Ang. den der glaze (det klinger latterligt hult at skrive om lige nu, men…): Det er ret så svært – for ikke at sige umuligt – at glaze en sandkage. Dét får du ikke til at lykkes, tør jeg godt sige. Du skal have en, frossen, moussekage som base for glazen. Og ja, den skal være frossen. Som så tøer op i køleskabet, efter du har glazet den. Hvilken glaze-opskrift bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for tanker, Signe. Ja, det er utroligt hvad man skal prøves med og udsættes for.
   Ha ha, jeg synes nu ellers egentlig det lykkedes meget godt med at glace sandkagen (som den er på billederne). Den satte sig fint og havde fint farvespil og blank overflade. Men måske jeg bare var heldig 😉
   Jeg har ikke brugt en bestemt opskrift, men taget lidt hist og her og formet det til ‘min egen’, da jeg gerne ville kunne lave den i en laktosefri variant – ihvertfald uden kondenseret mælk. Har kun lavet glace 2 gange, så mon ikke jeg stadig har en del øvning foran mig, før jeg er mester i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør tandbørstningen til en leg - tilsæt blinklys og tuttifrutti!