Lyndessert – Pavlova med marcipan, chokolade, nødder og bær

Indimellem kan det være rigtig dejligt at have en hurtig dessertopskrift i ærmet – på den anden side kan det også være farligt haha :o)
Pavlova er en af mine favoritter når det skal gå stærkt, men smage som om man virkelig har kælet for det
Ingredienslisten er kort og udførelsen tilsvarende.
Det smager skønt af forår og sommer med friske bær, men hvis det ikke lige er sæson for det, fungerer det også helt fint med optøede bær fra fryseren!
Her kommer min opskrift på pavlova med bid. Hvis du ikke er til nødder eller chokolade kan det sagtens udelades, så kan du evt. tilsætte lidt extra marcipan i stedet, men jeg kan godt lide at det knaser lidt :o)
Det skal du bruge
150 gr. flormelis
1/2 tsk eddike
3 bægre æggehvider (a 1 1/4)
100 gr. marcipan
15 gr. mandler
10 gr. chokolade (gerne mørk)
1/4 l piskefløde
Bær
Sådan gør du
Start med at rive marcipanen og hakke chokolade og nødder groft. Det er godt at have klar til hviderne, da de ikke har godt af at stå og vente for længe når først de er pisket stive.
Pisk hvider, eddike og halvdelen af flormelis til det er stift. Tilsæt sidste halvdel flormelis og pisk igen til det er stift.
Vend marcipan, chokolade og nødder forsigtigt men hurtigt ind i hviderne med en gummiskraber
Fordel det på en bageplade med papir. Diameter ca. 20-25
Bag i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i 35-40 minutter til den er svagt gylden ovenpå men sej og lækker indeni
Når marengsen er afkølet pynter du med flødeskum og bær – og også gerne lidt hakket chokolade :o)
En skøn dessert der smager af sommer, kan man ønske sig mere? :o)
Rigtig god solskinsdag
Hej 😁
Fantastisk opskrift index du har 😁
Hvilket slags eddike anbefaler du? Kan jeg bruge æblecider eddike ?