Opskrift på regnbue frugttærte

Opskrift på jordbærtzatziki

jordbærtzatziki opskriftjordbær tzatziki opskrift

Indrømmet, det lyder måske lidt mærkeligt; jordbærtzatziki. Men det er det faktisk slet ikke… 🙂

Lige for tiden, hvor de lækre, saftige, røde bær popper lystigt frem, finder jeg undskyldninger for at bruge dem til det meste 🙂 Det er med at nyde dem, mens de er her!
Men det er også misforstået, hvis du spørger mig, at jordbær kun hører til i det søde køkken.

Da jeg puttede dem på pizzaerne forleden, var der jubelhvin fra drengene. Den salte parmaskinke, osten og modspillet fra de søde jordbær er virkelig godt, selvom det måske umiddelbart virker lidt mærkeligt…?

Forleden serverede jeg jordbærtzatziki til aftensmaden, i en børnevenlig version, med ikke alt for meget hvidløg i. Det var et hit! Jeg tror de er enige med mig i, at jordbær gerne må snige sig ind de fleste steder 😉

Det er super let at lave og i denne version også kun lavet af sunde råvarer. Opskriften kommer her:

Du skal bruge

15-20 (danske øko) jordbær
1 1/2 dl yoghurt naturel, skyr eller græsk yoghurt
1 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du

Hæld yoghurt i en skål og pres hvidløget ned i.
Rens, skyl og dup jordbærrene, så de er tørre og rene. Skær dem i mindre stykker, alt efter hvor grov du ønsker din tzatziki.
Vend jordbærrene rundt i yoghurtblandingen og smag til med salt og peber.
Lad gerne tzatzikien trække i køleskabet mens du fortsætter med resten af menuen

Nemt, ik? 🙂

 

Rigtig god regnvåd sommerdag til jer alle!

   

3 kommentarer

  • ida

    Ha ha, jeg har det helt anderledes end dig! Jeg vil ikke have jordbær i salater etc, synes det er synd for jordbærrene! kun i kager eller med fløde og sukker, tak 🙂 totalt gammeldags 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

    Ha ha, jeg har det helt anderledes end dig! Jeg vil ikke have jordbær i salater etc, synes det er synd for jordbærrene 😂 kun i kager eller med fløde og sukker, tak 🙂 totalt gammeldags 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Helt enig 🙂 Jeg bruger langt flere jordbær i vores “almindelige” mad end i desserter.

    Til nytår lavede jeg nogle små “hapsere” til dronningens nytårstale…. Ristede først noget ciabattabrød (skåret i skriver) meget hårdt i ovnen.
    Dernæst smurte jeg fetadip på brødet (feta, cremefraice og hvidløg rørt til en dip).
    Så tynde skriver af røget ørred (“hjemmefanget” og hjemmerøget af min kusines mand). Og så prikken over Iét – jordbærskriver på toppen.Og selvom det ikke var dansk sæson, så smagte det forrygende.
    Den cremede, lidt salte fetadip, den røgede ørred og så de friske og søde jordbær. Det smagte virkelig lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på regnbue frugttærte