Til en lækkerbisken

Sommer brownie med rabarber

I søndags, da vi tog på picnic og havde inviteret min mor og mormor med, bagte jeg en brownie og tilføjede et par stængler rabarber fra haven. Den blev ret så lækker og fadet var da også tomt da vi vendte hjem igen..

Den søde brownie og de syrlige rabarber klæder hinanden godt og nødderne giver lidt knas og bid til kagen

Her kommer opskriften, hvis du står og mangler en lækker eftermiddagskage eller dessert.
Og har du ikke rabarber i haven eller fryseren vil f.eks. hindbær helt sikkert også klæde kagen

Vi spiste den mens den stadig var lun (og dermed svampet) men lader du den afkøle og sætter den på køl derefter, får den den velkendte “seje” browniefornemmelse

Du skal bruge
175 gr sukker
2 æg
100 gr smør
50 gr hvedemel
1 tsk vanillepulver (ikke sukker)
1/2 tsk bagepulver
2 spsk kakao
30 gr. god, mørk chokolade
20 gr. valnødder
Et par stængler rabarber eller en god håndfuld hindbær

Sådan gør du
Smelt smørret og lad det køle af
Pisk æg og sukker let og skummende. Hak valnødder og chokolade groft.
Bland mel, bagepulver, vanillepulver, kakao, hakkede nødder og chokolade.
Rør det forsigtigt i æggesnapsen og tilsæt det smeltede smør derefter.
Rør dejen ensartet og hæld den i en springform der er foret med bagepapir. Du kan også bruge en firkantet form der måler ca 25×25

Bag kagen på næstnederste rille i en 170 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Lad kagen køle af i formen og skær den ud i små stykker
Sæt kagen på køl i en plastpose

Velbekomme og lad dette være en opfordring til at tage på picnic, om det så er i haven, i parken, i gården, ved stranden, i stuen eller… Det er nu så hyggeligt :o)

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til en lækkerbisken