Pinselykkeglimt; forårskage, skovsnog, tårer, blomsterlykke og haveglæde

Opskrift på tiramisu uden alkohol

fullsizeoutput_22a2fullsizeoutput_22a8 fullsizeoutput_22a6 fullsizeoutput_22a5 fullsizeoutput_22a9

I dag deler jeg min opskrift på dessertklassikeren tiramisu, i en version uden alkohol.
På denne tid af året, hvor dagene er lysere og (når vi er heldige) også varmere, er det en skøn dessert, da den skal serveres iskold.
Og endnu bedre er, at den skal laves i god tid 😉

Det er også en dessert, der er perfekt at tage med, f.eks. på picnic, skovtur eller til gæstemiddag 😉

Herhjemme er drengene også vilde med tiramisu, og derfor laver jeg den alkoholfri. Der kan være mange grunde til at undgå alkohol og jeg synes slet ikke jeg savner det i den her opskrift.
Det kan også (bare) være fordi, der ikke lige er mandellikør i barskabet 🙂

Sidst jeg lavede tiramisu, var da vi holdt mindemiddag for min far. Det er nemlig også en favorit hos min mor, bror og svigerinde 😉 Og i de her dage, hvor solen skinner som i syden, giver det en fantastisk italiensk stemning, at stikke skeen ned i den bløde, lækre dessertskål 🙂

Her kommer opskriften på tiramisu uden alkohol
Til 4-8 personer

Du skal bruge: 

2 past. æggeblommer
60 ml past. æggehvider (det der svarer til 2 æg)
50 g sukker
½ stang god vanille eller 1/2 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
250 g Mascarpone (flødeost)
2 dl stærk kaffe
1/2 pakke (økologiske) Savoiardi-småkager (Lady fingers)

Kakaopulver til pynt

Sådan gør du: 

Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type og hæld den i en skål. Stil skålen i køleskabet, mens du arbejder videre.

Pisk æggeblommerne, sukker og vanillekorn med en elpisker til en lys og luftig æggesnaps. Det tager nogle minutter. Pisk mascarponen grundigt i bagefter.

Pisk hviderne til skum i en ren skål, og vend det forsigtigt i massen, lidt ad gangen, med en gummidejskraber. Når massen er ensartet, er den klar til brug. Hæld massen op i en sprøjtepose, evt. med en (mønstret) tylle, så er det lettere at få et pænt, ensartet lag.

Find det fad frem, du gerne vil servere tiramisuen i. Det kan f.eks. være et langt ovnfast fad, en (krystal)skål eller måske en porcelænsskål. Eller se tippet nedenfor…
Dyp ladyfingers i skålen med kaffe. De skal lige suge væske til sig et kort øjeblik, men ikke opløses i kaffen. Dæk bunden af skålen/fadet med ladyfingers. Knæk dem i mindre stykker, hvis de ikke lige passer i størrelsen.

Dernæst sprøjtes et lag creme ovenpå, og derefter endnu et lag ladyfingers, som er dyppet i resten af kaffelagen. Slut af med endnu et lag creme og stil fadet/skålen på køl, meget gerne natten over, ellers mindst 4-6 timer.

Inden servering drysses et lag kakaopulver udover, gennem en si/sigte.

 

Vil du lave tiramisu med alkohol, er opskriften lige her

Rigtig god søndag derude!

TIPS!
Anret evt. tiramisuen i små glas, så de er portionsanrettet. Det er lidt ekstra festligt at servere et lille glas til hver 🙂

Hvis du vil servere desserten med et friskt pust, kan jeg anbefale lidt friske bær, f.eks. jordbær, kirsebær, blåbær, brombær eller hindbær on the side eller måske lidt bærkompot 🙂

fullsizeoutput_22a4fullsizeoutput_22a7

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinselykkeglimt; forårskage, skovsnog, tårer, blomsterlykke og haveglæde