Opskrift på jordbærtzatziki

Indrømmet, det lyder måske lidt mærkeligt; jordbærtzatziki. Men det er det faktisk slet ikke… 🙂
Lige for tiden, hvor de lækre, saftige, røde bær popper lystigt frem, finder jeg undskyldninger for at bruge dem til det meste 🙂 Det er med at nyde dem, mens de er her!
Men det er også misforstået, hvis du spørger mig, at jordbær kun hører til i det søde køkken.
Da jeg puttede dem på pizzaerne forleden, var der jubelhvin fra drengene. Den salte parmaskinke, osten og modspillet fra de søde jordbær er virkelig godt, selvom det måske umiddelbart virker lidt mærkeligt…?
Forleden serverede jeg jordbærtzatziki til aftensmaden, i en børnevenlig version, med ikke alt for meget hvidløg i. Det var et hit! Jeg tror de er enige med mig i, at jordbær gerne må snige sig ind de fleste steder 😉
Det er super let at lave og i denne version også kun lavet af sunde råvarer. Opskriften kommer her:
Du skal bruge
15-20 (danske øko) jordbær
1 1/2 dl yoghurt naturel, skyr eller græsk yoghurt
1 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
Hæld yoghurt i en skål og pres hvidløget ned i.
Rens, skyl og dup jordbærrene, så de er tørre og rene. Skær dem i mindre stykker, alt efter hvor grov du ønsker din tzatziki.
Vend jordbærrene rundt i yoghurtblandingen og smag til med salt og peber.
Lad gerne tzatzikien trække i køleskabet mens du fortsætter med resten af menuen
Nemt, ik? 🙂
Rigtig god regnvåd sommerdag til jer alle!
Ha ha, jeg har det helt anderledes end dig! Jeg vil ikke have jordbær i salater etc, synes det er synd for jordbærrene! kun i kager eller med fløde og sukker, tak 🙂 totalt gammeldags 🙂