Opskrift: Små sprøde regnbue chokoladetærter

Uhm, det er slet ikke dumt at forkæle sig selv, eller dem man holder af, med en lille regnbue <3
Det er både rart for øjne og gane!
I søndags, mens sommerregnen piskede på ruden, nød vi de her sprøde tærter og sørme om ikke min mor kom ind ad døren, lige i tide til at sidde med omkring bordet. Der var heldigvis nok til alle og tærterne var hurtigt væk 😉
Det var sjovt at se, hvordan drengene greb hver deres minitærte an. S og L startede med at spise frugt og flødeskum og til sidst den nærmest tomme tærtebund. W spiste, som vi andre, det hele i små bidder, med lidt af hvert på gaflen 🙂
Uanset hvordan man spiser dem, så smager de skønt og forkæler sommerlængslen – især på en regnvejrs(sommer)dag!…
De er ret lette at lave, og smager skønt af sommer og solskin. Lige nu er de perfekte at bage, da hylderne og vejboderne bugner med masser af smagfuld, saftig, farverig (øko) frugt, der sætter prikken over i’et på tærterne.
Her får I opskriften, hvis I også har lyst til at sætte små sommerregnbuer på kagebordet 😉
Opskrift til 8 små tærter eller 1 stor
Du skal bruge:
300 gr. speltmel sigtet (hvedemel kan også bruges)
100 gr. flormelis
150 gr. blødt smør
1 æg
10 gr. kakaopulver
2,5 dl (laktosefri) fløde
2 spsk (laktosefri) yoghurt naturel (creme fraiche kan også bruges)
1/2 tsk vanillepulver
Frisk frugt, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær, brombær, vindruer, abrikoser, ferskner
Evt. lidt hakket, mørk chokolade til at drysse over til sidst
8 små eller 1 stor tærteform med løs bund
Sådan gør du:
Først skal bundene laves:
Smuldr mel, flormelis, kakaopulver og smør sammen til ‘revet ost’. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med det. Hvis dejen er meget våd kan du tilsætte en smule mere mel.
Pak dejen ind i film og læg den på køl 1/2 times tid
Tag dejen ud af køleskabet.
Skær den i 8 lige store stykker – eller rul al dejen ud, hvis du blot vil lave én stor tærte
Drys lidt flormelis ud på bordet, tryk dejen lidt flad og rul den ud med en kagerulle, så den passer til tærteformen.
Flyt forsigtigt dejen over i tærtefadet. (Hvis dejen revner, kan du samle den igen ved at trykke den sammen med fingrene.)
Fjern overskydende dej rundt langs kanten.
Sæt kageformene på en bageplade og dæk bunden med et lille stykke bagepapir og f.eks. tørrede kikærter, så bundene kan blindbages. Hvis du ikke har noget at blindbage med, kan bundene godt bages uden, men siderne kan godt falde lidt sammen…
Bag bundene ved 190 grader varmluft i 12-20 minutter, alt efter ovn og størrelse på formene.
Lad bundene afkøle i formene på en rist.
Imens kan bær og frugt renses, vaskes og evt. skæres i passende størrelser.
Når bundene er afkølet og blevet sprøde, piskes fløden til let skum og yoghurt og vanille vendes forsigtigt i. Fordel skummet i bundene og pynt med masser af frugt og/eller bær
Nyd kagerne, mens de er frisklavede, så bundene stadig er sprøde og lækre 🙂
‘Den der – min’
Det kan godt være lidt svært at vente på, at fotografen er færdig…. 🙂
Hvor ser de lækre ud. Og forfriskende med en anden slags tærtebund end den “almindelige.” Når du skriver kakaopulver, er det så ikke bare almindelig ‘ren’ kakao. Altså ikke noget med tilsat sukker o.l ? Tusind tak for en meget fin og inspirerende blog.