Status - lige nu, lige her

Opskrift på marengs roulade

1234

Min mand er ikke den store kageelsker, som visse andre af os herhjemme ;), men han har dog nogle favoritter, der bare altid dur.
For eksempel pavlova med masser af friske bær.

Vores lokale bager har tilbud på bananroulade om fredagen, en roulade lavet af marengs, med flødeskum og bananskiver. Den er virkelig god, men det er meget sjældent at vi køber kage hos bageren, så i går gav jeg mig i kast med et efterligningsforsøg.
Vi havde dog ikke bananer på lager, så den blev med lækre, søde økojordbær, som vi gik ud til vores økopusher og hentede 🙂

Rouladen var en succes og blev godkendt med det samme. Sprød udenpå, chewy, sød og lækker. Og næste gang laver jeg den med bananer, og så behøver vi vist ikke drømme om bagerens bananroulade længere 🙂

Den er lidt drilsk at rulle men det er også det eneste der kan drille med denne opskrift. Og hvis du er ligeglad om den er rullet eller flad, så kan den klassiske pavlova jo altid tages i brug i stedet.

Du skal bruge: 
175 gr. flormelis
1/2 tsk eddike
3 bægre æggehvider (a 1 1/4)
100 gr. marcipan

20 gr. chokolade (gerne mørk)
1/4 l piskefløde
Bananer, jordbær eller andre bær

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 150 grader (ikke varmluft)
Start herefter med at rive marcipanen.
Pisk hvider, eddike og 75 gr. flormelis til det er stift. Tilsæt de sidste 100 gr. flormelis og pisk igen til det er stift, pisk gerne nogle minutter til det er godt stift og blankt.
Vend marcipan forsigtigt men hurtigt ind i hviderne med en gummiskraber
Fordel det på en bageplade med papir i bagepladens længde og ca. 20-25 cm bredt og 1 cm højt. Sørg for at det er ligelidt fordelt.
Bag i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i 35-40 minutter til den er svagt gylden ovenpå men sej og lækker indeni

Imens marengsen bager piskes fløden til let skum og bananer skæres i tynde skiver eller jordbær renses og skæres i små stykker. Hak chokoladen groft.

Når marengsen er bagt færdig vendes den ud på et andet stykke bagepapir der er drysset let med flormelis. Mens den stadig er lun smøres flødeskum ud over marengsen, chokolade og frugt fordeles ovenpå.
Nu skal marengsen rulles til en roulade. Med fast hånd rulles fra den ene ende, brug bagepapiret til at styre marengsen. Rul langsomt sammen og støt marengsen godt med hænderne undervejs. Vend rouladen ud på et fad og sæt den på køl til den skal nydes.

Rouladen smager bedst samme dag som den er lavet, da den så er sprød udenpå og sej/chewy indeni, men den kan også sagtens spises dagen efter, så er den dog noget mere blød i det.

Uhm, smagen af sommer!

Rigtig dejlig 2. pinsedagsaften til jer

5 kommentarer

 • Bianca

  Hvor mange personer er den til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hmm ja, det er et godt spørgsmål. Kommer an på, hvor kagesulten man er 🙂 Men der kan ihvertfald fint blive til 5-7 personer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annitta Julstrøm

  Pavlovas marengs er også et kæmpe hit i vores familie, jeg har dog ikke prøvet at rulle den til en roulade, men det skal helt sikkert prøves næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har blandt andet spist sommermad, mexikansk og marengsroulade og jeg er kommet i gang med surdej og rugbrødsbagning igen efter en lille […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Mums….. Har aldrig prøvet at putte marcipan i min marengs men det skal da klart prøves :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status - lige nu, lige her