R O

Chokolade roulade med banan

12345678

Efterårsferien er godt i gang og sørme om ikke jeg også har fri i dag og i morgen, juhu!

I dag regner det udenfor vinduet, så måske en lille lækker eftermiddagskage ville være på sin plads? 🙂

Selvom der måske står ferie i kalenderen, behøver det dog ikke betyde at der er mange køkkentimer på programmet, så her kommer opskriften på en skøn chokolade roulade med banan, der er lyn hurtig at lave – og for øvrigt også smager virkelig godt dagen efter, når den har fået lov at trække lidt ekstra.

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, der er lavet med stikkelsbær og uden kakao. I virkeligheden er det jo helt op til én selv hvad man vil putte i rouladen, det meste fungerer virkelig godt.

Til 1 roulade
Det skal du bruge:

3 æg
175 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
40 gr. kartoffelmel
10 gr. hvedemel
1 spsk kakaopulver

1/4 l fløde
2 små bananer
15 gr. mørk chokolade, hakket groft

Sådan gør du:

Det er bedst at have al indhold til rouladen klar inden den puttes i ovnen, da den skal samles hurtigt efter den er kommet ud af ovnen.
Skær bananerne i tynde skiver. Pisk flødeskummet, pas på ikke at piske det for hårdt, det skal ikke blive til smør 😉 Hak chokoladen groft.
Når skummet/fyldet er klar, kan du gå i gang med at bage bunden.

Tænd ovnen på 230 grader varmluft
Pisk æg og sukker til en luftig, hvid masse. Bland kartoffelmel, hvedemel, kakaopulver og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt men grundigt det hele sammen til en ensartet masse.
Drys lidt sukker på et stykke bagepapir på en bageplade. Smør dejen ud på bagepapiret. Sørg for at den bliver lige tyk over det hele, specielt i kanterne hvor den hurtigere bliver bagt.
Bag bunden i ca. 8 minutter til den er gylden

Imens bunden er i ovnen drysses sukker eller flormelis på et nyt stykke bagepapir. Når bunden er færdigbagt tages den ud af ovnen og vendes over på det nye stykke bagepapir. Fjern forsigtigt det gamle bagepapir fra rouladebunden i små hurtige riv.
Smør flødeskum ud over hele bunden, fordel bananskiverne ovenpå, drys det hakkede chokolade over og rul rouladen sammen og smut den over på et fad.

Pynt rouladen som du synes, enten ved at si flormelis eller kakao over, pisk lidt fløde og lav små dekorationer, hak eller smelt chokolade og fordel ovenpå eller hvad du måtte have lyst til
Stil kagen på køl til den skal nydes

Rigtig god onsdag og skøn efterårsferiedag til jer der har det!

6 kommentarer

 • Pernille

  Kan jeg lave den om aftenen, også først spise den dagen efter om eftermiddagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hvad gjorde jeg lige forkert flødeskummet smeltede med det samme da kagen jo var meget varm og havde dermed svært ved at få den over på et fad ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Hej Lone
   Vendte du bunden over på et andet stykke bagepapir? Det skulle nemlig gerne nedkøle bunden så meget at flødeskummet ikke smelter, men måske du bare har været lynhurtig? Så skal du nok lade bunden køle en anelse af næste gang, inden du smører flødeskummet på 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Helt klart en opskrift jeg skal prøve af :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkelig lækkert ud! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

R O