Efterårsferielykkeglimt; kager, alenetid, familiehygge med mere

Opskrift: Passionsfrugtsirup til kager, pandekager, vafler, müsli m.m.

125 120 119

Kan I huske den her lækre marengslagkage, som jeg bagte for et par weekender siden? (Ellers kan I også se den i indlægget lige her)
Sprøde marengsbunde med blødt flødeskum, friske bær, smeltet chokolade og syrligtsød passionsfrugtsirup, der drypper ned ad siderne.
Ren kagelykke i en bid <3

Opskriften på marengslagkage gemmer sig lige her – så jeg vil nøjes med at dele ‘opskriften’ på passionsfrugtsirup med jer i dag. For ja, opskrift er måske så meget sagt. Der skal så lidt til, at det næsten ikke kan kaldes en opskrift 🙂

Passionsfrugtsirup kan virkelig bruges til mange ting – udover på marengslagkager er det også godt til fx. pandekager, vafler, på is – og også ‘bare’ på morgenmaden, når det skal være lidt ekstra festligt 😉
Og det kan også laves med andre bær, f.eks. hindbær

Denne ‘opskrift’ giver ca. 5 spsk sirup, men da det er meget koncentreret, rækker det langt 🙂

Du skal bruge:

5 passionsfrugter
50 gr sukker

Sådan gør du: 

Halvér passionsfrugterne og skrab kød og kerner ned i en lille gryde.
Hæld sukker over og lad det småsimre i gryden nogle minutter, til det er tyknet en smule.
Si massen ned i en skål, rør med en ske i sien, så al saften kommer gennem sien og kassér kernerne til slut.

Opbevar siruppen på køl til den skal bruges.

 

Rigtig god lille-fredag til jer 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferielykkeglimt; kager, alenetid, familiehygge med mere