Kasia Lilja Give Away

Fødselsdags cheesecake med jordbær og vanille

Jeg har en plan om et skønt, lækkert, overdådigt kagebord til min kommende (store) fødselsdagsfest i slutningen af marts.
Jeg har en del yndlingskager på papiret allerede, men der er (altid) plads til flere :o)
I weekenden fik jeg testet endnu en kage, der hurtigt blev udråbt til en yndling, den tog virkelig kegler.
Det er 2. gang jeg har forsøgt mig med den og denne gang blev den bare rigtig god!
Da flere har efterspurgt opskriften kommer den her til Jer
Den er jo helt fædrelandsagtig i udseendet og et fint fødselsdagsflag på bordet :o)

Den tager ikke lang tid at lave og den skal heller ikke bages, men det kan være en god idé at lave den dagen i forvejen så den kan nå at sætte sig helt. En ulempe hvis man gerne vil have kage her og nu – men en fordel hvis du gerne vil være i god tid :o)

Du skal bruge: 
240 gr. Digestive (jeg bruger fuldkornsversionen)
150 gr. smør
2 dl. (laktosefri) creme fraiche
200 gr. flødeost (ikke light)
2 blade husblas
2 past. æggeblommer
1 tsk. vanillepulver (hvis du bruger vanillesukker så skal der nok bruges 2 tsk.)
2 past. æggehvider
80 gr. flormelis

250 gr. frosne jordbær
1 spsk vand
2 blade husblas
70 gr. sukker
1/2 dl vand
2 spsk maizena

Evt. lidt at pynte kagen med, f.eks. finthakkede usaltede pistacienødder, chokolade eller frysetørrede jordbær

Sådan gør du: 
Start med at lave jordbærtoppingen:
Put jordbær og 1 spsk vand i en gryde og bring det langsomt i kog. Når jordbærrene er tøet op hældes de i en skål og blendes til mos med en stavblender.
Udblød husblas i en skål med koldt vand, ca. 10. minutter.
Bland sukker og maizena i gryden fra før. Hæld vand i mens du pisker, sørg for at alle klumper bliver pisket ud.
Tilsæt nu jordbærmosen mens du fortsat pisker og bring det langsomt i kog og lad det koge til det tykner lidt.
Hæld massen igennem en fintmasket si, så kernerne fra jordbærrene bliver siet fra. Vrid husblassen godt for vand. Pisk derefter husblassen i jordbærrene og sørg for at det bliver helt opløst. Stil det derefter på køl mens du laver selve kagen.

Knus Digestive kiksene til fine krummer, enten i en foodprocesser eller put dem i en pose og få afløb for eventuelle frustrationer mens du banker på kiksene med en kagerulle ;o)
Smelt smørret og bland det med krummerne i en skål.
Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform (Ø ca. 21) og hæld kiksemassen deri og pres det godt sammen. Stil springformen til side på køkkenbordet
Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Rør æggeblommer, vanillepulver, creme fraiche og flødeost sammen til det er en ensartet masse uden klumper.
Vrid husblassen for vand og smelt det i en skål over vandbad. Når det er afkølet lidt røres det godt ud i ostecremen.
Pisk æggehviderne stive i en skål, si flormelis i og vend det forsigtigt rundt.
Vend æggehviderne i ostecremen lidt efter lidt. Når det hele er vendt i og cremen er en ensartet, lækker, luftig masse fordeles den over kiksebunden.
Sæt springformen i køleskabet et par timer.
Når ostecremen har sat sig hældes jordbærtoppingen ud over cheesecaken og kagen stilles atter på køl et par timer.
Pynt evt. cheesecaken med frysetørrede bær, chokoladespåner, hakkede pistaciekerner eller lignende inden den skal nydes :o)

Hvis du kaster dig ud i det, vil jeg, som altid, blive meget glad for at høre fra dig hvad du synes :o)

Rigtig glædelig lille-fredag til Jer alle

   

17 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kasia Lilja Give Away