Mine 8 Black Friday favoritter + oversigt og inspiration

Opskrift: Sprøde flettede julehjerte småkager

124110094 099 107

Sprøde småkager med form som flettede julehjerter. Så bliver det næsten ikke mere julefint, hva?
Det er lige før, man ikke nænner at spise dem – men også kun lige før…. 😉

Rigtig mange af jer har efterspurgt opskriften, efter jeg lagde billeder af julehjerterne ud på Instagram (@mormedmegetmere) og nu er den klar – lige i tide til at tage hul på julen med lidt weekendhyggebagning?

Nogle af jer kan måske huske, at jeg lavede nogle lignende sidste år? Ideen poppede pludselig op i hovedet på mig, og jeg blev virkelig vild med ideen fra første sekund. At de også fungerede i praksis, gjorde mig jublende maveglad 🙂
I år har jeg forfinet opskriften, så den for mig smager endnu mere af jul og godhed 🙂

Som altid, bager jeg dem laktosefri og med speltmel, men de kan også bages med almindeligt smør og hvedemel.

Og selvom de – måske – ser ud til at være svære at lave, så er de det slet ikke! Skabelonen på julehjertet har jeg lagt ind længere nede, men du kan selvfølgelig også bruge din egen, hvis du har sådan én ved hånden.

Her kommer opskriften:

Til ca. 12-15 (store) julehjerter + små spiralsmåkager af dejresterne

Du skal bruge: 

Mørk dej:
75 gr sigtet speltmel (eller hvedemel)
40 gr flormelis
15 gr (fedtfattigt) kakaopulver – jeg bruger det fra Urtekram
1/2 tsk stødt kanel
1/4 tsk bagepulver
Et lille drys havsalt
65 gr (laktosefri) smør (ikke margarine)
Et lille stænk koldt vand

Lys dej:
35 gr flormelis
1/2 tsk vanillepulver
75 gr (laktosefri) smør (ikke margarine)
125 gr sigtet speltmel (eller hvedemel)
1/4 tsk bagepulver
1/4 dl vand

Sådan gør du:

Start med at lave de to deje:
Den mørke dej: Bland alle de tørre ingredienser. Ælt det sammen med smørret, der er skåret i tern. Saml dejen med vandet. Dejen må endelig ikke æltes mere end højst nødvendigt, den skal bare lige samle sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl

Den lyse dej: Ælt flormelis, vanille, smør, bagepulver og speltmel sammen. Saml dejen hurtigt med vandet. Pak også den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet.

Lad dejene hvile en halv times tid på køl.

Tag de to deje ud af køleskabet og rul dem ud på et meldrysset bord. Dejene skal ikke rulles alt for tyndt ud – ca 3-4 mm.
Sørg for, at dejen ikke klistrer fast til bordet 🙂
Læg hjerteskabelonen på dejen og skær ud efter den med en skarp kniv.
Flet hjerterne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær og flet hjerter, til der ikke kan blive flere halvdele ud af dejen.

Saml det overskydende dej og rul det ud hver for sig, læg det ovenpå hinanden og rul det til en lille roulade. Skær små skiver af rullen og læg dem på en bageplade med bagepapir. De bliver til fine spiralsmåkager (se billederne) 🙂

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bag julehjerterne til de er lysebrune og gennembagte – det tager ca. 15-20 minutter, alt efter ovn.
Lad dem afkøle på en rist
De holder sig fint i en uge eller to i en tætsluttende kagedåse – hvis de altså kan få lov til det. (Den går ikke herhjemme 😉 )

Skabelon: Hvis du vil brug min julehjerteskabelon, kan du printe den lige her (og nej, filen er langt fra fancy, men den er der…)

 

Rigtig god fornøjelse med bagningen, god weekend og glædelig (for)jul

P.S. Hvis du vil have inspiration til mere (jule)bag eller andre lækre retter, kan du finde en oversigt over alle mine opskrifter lige her i mit Opskriftindex
Hvis der skal endnu mere jul på bordet, kan jeg også anbefale dette spiselige juletræ

Del meget gerne dit bageresultat med mig på Instagram og ‘tag’ mig – @mormedmegetmere

162103 108 112 127 081 084 086 091

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 8 Black Friday favoritter + oversigt og inspiration