Opskrift på belgiske bananvafler uden sukker og mel

Lune belgiske bananvafler i eftermiddagssolen – dét er da hverdagsluksus, hva’? 🙂
Det bedste af det hele er, at det bringer smil og wow med sig og så er det ikke så syndigt, at man ikke kan nyde det på en hverdag…
Jeg har lavet dem på mit elskede alt-muligt-jern, hvor jeg har brugt pladerne til belgiske vafler, men hvis du ‘bare’ har et almindeligt vaffeljern, kan det også sagtens bruges.
Ellers kan jeg anbefale det her fra Tefal, som der lige nu er tilbud på (affiliatelink), som er en all time favorit herhjemme og bare virker hver gang! Både til vafler, panini, belgiske vafler og meget andet.
Nå, ikke mere snak, her kommer opskriften på de lækre vafler:
3 bananer
1/2 tsk vanillepulver
1/2 dl havregryn
2 æg
En lille sjat mælk (det kan også være rismælk, mandelmælk eller lignende)
2 spsk boghvedemel (eller andet mel, hvis du er okay med lidt gluten)
Pisk det hele sammen i en skål og bag vafler af det. Jeg fik ca. 6 belgiske vafler ud af en omgang dej.
Jeg serverede dem med yoghurt, hjemmelavet æblemos, hakkede mandler og æblestykker, men toppingen kan jo nærmest varieres i det uendelige 🙂
Nu jeg er her, får I også lige opskriften på smoothies, som jeg serverede i de her fine glas, som jeg har malet lågene på, så de er lige mig 🙂
2 (modne) bananer
Lidt vanillepulver
1 stor håndfuld frosne jordbær
1 håndfuld (frosne) blåbær
En sjat mælk eller saft fra en appelsin, til det har passende konsistens
Blend sammen i en blender eller med en håndmixer og servér med det samme
Ser gode ud. Hvor mange bliver der ud af den portion?
Bliver de sprøde ligesom almindelige vafler?
Tror de skal laves til brunch på lørdag.